A VoWifi avagy a Wi-Fi Hanghívás aktiválása, beállítása a Telekomnál

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/12/11/a-vowifi-avagy-a-wi-fi-hanghivas-aktivalasa-beallitasa-a-telekomnal/

Az iOS 13.3 megjelenésével egyidőben elérhetővé vált a Telekomnál a VoWifi avagy a Wi-Fi Hanghívás. Ez azt jelenti, hogy már olyan helyen is telefonálhatunk, ahol nincs lefedettség, például pince, alagsor, vagy egyéb más, “térerőben hiányos” helyiség. Természetesen Wi-Fi csatlakozásra szükségünk van, ezért is van benne a szolgáltatás nevében, tehát ahol van Wi-Fi, de nincs mobilhálózati…

1430 -ra elküldve a “ +WIFIHANG” kódot aktiválják a szolgáltatást…

2 kedvelés

köszi. :slight_smile: mondjuk ezt leírhatta volna a Telekom a szolgáltatás tájékoztató aloldalán is, és akkor kevesebben hívogatnák emiatt az ügyfélszolgálatosaikat.

Ahh, köszi! Mennyivel gyorsabb és kényelmesebb volt így!

Nekem a kód küldése után jelszót kér +WIFIHANG(szóköz)jelszó formában. De milyen jelszó? Az öt számjegyűt próbáltam, amit szokott kérni az ügyfélszolgálatos, de az nem megfelelő.

Nekem a +WIFIHANG kód elküldése után ezt válaszolja :thinking:: Tisztelt Ügyfelünk! Az Ön àltal megadott “WIFIHANG” kulcsszò hibàs. A helyes kulcsszavakat megtekintheti a honlapunkon. Üdvözlettel: Telekom

Nekem el sem megy az üzenet!
“Nincs kézbesítve” :expressionless:

Lehet, hogy giga-mega hülye kérdés, de akkor az nem megoldható, ha mondjuk otthon hagyom a telóm, wifire meg hálózatra is csatlakoztatva, majd elmegyek sétálni az Apple Watchommal, és találok az órával WiFit, akkor tudok azon keresztül telefonálni? :sweat_smile:

Telefonálni nem fogsz tudni róla, kivéve ha lesz LTE-képes Apple Watch és támogatás. Viszont, például üzeneteket tudsz fogadni és indítani is.

Nekem simán bekapcsolta SMS-ben:

Tisztelt Ügyfelünk! Bekapcsoltuk a(z) “WIFIHANG” szolgàltatàst. Üdvözlettel: Telekom

Éljenek a Dominósok ismét. Most beszéltem az ügyfélszolgálattal, hogy miért nem tudom aktiválni sms-en keresztül. Kb. negyed óra múlva azzal tájékoztattak hogy feltöltőkártyások számára nem elérhető ez az opció.

Nekem üzleti előfizetésem van. Felhívtam őket, hogy kapcsolják be. Azt mondták, hogy az üzletieknek nem lehet. Kérdezi, hogy miért szeretném használni… mondom előfordul, hogy lefedetlen helyen vagyok, el tudjanak érni. Beszél a technikai kollégákkal… 10 perc múlva. Bekapcsolják, de az sms értesítésről le kell mondanom akár gsm, akár wifi hívás. Ha volt nem fogadott hívásom, semmilyen sms értesítőt nem kapok róla. Nekem dualsim miatt csak így megy (ha valaki tud jó megoldást erre, szóljon), hogy értesüljek a nem fogadott hívásaimról, ha éppen akkor keresnek mikor az egyik vonalon beszélek.

Mondtam nem kérem, köszi!

Én nem értem, miért nem jó a hívás tartás funkció. Látod hív valaki, beszélsz tovább, majd vissza hívod. Ott lesz a nem fogadott hívása amúgy is.

Ezt nem értem. Hogyan van ez a hívás tartás opció?

Vajon külföldről megy? Mondjuk nem EUn belül

Beállitod a hívásoknál és, h valaki hív Téged hívásközben akkor nem foglaltat jelez neki hanem úgyanúgy kicsörög és Te is látod, hogy hív más is Téged, ekkor eldöntheted, hogy felveszed a másik hívót vagy maradsz az aktív hívásnál és mikor leteszed ott fog szerepelni a nem fogadott hívásoknál.

1 kedvelés

engem is a jelszóval ba-ztat… vkinek ment úgy?

Szia. Igen megy a jelszóval. Az a jelszó kell amivel telefonon keresztül tudsz ügyet intézni

1 kedvelés

Szia. Nekem is üzleti az előfizetésem sms-be sikerült aktiválnom…és kipróbáltam nekem megjön a hívásértesítő…szerintem bent az ügyintézőknek még fogalmuk sincs hogy hogy mit lehet meg hogyan…Próbáltam telefonon én is …közölték írjak emailt aztán majd kitalálják hogy lehet e…brrrrr
Szóval egyszerűen sms-be elküldöd…kb 5perc múlva jön egy másik sms hogy indítsa újra a készüléket és már működik is

nem megy külföldről. ez külön le is van írva a cikk végén.