A VoWifi avagy a Wi-Fi Hanghívás aktiválása, beállítása a Telekomnál

Ezt nem értem. Hogyan van ez a hívás tartás opció?

Vajon külföldről megy? Mondjuk nem EUn belül

Beállitod a hívásoknál és, h valaki hív Téged hívásközben akkor nem foglaltat jelez neki hanem úgyanúgy kicsörög és Te is látod, hogy hív más is Téged, ekkor eldöntheted, hogy felveszed a másik hívót vagy maradsz az aktív hívásnál és mikor leteszed ott fog szerepelni a nem fogadott hívásoknál.

1 kedvelés

engem is a jelszóval ba-ztat… vkinek ment úgy?

Szia. Igen megy a jelszóval. Az a jelszó kell amivel telefonon keresztül tudsz ügyet intézni

1 kedvelés

Szia. Nekem is üzleti az előfizetésem sms-be sikerült aktiválnom…és kipróbáltam nekem megjön a hívásértesítő…szerintem bent az ügyintézőknek még fogalmuk sincs hogy hogy mit lehet meg hogyan…Próbáltam telefonon én is …közölték írjak emailt aztán majd kitalálják hogy lehet e…brrrrr
Szóval egyszerűen sms-be elküldöd…kb 5perc múlva jön egy másik sms hogy indítsa újra a készüléket és már működik is

nem megy külföldről. ez külön le is van írva a cikk végén.

dual SIM esetén erre nincs opció, mert DSDS, dual SIM dual stand-by. ha az egyiken aktív hívás van, a másik SIM nem érhető el.

pedig a cikkben ezt is leírtuk, jelenleg csak havidíjas előfizetőknek elérhető.

Na akinek dual sim van mint nekem voda és telekom, Vodán indítottam egy hívást majd a telekom átállt WLANCALL-ra és azon felhívott a feleségem simán kicsörög mintha csak egy kártya lenne hívásvárakoztatással. Ez így k…jó!

1 kedvelés

Ez ezer éve le van írva az Apple doksiban. :wink:

Ha az iOS 13 rendszerben hívást folytat, és a másik szám szolgáltatója lehetővé teszi a Wi-Fi-hívást, akkor fogadhatja a másik számára beérkező hívásokat is. Aktiválnia kell a Mobiladatforalom-váltás engedélyezése funkciót, ha nem az alapértelmezett adatforgalmi vonalon folytat hívást.

1 kedvelés

Nekem is céges a számom, (mert így olcsó minden a kék csoportnál Telekom) kipróbáltam az sms aktiválást és nem ment, majd az üfsz-ot hívtam, ami ugye a cégesnél teljesen más és jó, ott egy hölgy azonnal látta hogy nekem a számomon nem aktív a VoLTE és elmondta csak akkor tudom mindet használni és az sms aktiválást is akkor tudtam volna ha az be lett volna már aktiválva, de ő megoldott mindent kb azonnal, amúgy is felkészültebbek mint a lakosságin, a tapasztalatom szerint.
Majd néhány perc múlva jött sms hogy aktív és restart után használjam egészséggel bla-bla.

Máshol azt olvastam, hogy a Diginél nincs korlátozva magyar IP címre.

Ez így tényleg jól hangzik, kezeli ezt a beteg féllábas kétkártyás rendszert.
Már csak az kell, hogy a két kártya közül az egyik tudja a VoWiFi-t (gyakorlatilag most még csak Telekom)
Más: 13.3 a hálózat eldobási gondodat megoldotta?

Ja és az üfsz-os hülgy elmondása alapján, hogy a multiSIM szolgáltatás eléggé problémás még mindig, arra jutottunk, hogy ezért nem engedi még mindig kis hazánkban az apple forgalmazni egyelőre az LTE-s watch-ot, kerülve a sok hibajelentést.

Igen ám, csak ha pont azon beszélsz akkor a másik ha nem T-s megint csak nem lesz jó, sajnos. Azaz mindkettő ha tudja akkor tud jól működni.

Az ügyfélszolgálat elég fogalmatlan amúgy. Felhívtam őket, felveszi egy hölgy, mondom, hogy mit szeretnék.
Visszakérdez, hogy mit? Az mi?
Hű, mondom akkor messziről fogunk indulni, elmondom neki, hogy mi ez, azt mondja utána kérdez. 2 perc múlva újra vonalban a hölgy, itt ilyenről nem hallottak csak a VoLTE-ről.
Mondom, kint van a honlapjukon is!
Kérdezi és milyen telefonokra van, elmondtam neki, majd megköszöntem. Elküldtem a 1430-ra a +WIFIHANG-ot és 10 mp múlva jött az sms, hogy aktiválták. :slight_smile:

1 kedvelés

Hát akkor nekem megint csak szerencsém lehet velük, mert eddig az elmúlt jó pár évben mióta Telekomos vagyok cégesen is, nem volt ilyen problémám, hogy nem volt felkészült az üfsz-os. Akkor voltak hiányok mikor olyant kérdeztem ami még csak megjelenés előtt volt, hogy nem tudták eszik-e vagy isszák, bár akkor sem mindig.

Ahhoz meg kellene két VoWiFi-s magyar szolgáltató (most a Digit még ne tekintsük teljes értékű szolgáltatónak, bár mondjuk tekinthetjük egyelőre öket only VoWiFi-s szolgáltatónak…).
Hívtam a Vodafont, ott is messziről kellett kezdeni, de megértette, belül utánakérdezett és mondta most nincs, ha lesz nyilvánosságra hozzák. Szóval a szokásos, mondtam neki, hogy ha olyan frankó lesz a kommunikáció, mint a VoLTE esetében, akkor inkább hagyjuk. Gondoltam akár ebből a forumból többet lehet megtudni, mint tőlük :frowning:

Asszony ceges kartyajan nem lehet aktivalni sms-en keresztul, elhajtanak a sablon “on elofizetesen nem lehet” magyarazattal.

Amikor már lakosságin ment nekik a VoLTE akkor cégesen még nem tudtam bekapcsoltatni, azóta nem is érdekelt, csak most a VoWifi miatt érdekelt megint a dolog és simán aktiválták. Anno elmondták miért is nem lehetett, mert nem akarták ameddig teljesen profin nem fut a céges ügyfeleket bekapcsolni ebbe és igazuk van ha az üzleti részét nézzük, mi nem kedvtelésből telefonálunk annyit és elég gáz ha nem lehet vmiért esetleg.