Hue-nak van elem mentes kapcsolója is.
Igen a Tap az adja… meg az ára is
Én mint ilyen átlag paraszt nem is igazán értem, hogy áram nélkül hogy működhet bármi, de ha megy hát megy
Igen Czo, valószínű ez lesz a probléma… pedig a Tradifr termékcsalád önmagában home kit kompatibilis (de úgy látszik csak saját bridge-el)
Jó, ez inkább csak egy próba volt, hogy esetleg ebbe a rendszerbe be tudok-e illeszteni “olcsóbb” égőket vagy sem… szeretek mókolgatni csak úgy tapasztalatszerzés miatt.
De azt hiszem egyszerűbb lesz a hue mellett letenni a voksom… azt becsavarom azt megy
amúgy sokszor egyszerűbb az embernek az, ami már megy, de a HomeBridge-t én is ajánlom. Szeretnék róla egy cikket majd itt a Szifon-on.
Nem rossz a HomeBridge, de véleményem szerint nem is az igazi, ha az ember sok eszközzel vagy komolyabb pluginekkel szeretné használni (kb 1 év tapasztalat alapján). Én ezért tértem át anno a Home Assistant-ra. Ott komplex automatizációkat is meg lehet valósítani, amit a HomeBridge-el vagy az Apple Home-mal nem és atomstabil.
Viszont ha már HomeBridge, ami ettől még persze a maga módján szuper, akkor jó szívvel tudom ajánlani egy egyszerűsített formáját, a Hoobs-t. Ha van már Pi-d, akkor csak letöltöd az ingyenes képfájlt és rámásolod az SD kártyára. Nem kell érteni sem a Linuxhoz, sem terminál parancsokhoz, jóformán semmihez. Ez egy kifejezetten a HomeBridge-hez konfigolt Linux disztribúció, amit hálózaton elérhető GUI felülettel láttak el. Nagyon könnyű rajta a HomeBridge-et konfigolni és plugineket letölteni, jóformán az eszköz saját konfigját leszámítva csak kattintgatni kell. Ha akarod támogathatod és kipostázzák neked az egész pakkot, de ha nem, akkor is ingyen letöltheted a képfájlt.
Örülök, hogy működik és sikerült.
A Tap “majdnem” 3 DIM switch-et tud helyettesíteni. így már nem is olyan vészes az ára.
Erről a projektről hallottál már?
https://www.connectedhomeip.com/
Igen, sztem 5 év
Most lettem kész a Homebridge cikkel, raspberry pi-re tehető SD kártya img készítéssel. Lesz sztem holnap ebből cikk, vagy holnap után. Minden HomeKit-essé tehető vele.
Szuper, kiváncsi vagyok rá.