Apple TV app Samsung TV-n: miért nem működik a Keresés funkció / diktálás / hangfelismerés?

(lehet hogy off-topic?)

Apple TV app fut Samsung TV-n (natív app), és sajna nem támogatja a keresés mezőbe történő diktálást a smart távirányítón keresztül. (Míg a Youtube app ezt vígan produkálja).

Van-e infó vagy hír arról, hogy ez megoldódik? Egyáltalán: a Samsung tv-ken az Apple TV app az kinek a fejlesztése? Samsung vagy Apple?
Az “igazi HW” Apple TV az tud ilyet? (van a távirányítóján mikrofon?)

Köszi!
E.T.

Van de Magyarordzági régióbeállítással nem működik. Legalább is az Apple TV-n. Szerintem hasonló lesz az ok Samsungon is.

Furi, mert a 6s telefon is hibátlanul érti (leírja) a magyar diktálást is…
A TV applikáció felülete pedig magyar, és ahol lehet, feladja a magyar szinkron lehetőségét is (ha rendelkezésre áll). pl. a Disney filmek szinkronizáltak…

Szezon-fazon esete. Amikor diktálsz a telefonnak, akkor sima speech-to-text megy. Az már ezer éve van. De az Apple TV erre a funkcióra a Sirit használja, Siri viszont nem beszél magyarul. Tudom, hogy bagatel, de sajna ez van. :frowning:

Szerk.: a Speech-to-text-nek már csak azért is kell működnie, hogy a kisegítő lehetőségek mentén a korlátozott felhasználók is képesek legyenek kommunikálni.

:frowning:
Lehet hogy a Samsung TV os az Android alapú (7series?) és ezért fér hozzá a Googli “könnyebben” a speech-to-text funkcióhoz? Mindenesetre kár, mert százszor könnyebb így “gépelni”, mint a távirányítóval.