Apple TV és az Apple Music Lossless

Időközben én is elkezdtem itt utána nézni, hogy akkor az Apple TV-ről hogyan lehet magasfelbontást elérni, mert ugye ideális megoldás lenne sokak számára, ha az Apple TV-ről ki lehet tolni a hangot.

Szóval még nem teljesen ástam bele magam, de ugye az Apple TV képes HDMI-n keresztül kitolni a maximális felbontást 24bit 48kHz. Ezzel az a probléma, hogy HDMI, tehát, ha csak nincs olyan erősítőd, ami egyben DAC (mert az nem derült ki, hogy az Apple TV-ben milyen van) akkor igazából nem sok esélyed van kihasználni a maximális felbontást.

Nálam Apple TV – HDMI – TV – optika – DAC – RCA – erősítő – hangfal a setup. Az optika alap hangon nem lenne rossz megoldás, de sztem ezt a szálat a TV teljesen szétszedi. A benne lévő audiochip minden bizonnyal beleszól a hangzásba, bár az optikának az a lényege, hogy ne nyúljon bele. Igazából nem hiszek a TV-nek pedig a beállítás adott.

Egyébként lehet hallani ha átállítom Lossless-re az Apple Music-ot és újra indítom az Appot részletesebb a zene. a DAC egyébként 48 PCM-et ír ki, ami valid, mert ennyit tud az Apple Music, de sztem itt inkább a TV-nek a maximális tudását írja ki.:slight_smile:

Ettől függetlenül más használja zenehallgatásra a TV-re kötött Hi-Fi-jét és van benne DAC is? :smiley:

Igazából csak azért indítottam el ezt a szálat, hátha valaki még hasonlóan szeretné használni az Apple Music-ot.

Ezt érdemes egyébként megnézni:

Én hifi elé kerestem valamiféle internet/applemusic-loseless/és bele a hifibe. Ha már meg kell venni, akkor legyen Apple TV, mert az másra is jó. Viszont csak egy hdmi kimenete van, sajnos. Vannak viszont adapterek, ahol már szétszedi Audira a jelet és egy jakkel ki lehet vezetni. Egyelőre még csak olyat láttam, hogy akkor vagy hdmi, vagy Jack. Szóval vagy video, vagy audio. Ez is tré. Remélem az apple music loseless megjelenésével fejlesztenek használható eszközöket is hozzá. Ebben bízom.

Használom igen, mostmár… eddig HomePod-on hallgattam az Apple Musicot, mert egyszerűbb volt. De most Tv-n hallhatóan sokkal jobb a minőség és ha van időm leülni egy kicsit rendesen zenét hallgatni /ami sajnos elég ritka/ akkor megéri azt az ATV-n, mégha kicsit körülményesebb is. Szerintem várható lassan valami nagy durranás HomePod+Apple TV téren mert az oldalukon is az van írva, hogy JELENLEG nem érhető el Hi-Res Lossless ATV-re, A HomePod-nál meg, hogy egy KÉSŐBBI szoftverfrissítéssel lesz a Lossless elérhető. Titkon én még mindig egy Soundbaros (HomePod) ATV-ben reménykedem ami tud Hi-Res Lossless-t, egy audió és videó lejátszó egyben :slightly_smiling_face: Amúgy ja nekem így van bekötve ATV->hdmi->Erősitő/DAC->hdmi->Philips Play Hdmi Sync Box (Ez az Atmos fényhatáshoz kell :slightly_smiling_face:)->hdmi->TV.

2 kedvelés

Mi a különbség a 32GB/64GB TV -k között, azaz mire szolgál ez a tárhely/memória?

Az appoknak és azok adatainak.

1 kedvelés

Ha nem telepítessz kismilló alkalmazást akkor bőven elég a 32GB-os.

1 kedvelés

Ezzel azert vitatkoznek. Az Apple TV tarhelykezelese egy katasztrofa. A telefonokkal ellentetben, nincs az alkalmazasoknak “Documents” konyvtara, csak egy atmeneti taroloja, amit a rendszer takarit, amikor ugygondolja, hogy szukseges. Pl, forditottam magamnak konzol emulatort (snes, n64, psx, megadrive), es az OS eloszeretettel torli le, a 400-600 megas playstation isokat es a tobbi romot meg a kimentett allasokat. Ehhez meg hozzajon az a fajta “szopatas” a fejlesztok fele, hogy az Apple TV repertoarjabol hianyzik az a lehetoseg, hogy filet nyisson meg iCloudrol, tehat ha meg is irnam, hogy az ISO-kat feltoltse iCloudba, onnan nem tudna megnyitni, hanem minden egyes jatek elott le kellene tolteni. Ugyonigy tovabb fokozza a katasztrofalis mukodest, hogy az iOS-vel ellentetben, tvOS-en maximalizaltak az alkalmazasok meretet, igy pl a Real Racing 3 a telepitese utan meg hatalmas gigabyteokat toltoget le… De mivel nincs csak atmeneti storage, igy kb minden heten ujra es ujra letolti… holott nem nagyon hasznalok mas appokat a netflixen, hbogon es az apple fitnessen kivul. Mindezeket a tapasztalatokat egy 64 GB tarhelyes regebbi 4k modellt hasznalva gyujtottem.

1 kedvelés

Mivel én csak filmeket nézek rajta, így nekem még sosem volt gondom a 32GB-tal. Az, hogy most már zenét is hallgatok meg nem befolyásolja mert nem töltöm le a zenéket (azt se tudom le lehet-e tévén) Játszani szökőévente egyszer azt is xbox-szon szoktam.

1 kedvelés

Akkor kijelenthetjük, hogy ha már vesz az ember egy dac-ot, bármit, a hifije elé, ami netről kapja a jelet, hogy apple musicról cd minőségű zenét küldjön a hifijébe, akkor a legjobb megoldás az Apple TV 4K 2021?

Kijelentheted, de a Hi-Fi-nek nem lesz HDMI bemenete. Szóval igazából az Apple TV 4K-t nem tudod összekötni a Hi-Fi-vel, míg sztem linein vagy RCA bemenet lesz rajta, amit viszont össze tudsz kötni mondjuk egy iPhone-nal vagy iPaddel vagy akár egy MacBook-kal, és akkor oda kell a DAC :slight_smile:

Igen, mert akkor kell egy hdmi-audio/hdmi szétosztó, ami megint párszor tízezer. Szóval az a hang, ami kijön az iPadből, iPhone-ból, Macből és belemegy a hfifbe, az nem lesz cd minőség DAC nélkül? Akkor érdemesebb eladni a hifi erősítőt és venni egy dac/amp-ot, ezek úgy is egyben vannak, nem?

Ezt leírtam a cikkbe.