Apple Watch pulzusmérés

Az Apple Watch akkor is mér pulzust ha nincs a kezeden. Pl: leteszed az asztalra vagy a kanapé kartámaszára és kiír egy kb 60-80 közötti értéket. Ha mondjuk kiírná, hogy a mérés nem lehetséges, vagy hogy vedd fel a kezedre, vagy egy 0-át azzal meg lennék elégedve, de így számomra elvesztette a hitelességét. Kb 3 db órával kipróbáltam. Nézzétek meg ti is! Köszönöm: SzakiDani

Arról nem beszélve, hogy valamit érzékelnie kell, ami nem lesz nulla a környezeti tényezők miatt. Amúgy ha leveszed, le kéne zárnia az órának, így nem mér, és nem fog hülyeségeket rakni az egészség alkalmazásba.

Ilyet csak akkor csinal, ha ez be van kapcsolva.

A baj sztem az, hogy ha csak a kéz érzékelés van bekapcsolva akkor ha nincs kézen sem veszi észre és csak akkor figyeli ezt igazán, amikor kódolva van, csak hát lusta vagyok minden nap amikor a kezemre veszem beütni a kódot. Tudom ez az én hibám, csak hát akkor mire is jó a kéz érzékelés kód nélkül?

arra, hogy ha az óra nem érzékeli a kezedet, akkor nem jönnek meg rá az értesítések, nem csilingel, stb. de tény, hogy jelkóddal együtt kell használni.

1 kedvelés

Nem kell beírni a kódot, felveszed a kezedre, és kinyitod a telefont, kinyitja az órát is :slight_smile:

Ismetelten csak akkor, ha ez be van kapcsolva. Van olyan szoros kezu ismerosom, aki se a kezerzekelest (a szorszalak miatt folyton letilt), emiatt pedig a telefon unlockot sem kapcsolja be.

Igazából nem az a problémám, hogy lezárva vagy feloldva mér az óra, természetesen fel kell oldani kóddal. És természetesen nem rak semmit az egészség alkalmazásba. Az a problémám, hogy milyen szenzor az ami akkor is ad értéket amikor nincs a kezeden. Akkor mennyire megbízható amikor viseled az órát ??

ha elolvastad az általam linkelt két cikket, láthatod, hogy hogyan is működik a pulzusmérő az Apple Watch-ban. röviden: a zöld LED-ek fényének elnyelődése és visszaverődése alapján számolja ki a pulzust. ha leteszed valahová, akkor az visszaverő felszínt ad. az óra nem tudja, hogy közben ő amúgy egy asztalon van, csak azt, hogy elindítottad a pulzusmérést, tehát figyelnie kell a zöld LED-ek visszaverődő fényét a fotodiódáival.

az ilyen ellen az óra azzal “védekezik”, hogy ha bekapcsoltad a jelkódot és a csuklóészlelést, akkor az óra lezárja magát, tehát nem áll neki pulzust sem mérni, ha nincs rajtad. ha viszont manuálisan nekiállsz ilyenkor mérést indítani, az a fentiek miatt ad eredményt.

ezt kiegészítem azzal, hogy ha ilyenkor nem teszed töltőre, hanem csak úgy ott hagyod az asztalon, akkor az automatikus mérés akkor is lefuthat, ha nincs rajtad az óra, ahogyan @ef-dani lentebb megemlíti.

Na ez nem igaz.
Nem napi szinten, de viszonylag rendszeresen vár reggel az óra a túl magas/túl alacsony értesítésekkel éjjeli időpontokban. A páromé és az enyém is. Az óra lezárt állapotban az asztalon.

és ilyenkor nincs töltőn sem?

A töltő az egyetlen ahol fixen nem csinálja.

na hát akkor ezért. emögött meg akkor gondolom az az elgondolás áll, hogy akkor is mérje a pulzusodat az automatikus időközönként, ha felvetted, de elfelejtetted feloldani a zárolását.

Köszönöm a választ, értem a mérési elvet, és a visszaverődést. Azért a kéz érzékelő ilyenkor letilthatná a mérést, és elkerülhető lenne a fals érték. Üdv: SzakiDani

Megerősítve Jadeye-t, valóban akkor is mér az óra pulzust ha az még le van zárva. Így pl. ha elfelejti az ember kinyitni kóddal vagy telefonnal, az óra akkor is méri az activity-ket (move, exercise, stand).

Viszont nekem is lenne egy kérdésem: tegnap vettem észre először. hogy edzés közben van hogy nem méri az óra a pulzusomat. Először súlyzós edzésnél láttam ezt, akkor kicsit megszorítottam a szíjat és elindítottam a Heart Rate appot az órán, majd a digital crown-hoz hozzáérve “visszajött” a pulzusom.
Aztán utána futópadon ugyanez, új workout, és pár perc elteltével megint nem mért pulzust. 10 perc után vettem észre. Abba is hagytam a futást, és a telefonon látom, hogy Workouts alatt a futásnál a Heart Rate diagram alatt “Char Unavailable” szerepel. Ergo szinte egyáltalán nem mért a futásom alatt…
Eddig nem volt ilyen problémám. Szőrősebb nem lett a karom, tetoválást sem szereztem be. Ezen kívül bármi ötlet? Üdv

Én emiatt vittem vissza gariba, és cserélték a Series 2-met… Amúgy szó nélkül, nekem séta közben nem mért. Továbbá egy 850m körüli távnál hol 750 hol 900m távot mért. Pulzust éreztem hogy 120 fölött volt, erre azt mondja 80… Azért egy ilyen órától nem ezt vártam. Nem tudom a Series 4 not tud most, de ez katasztrófa volt.