Az Apple Pay már Simple kártyával is használható

hát nekem már azért is jobb, mert a telóm mindig nálam van és a kártyatartót így nem kell hordanom, minden sajnos nem fér a teló tokjába.

Evek ota nem talalkoztam ilyen bolttal. A reggeli peksutemenyt is kartyaval fizetem.

Pedig van sok kisbolt sajnos, még olyan is akadt ahol meglepő volt számomra, hiszen 100 éve ott működő vasbolt és nem tudtam fizetni zsugával, ráadásul jól is megy, hiszen másképp már bezárt volna és mégsem.

Hatalmas szervezést azért nem igényel :smiley: a kisboltok simán megkerülhetőek, tele van az ország élelmiszerláncokkal, ahol van kártya.
Saját tapasztalatok alapján egyedül a pékségeket érzem gyenge láncszemnek. Ehetőt a láncokközül csak az Aldiban meg a Lidlben csinálnak.

Na pont az két üzlet ahol sosem vennék kaját! Az nekem nem bolt ahol nincsen hűtött üdítő és ezek olyanok, vicc! Igaz régen voltam ezen okból náluk, lehet már változott vmelyiben, nem tudhatom.

Kedvencem az amikor a kasszánál közlik, hogy jaj bocsi, nem megy a terminál. Erre szoktam azt mondani, hogy oké, semmi gond áru marad, ti meg akkor rakjatok ki egy cetlit a bejárathoz.

Mindig ott hagyom az árut és kp-s boltban én se vásárolok.

legnagyobb meglepetesemre a sarki kinai diszkontban is van kartyas fizetesre lehetoseg.
nyilvan a terminal meg el van dugva, ugy szedi elo a pult alol. :smiley:

BP környéki 40 ezres városban (15 éves) étterem, SZÉPkártyás fizetés van, bankkártyás nincs. Az mennyivel cikibb, minthogy egy pékségben nincs? Kaja után meg közlik, hogy kártyával amúgy nem tudok fizetni és még ők vannak felháborodva, hogy miért nem szóltam előre, hogy csak kártyám van, “megmondták volna hogy van automata a környéken”?!

2 kedvelés

Ott valószínűleg van kártyás fizetés is, csak kamuznak. Készpénzzel könnyű trükközni, a kártyának nyoma van.

Az a terminal, amin a SZEP kartyat lehuzza pont megfelelo lenne a bankkartyahoz is. Gondolom nem tetszik nekik a banki jutalek. Esetleg korabban felarral adtak az osszeghez bankkartyas fizeteskor es valamelyik vendeguk ezt jelentette a banknak, akiktol kaptak egy kis letolast (esetlegesen szerzodesbontast, vagy jutalekemelest).

A postai PIN kód és aláírás kérés ügyben beszéltem az OTP-vel (3 napig tartott 3 emberrel beszéltem és kb. szumma 1 óra ment el erre, a lábméretemen kívül kb. már mindent kérdeztek, hogy beazonosítsanak, de mindent a köz-ért, a végén a Hölgy akihez jutottam egyébként nagyon korrekt és értelmes volt a kérésemre még azt is képes volt felírni, hogy a “felhasználói élmény jelentősen csorbult” :slight_smile: )

A lényeg:

  • Tudtak már hasonló esetről (10 perces belső utánakérdezést követően)
  • Nem az OTP hatáskörében van a kulcs a megoldáshoz, de
  • Felvették az ügyben a kapcsolatot a MC-dal is, így megtudták, hogy
  • A Postánál még régi verziójú szoftver van a terminálokon,
  • A régi verziót már nem lehetne (ha jól értem az MC szabályai miatt) használni a postán
  • Részben ennek a jelzésnek is köszönhetően talán (majd meglátjuk) lépni fognak a postán is a MC közbenjárására (gondolom, hogy eddig ha tudott erről az MC, akkor próbált félrenézni még is csak elég nagy ügyfél lehet a posta)

További érdekességek:

  • Megkérdeztem, hogy legközelebb ha jelezni szeretnék valamit, mi volna a legegyszerűbb módja
  • Megemlítette, hogy a Smart Bank alakalmazásból az OTP fejlesztőinek, illetve a Wallet-ből pedig az Applenek lehet visszajelzést küldeni. Ez utóbbit az OTP-s Hölgy szerint külön érdemes is lehet, mert az Apple Pay többszereplős rendszerének köszönhetően az OTP sem tud(hat) mindent.
  • Valóban a Walletből egy adott tranazakciót megnyitva van egy probléma jelentése gomb, de ott csak a Helytelen kereskedőinformáció lehetőség és azon belül (kereskedő neve, kategóriája vagy egyéb probléma) választható. Kiválasztottam az egyéb problémát gondolva, hogy lesz egy beírómező, de nem lett ám, így az egyéb probléma jelzés talán elment azóta semmi…

Szóval összességében jó ez az Apple Pay csak ne kerül speciális helyzetbe :joy:

1 kedvelés

Egy apró előrelépés történt, pontosabban lemaradás csökkentés a valóságtól. Most már, ha szeretnél egy nem támogatott kártyát az Apple payhez hozzáadni, akkor már nem ezt írja ki:

Hanem ezt:

Haladgatunk, haladgatunk… :upside_down_face:

Ez most számít amúgy? :smiley:

Sajnos csak az érzés más. Végre azt mutatja ami van. :roll_eyes:

1 kedvelés

Magyarországi címmel regisztrált Revolut-os kártya is hozzáadható az Apple Pay-hez!:grin:

Korai volt az örömöm! Egyenlőre még nem támogatott kártya, csak az appban jelent meg a hozzáadás gomb!

Nálam még az sem jelent meg, pedig a 6.0-ás verzió van fent.

Én már felvettem mindkét kártyám. Igaz kézzel es nem az appon keresztül de ennek semmi jelentősége.

Szerk.: igaz nekem az app is perecel. :wink:

Írok erről egy rövid cikket, hogy egy helyen legyenek a Revolut hozzászólások.

Ebben a pillanatban sikerült hozzáadni! :grin:

Mindenkit kérek, hogy az új cikk alá kommenteljen, ha a Revolut-ról van szó: Magyarországon is elérhetővé vált a Revolutnál az Apple Pay!