Fura. Az Apple Pay esetében maga az újlenyomat vagy az arcfelismerés felel meg a PIN kódnak. Tehát 5 eFt felett sem kér elvileg PIN kódot. (Tőlem még soha, bár nem Simples kártyát használok)
Ja fura volt. Írtam már supportnak, kiváncsi vagyok mit válaszoltak
Néhány esetben például postán kérni fog pin kódot. Ez terminál függő is lehet. Viszont fogalmam sincs hol lehet a Simple pin kód.
Az új szabályozással kapcsolatban olvastam normál kártya esetén érintéses fizetés esetén olyat, hogy még 5 ezer alatt is kérhetnek PIN kódot minden 5-ik vagy 150 EUR szumma PIN kód nélküli után.
De ez még nem érvényes és nem Apple Pay
Ha valakit mélyebben is érdekel az új szabályozás alap logikája:
Elsősorban az internetes fizetések esetén
Én ma fizettem vele 6500 forintot és nem kért pin kodot a simple kártya. Mondjuk nem is tudtam volna mi a kód…
A Simple ügyfélszolgálat hivatalos válasza:
Tisztelt Felhasználónk!
Sajnáljuk, hogy kellemetlen tapasztalatot szerzett az alkalmazás használata során.
Tájékoztatjuk, hogy a telefonos azonosítás miatt 5000 Ft felett az új terminálok már nem kérnek PIN-kódot, de régebbi termináloknál előfordulhat, hogy a terminálon is meg kell adnia a fizikai kártya PIN-kódját.
A Simple kártyának nincs PIN kódja, így ilyenkor nem használható fizetéshez.
Megértését és együttműködését köszönjük!
Hopsz.
Mi az, hogy új illetve régebbi terminálok?
Szerintetek ez a PIN kód kérés a “régi” termináloknál akár fennállhat a normál OTP (Erste, Gránit) kártya esetén is?
Igen, csak azoknak van PIN kódja.
A régi valószínűleg azt jelenti, hogy nem frissítettek rajta sw-t.
Egy taxiban akartam fizetni, és tényleg elég őskövület volt a terminál. Akár elment volna egy steampunk kelléknek is
Ma estig nem hittem volna, hogy én is kerülhetek egy ilyen középkori helyzetbe, hogy újra PIN kódot kell pötyögjek a kártyaelfogadón.
De ma sajnos megtörtént:
Egy újszerű POS terminálon
Egy Postán
Egy normál OTP-s ApplePay-es telefonos fizetésnél
PIN kódot kért
Sőt aláírást is
Mindezt három csekk összesen kb. 27 eFt befizetésénél.
Mondtam a Hölgynek, hogy ha ez így marad keresni fogok olyan fizetési megoldást ami kihagyja a Postát. Ő azt mondta, hogy ez főként külföldi kártyával való fizetésnél szokott előfordulni.
Más is tapasztalt ilyet a Postán?
Vagy máshol?
amióta Apple Pay-jel fizetek, soha nem kért PIN-kódot (amit nem is kérhet, hiszen az azonosítás a Face ID, Touch ID vagy jelkód segítségével történik még a fizetés előtt), pláne nem kért aláírást. jelezd a bankod felé.
PIN-t nekem is random módon kér az OTP-s kártyával, összegtől függetlenül, mert volt hogy 30e fölötti vásárlásnál sem és volt hogy 10e alatt meg igen.
Így akarja jelezni a posta, hogy fizesd online a csekkjeidet, kevesebb a gondjuk
Többször volt már szó róla, hogy a postán a terminálok úgy vannak beállítva, hogy kérjék a pin kódot.
Nem gondolom, hogy az Apple ezt a felhasználói élményt célozta volna meg
Jelezni fogom a bank felé.
Egyébként OTP-s kártyád van az Apple Pay mögött?
Ha ez általános abban az értelmében, hogy nem kötődik helyhez, összeghez, olvasó típushoz, akkor innentől kb. elveszti azt amiért áttértem rá…
Megértettem a célzásukat
En evek ota hasznalok Apple Payt (Monzo es HSBC kartyaval, OTP-vel eddig osszesen ketto tranzakciom volt, igaz nekem csak a hitelkartyam MC), soha sem volt meg szuksegem sem PIN kodra sem alairasra (KP mentes eletet elek 2 eve mar itthon, kulfoldre sem viszek 5-10 ezer forintnal tobb helyi valutat). Fizettem mar vele autoberlest, tobb heti szallodai szobat, notebookot, mobiltelefont.
Köszi az infót, de nem találkoztam eddig vele vagy elkerülte a figyelmemet.