Az iOS 14.5 felhívja a figyelmet az ismeretlen hívók némítására

Eredetileg itt jelent meg: Az iOS 14.5 felhívja a figyelmet az ismeretlen hívók némítására - Szifon.com

2019-ben az iOS 13-mal jelent meg az ismeretlen számokról érkező hívások némítása, de a funkció azóta nem fejlődött. Most sem lehet azt mondani, hogy az Apple óriási javításokat végzett volna rajta, de legalább a Telefon alkalmazás szólni fog a létezéséről első alkalommal, amikor megnézed az előzményeid. Nagyobb iOS frissítés után a népszerűbb gyári alkalmazások egy…

és mikor lesz elérhető?

az Apple nem közölt megjelenési dátumot.

Ideje lenne az ismeretlen (értsd: csak a hívószám nélküli) hívások tiltásának lehetőségét bevezetni, nem pedig csak a némítást.
Az Apple (és mellette sok más tech cég) azzal tud sajnos elégedetlenséget korbácsolni, hogy egyes funkciókat, vagy annak hiányát egyszerűen nem indokolja meg.

Androidon a legjobb, ott kiírja, hogy potenciális csalás (nem, nem a számot hanem ezt írja ki helyette), és ha akarod felveszed ha nem, nem. :smiley:
Ilyet pl. az Apple is bevezethetne.
off:/ Androidon ha jön egy hívás és lefele fordítjuk a telót akkor elnémül, vagyis nem ad csengés hangot de a csörgés attól még folyamatban van. (figyelmen kivűl hagyjuk a hívást).
Ez iOS-n van egyáltalán vagy hogyan?

egyszer megnyomod a hangerőszabályozó gombok bármelyikét, és lenémul.

1 kedvelés

Pl. ha csorog es ranezel a kijelzore a telefon ezt “latja” es maris lehalkul.

1 kedvelés

A lehalkul az nem ugyan az mintha elnémullna. Jobb lenne ha elnémulna, de ilyet nem tud :frowning:

@expa de, tud némulni is, fentebb leírtam.

Ezt az ismeretlen (valószínűleg többször bejelentett) számok esetében csinálja, viszont hívószámmal. Plusz ugye ott van szám nélküli hívók blokkolása amit sokan hiányolnak itt.

Magyarországon nem létezik olyan tudakozó applikáció ami beépül az iOS-ba hívástiltáshoz és korlátozáshoz? Mert ezek folyamatosan frissülnek az ilyen idegesítő számokkal és kijelzi rögtön.


itthon nincs ilyen app.

Ez azért is veszélyes fegyver, mert így olyanok sem fognak elérni, akinél fontos lenne.
Pl. mi egy banknál behajtási osztályról hívunk ügyfeleket elmaradt tartozásról. Behajtás, de ez inkább tájékoztatás, hogy tudjon róla az ügyfél és ne mondjuk fel neki a hitelét. Sok ügyfélnél az állandó átutalás ideje kifut, leáll az utalás, akkor az ő érdeke, hogy tudja hogy elmaradásba került és rendezze. Mert elég rossz érzés levelet kapni, hogy az ingatlanhitel teljes kintlévőségét egyszerre rendezze és már nem igazán lehet semmit visszacsinálni, plusz KHR-re is felkerül az ügyfél. Ilyenkor IS fontos elérni ügyfeleket. Akik ezeket a számokat tiltólistára teszik, azokat nem érjük el. Persze nyilván küldünk levelet is (sokan albérlet miatt vándorolnak és nem jelentik be a banknál az új címet) és SMS-t is, de az se ér mindig célba, illetve ott bank és üzleti titok miatt sem lehet konkrét üzenetet küldeni, csak általánosat. Szóval értem is a funkciót, de sok bajt is tud okozni.

ez az adott ügyfél problémája szerintem.

Aki akarja, hogy elérje a bank azt el is éri :wink:

Ha megnyomod a gombot elnémul, ez tudjuk.
Ha ránézel, akkor kellene elnémulnia. Én ezt írtam / hiányolom.

A hívószám nélküli hívásokat tudnánk már elutasítani…

ha ránézel, akkor csak elhalkul, nem némult el tőle sosem. ha szeretnéd, hogy némuljon is, vegyél fel róla egy hibajegyet.

Egyet pislogok elhalkul, kettőt pislogok elnémul :slight_smile:

Csak nálam rengeteg bank telefonszám van tiltva… ezért nem kellene, hülyeségekkel zaklatni az ügyfeleket. Ha akarok valamit a banktól majd keresem, ne ajánlgasson semmit telefonon.

1 kedvelés