Bejelentkezési jelszó – macOS Catalina

Sziasztok,
Nem igazán probléma, de néha zavaró.
Korábbi verziók alatt is és most is (Catalina) a MacBook Air bekapcsolásakor, alma után ugye megjelenik a főképernyő és kéri a bejelentkezési jelszót.
Nálam ez mindig úgy történik hogy ahogy megjelenik, azonnal kalapálom is be. Illetve csak szeretném mivel a 10 karakter gépelése közben van egy pillanat amikor valamelyik karaktert nem veszi, ezzel természetesen rezeg a jelszó. Nem tudom hogy ez másnál is így van, vagy csak nálam, egyáltalán van-e rá gyógyszer. Mint mondtam, nem nagy gond, csak lendületből megy az egész, és bosszantó hogy nem sikerül. Megjegyzem, nem néha van így, hanem mindig. Tehát megtanultam, hogy várnom kell egy keveset, és csak utána adok be jelszót, hogy tuti ne legyen kihagyás. Kösz a véleményezést.

esetleg elsőként próbálj meg például egy SMC resetet, illetve ha az nem oldja meg, akkor én egy teljes legyalulás után nézném meg, hogy továbbra is akadozik-e.

Nekem az imac csinálja ezt :grinning: De én azt vettem észre, hogy az elsö 2-3 karaktrer beírása után kitörlödik a jelszó és a 3-4 karaktertöl kezdi el újra írni. Macbook airen nem figyeltem meg ezt, mondjuk azt sokszor órával oldja fel. Lett már a gép más okból legyalulva és ez még mindig meg van. Megtanultam én is azt a pár mp-et várni :grinning:

Amikor már megy a gép, csak elalszik tétlenség miatt, ott nekem is az órával oldja fel, de ha nem akkor sincs ez a gond, minden leütest vesz rendesen. Csak és kizárólag akkor észlelem amikor bekapcsolom a gépet és először kéri a jelszót.

Az SMC resetet próbáltam, nem segít. Arra gyanakszok, hogy amíg feláll a rendszer valami “szünetelteti” a tasztatúrát egy pillanatra és én pont akkor írom a jelszót, ezért kihagy. Az első Sierra alatt nem volt, de ahogy jött a frissítés, újra visszajött, és azóta mindegyikben ez van. A legyalulásra gondolok én is, de nincs biztonsági mentésem egyelőre. 2017-es a gépem, még nem volt sosem újratelepítve.