Ébresztő, Watch akkumulátor idő, hívás

Hahó!

Három problémám van. 11 Pro.

1.) Már az előző iOS verzióban is nehézkesen ment, de ott még sikerült, hogy ha beállítottam az ébresztést, kis bűvészkedéssel a beállított hangerőn ébresztett. Most sehogy sem megy és reggelente leüvölti az egész család fejéről a hajat.

2.) Olyan, mintha a watch most gyorsabban merülne.

3.) Ez már az előző iOS-nél is gáz volt, állandóan elment a hang hivások közben - én nem hallom ők igen, de néha fordítva), különösen egy bizonyos szám esetén. Visszaállítom a hálozatot alaphelyzetbe (igen ilyenkor minden wifikódot újra be kell írnom), ideig óráig jó. Most is ezzel kezdtem 14-el. Ideig-óráig jó, de ha bizonyos számmal beszélek onnantól megint tré. E-sim telekom és fizikai sim telenor. Mindkét vonallal, mindkét számmal, ki és be is.

az ébresztő hangerejét passzolom, szerintem nem lehet külön állítani. az óra merülése esetén érdemes alaphelyzetbe állítani.

a hívásproblémáknak nincs köze az iOS 14-hez. én ugyanilyen konfigurációban használom az iPhone XS-em. a mobilnet a Telenor kártyáról megy nálad? melyik van elsődleges vonalnak beállítva? nekem a Telenor az elsődleges, a Telekom a másodlagos, a mobilnet a Telekomra van beállítva, automatikus adatforgalomváltás kikapcsolva, VoLTE bekapcsolva mindkettőre. sosem futottam bele ebbe a hibába.

Előzőleg, amikor beállítottam az ébresztés, akkor rámentem a dallamra, elkezdte lejátszani, oldalsó gombokkal lehalkítottam, még egyszer rányomtam a dallam nevére, kész, mentés és akkor halkabban szólalt meg. Ha ezt nem tettem, akkor hangosabb volt valamivel. Most a lehető legnagyobb hangerővel, ÜVÖLT. Hiába játszom el lefekvéskor ezt a szertartást neki.

általában telekom az elsődleges mobilneten meg vonalon is.
azt írja a telenor volte, hogy ez a szolgáltató ezt nem hagyta jóvá iphoneon. akkumulátor stb… akkor is bekapcsoljam?
Telekom volte bekapcsolva.
telekom wifihívás, be vagy ki?
mobiladatforgalom váltást miért kapcsoljam ki?
mi értelme a hívás hálózat/mobil hálozat más más szolgáltatóra állítása? Hívás közben is van neted?

köszi

tudtommal az ébresztő hangereje a csengő hangerőtől külön nem állítható.

szerintem tökmindegy, hogy a VoLTE-t jóváhagyta-e a Telenor, én bekapcsoltam, amikor korábban volt hasonló probléma még szerintem az iOS 13 béták során, hogy nem volt elérhető az egyik kártya. nálam a Telekom Wi-Fi-hívás is aktív. a mobilnet azért megy a Telekomról, mert azon jár az előfizetésemhez, külön a Telenor felesleges lenne pluszban, így azon nincs is, az átváltást is ezért kapcsoltam ki.

hívás közben interneted csak akkor lesz, ha vagy arra a számra érkezik a hívás, amin a neted is van, vagy Wi-Fi-n vagy, mivel a másik kártya elérhetősége ilyenkor felfüggesztésre kerül, mert csak egy modem van a készülékben, és emiatt csak DSDS (dual SIM, dual stand-by). ebből a szempontból az én beállításom nem kedvező, mert ha a Telenor számomra jön hívás, akkor addig a Telekom számom és így a mobilnet sem elérhető. nem telefonálok Wi-Fi nélkül annyit, hogy ez probléma legyen. (ezek a korlátozások értelemszerűen kizárólag a normál hanghívásokra vonatkoznak.)

1 kedvelés

Az osszes riasztasi hang (legyen az ebreszto vagy telefoncsorges vagy egy ertesites hangja) egyszerer allithato a beallitasokban. Ha az “allitas gombokkal (lovesem sincs, hogy hivjak ezt magyarul)” be van kapcsolva, akkor nem az itt beallitott hangero, hanem a hangerogombokkal beallitott hangero lesz az, amivel megszolal. Ez a hangero viszont ebben az esetben minden egyeb hangra is ervenyes.

1 kedvelés

látod, eszembe juthatott volna, köszi. mivel van órám, úgyis lehalkítva többnyire a teló