Fűtés, kapcsolás, okosotthon

Hahó!

Tudom nem időszerű, de ki milyen okos fűtést ajánl egyszerű gázos kazános (renovastar) radiátorok rendszerhez. Van valami egyszerű vezetékes digi manual termosztat. Hogy lenne érdemes összehozni egy-két eve thermoval? Hogy tudnak ezek értelmesen együttműködni? Eve smart plug mennyire megbízható? Fibaro kuka. Köszi!

Netatmo, az ilyen fűtési rendszerekhez a Netatmo-t ajánlok. Azt tudod bővíteni thermostátokkal.

én is a Netatmo-t mondanám, nálam az van, egy kazán, és egy termosztát, mert egy fűtési kör van csak. napközben 21,5 fok, éjszaka meg 19 fok van beállítva, amit akár napokra külön is be lehet állítani, illetve manuálisan is bármikor felülbírálható felfelé és lefelé is. a termosztátja 3 AAA elemet vagy akkut eszik, és küld például emailt, ha merülő félben van.

Nem találom a renovastar esetében a kompatibilitást, de gondolom a vevőegységet arra a két kábelre kell kötni, amin most a manuális termo van, rgo komoatibilis. Plusz Radiátor termosztattal pedig lehet zónázni. Így? Erre kíváncsi lennék hogy működik összehangoltan, ha pl. Csak a szobákban van radiátor termosztát

nekem a régi termosztát kábelére van kötve, az meg a legtöbb esetben gyakorlatilag nem más, mint egy egyszerű, hőmérsékletvezérelt relé, ami vagy be van kapcsolva, és megy a fűtés, ha a termosztát szerint alacsonyabb a hőmérséklet, mint amit beállítottál, vagy nincs bekapcsolva, mert megfelelő a hőmérséklet. tudtommal bármit tud így vezérelni. nálunk egy FÉG kazán van.

a zónás részét azt passzolom, mert nálunk egy körön van minden, nincsenek külön zónák, sem külön radiátor termosztátok.

Melyik telepítési móddal hsználjátok?

hú, hát ezt már meg nem mondom… milyen opciók közül lehet választani?

  1. Kazán-relay…termosztát
  2. Kazán-termosztát…relay

-kabel
…rádió
Első esetben a termosztát mobil is lehet

a Netatmo Relay közvetlenül össze van kötve a kazánnal a dobozban található boiler adapter kábellel, a termosztát pedig vezeték nélkül kapcsolódik a Relay-hez. így pedig a termosztát a relay hatósugarán belül bárhová elhelyezhető, nincs helyhez kötve.

1 kedvelés