Gyakori kérdések: a Térképek hibáinak jelzése az Apple számára

Eredetileg itt jelent meg: Gyakori kérdések: a Térképek hibáinak jelzése az Apple számára - Szifon.com

Az Apple még az iOS 6-ban cserélte le a kezdetektől használt Google Maps térképeit a saját megoldására, amit több tucat közreműködő szolgáltató adataiból állít össze. Ezek között első helyen a TomTom szerepel, de helyet kaptak benne többek között például a NASA, a Yelp, a Foursquare, a Waze, és az OpenStreetMap adatai is, illetve ezekben a hetekben járják…

Vicc ez az egész Maps, még mindig vannak nagyvárosok ahol fingja nincs a tömegközlekedésről vagy bringautakról amiket a Google Maps tudott mindig is. Már jó pár éve váltottak de még mindig alapszíntű a tudása és akkor jönnek ilyen gimmick cuccokkal amik csak kis túlzással de csak San Francisco-ban elérhetőek😳

Mint pl. Budapest?

Nem tudom, akárhol. Most éppen Varsóban vagy Krakkóban, de Koppenhágában vagy Amszterdamban se tud kerékpár útvonalat adni😅 Szóval 8 év ennyire volt elég…

Én nem hasonlítom ezt a szolgáltatást más szolgáltatók szolgálatók Szolgáltatásaihoz Viszont én sokat jelentettem be és sokat adtam hozzá de sajnos eredménytelenül. Egyszerűen szerintem ezzel sokáig nem is foglalkoztak csak beletették az opciót.

Nem véletlen kérdeztem Budapestet, mert itt a Google se tud. Ők is baromi messze van az akárholtól.

Nekem szinte kivétel nélkül jön az értesítés, ha jelentek valamit, hogy megcsinálták. Mostanában kb. másnap.

Pedig a Google előnyben is van, mivel megvették a Waze-t évekkel ezelőtt, ott meg napi friss minden szinte. Én azt vártam, hogy összegyúrják a sajátjukkal és azáltal jobb lesz mindkettő, de valamiért nem tették.

Mondjuk azon nem csodálkozom, Budapesten nem bringautak vannak, hanem csak oda festett akármik, nem csodálkozom hogy nem mernek útvonalat ajánlani :smiley: Na de Koppenhágában vagy épp bármelyik holland városban bringa utak vannak, bringa autópályák…lényeg hogy nem hiszem hogy a Maps vetélytársa lehet a Google Maps-nek még egy jó darabig.

:roll_eyes:tavaly 30 országban volt elérhető a Google Mapsben a kerékpárutak (frissebb adatot nem találtam). “Akárhol”

Azt nem hiszem, hogy egy térkép appnak ez lenne a meghatárzó funkciója. Sokkal inkább a térkép, azon pedig az Apple gőzerővel dolgozik (jelenleg ugye Magyarországon is), míg a Google csak fotóz az autóival.

A tömegközlekedésnek azért csak meghatározó funkciónak kéne lennie, vagy az sem? Google Maps még vonatokat, távolsági buszokat is tud ajánlani ha éppen Bécsbe vagy “akárhova” szeretnél leugrani.
Egyébként meglepő hogy Budapesten tud tömegközlekedési útvonalakat ajánlani, de pl Varsóban nem.
Talán majd ha befejezték a fotózást lesz valami…

Az is csak egy kiegészítő funkció.

:sweat_smile: igen, az…

Mielott szetsavazzatok, hogy miert nincs egyes varosokban tomegkozlekedesi info, az alapvetoen nem a Google vagy Apple hibaja. A szukseges adatokat a megfelelo formatumban az adott kozlekedesi vallalatnak ia biztositania kell. A BKK ezt viszonylag koran meglepte, ugy latszik Varso peldaul meg nem.

1 kedvelés

Igen, ez lehetséges, kérdés hogy miért lépte meg a Google felé és miért nem adja oda az Apple-nek.

Hova tűnt a hiba bejelentési opció? Az Apple annyira biztos a tudásában, hogy kivette? Vagy egyszerűen nem kíváncsiak a felhasználók véleményére? A Google Maps-nál működik. Soha nem éri utol az Apple Térképek.

húzd fel a Keresés panelt, ott van az alján:

Na, bejelentettem egy hibát két hónapja. Se reagálás, se javítás. Gondolom sz@rnak a felhasználók véleményére, mint mindig.

En tavaly bejelentettem fenykepekkel egyutt egy hibat, oke nem kapkodva de par het utan okes lett a dolog.

én is jeleztem már pár hibát, és javították is őket.