iGO Navigáció hibás működése iPhone XR-en

Vásároltam egy iPHONE XR-t 64 GB RAM-mal, és áttelepítettem a 4 éves iPHONE 6-ról minden applikációt rá az iCLOUDE-on keresztül. Minden tökéletesen működik, kivéve az iGO 9.35.2.225936-os verziója. Egyszerűen nem jelennek meg bizonyos menüpontok, vagy ha meg is jelenik nem látható, mert fekete mezőben sötétszürke betükkel lehetne bevinni a címeket.

Próbáltam már levelet írni az NNG Supportra angolul, magyarul de nem kapok rá semmilyen válasz!

Ki tudja a megoldást?

és ha letörlöd az iGO-t, majd újból letöltöd az App Store-ból? dark mode be van kapcsolva?

Azoktól csoda lenne ha kapnál valami értelmes választ, ezért szoktam mindenkit lebeszélni, aki pénzt akar a zsebükbe tenni, hogy kár mert csak a szívás van velük és ezt nem a navijukra értem, bár a frissítések ott sem túl sűrűek. Aki iGO… bármit akar használni annak kizárólag androidon szabad és ott is csak a tört verziót, ha nem akar szívni az egésszel. A verzió számod alapján ez a tavaly megjelent Luna amit a fiuk droidon szépen megcsináltak (nem az NNG-sekre gondoltam) már. De amit felettem Jadeye javasol azt próbáld ki azért ha már pénzt adtál érte és esetleg kapsz is az alap app-on kívül normális frissítést időben, stb.

Köszi! A törlés és újratelepítés megoldotta a működési problémákat!

Mikor probaltad? Nem lehet, hogy a kiprobalas idejen aktiv volt a Dark Mode a telefonon, az iGO fejleztoi pedig nem eleg felkeszultek?

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.