iOS SIP kliens probléma

Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, hátha találkoztatok már ilyennel, esetleg valami működő megoldással.
Új IOS felhasználó vagyok egy iPhone 8 -al. Eddig csak androidom volt.

Van két voip vonalam az Ephone -nál. Eddig androidon használtam a Zoiper programmal, ment minden hibátlanul.
Most IOS 12.4 -n egy 8 -as almán egyszerűen képtelenség VOIP vonalat használni.

Letöltöttem az App Store -ból először a sima, majd a fizetős pro változatát is a Zoipernek.
PUSH alapú bejövő híváskezelés szóba sem jöhet, fel sem regisztrálnak a vonalaim. Pedig VAN push szolgáltatás náluk.
Marad a default normál mód, háttérben futás engedélyezve. Minden tök jól működik, amég megy a kijelző és a program előtérben van.
Kijelző bezárás után két eset lehetséges: vagy kidobja a regisztrációkat és nem csöng már ki a telefon, vagy úgy mutatja, mintha élne a regisztráció, de nem csöng ki a telefon.

Ephone ügyfélszolgálat felhív, mondom mi van, milyen szoftver, verziók, stb.

  • Hááát tudják ők, hogy van ilyen az iPhone -nál, de ez nem a szoftver hibája, ha lecsukom a képernyőt elvágja a telefon az adatkapcsolatot a voip klienstől stb stb…
    (marhaság, egy napot ültem a telefon és a szoftver beállítasai felett, mobil adatkapcsolat engedélyezve van, semmi tiltás nincs a kliensre)

Mondja egy iPhone -os barátom, tegyem fe a Gruond Wire programot, az tök jó VOIP kliens.
Megvettem valami 3700Ft -ért (Push licensz, full kodekek minden benne)Beállítom a vonalaim, tényleg tök jó kliens, szépen működik, van PUSH, minden fain, AMÉG LE NEM ZÁROM a kijelzőt. Ekkor ez is eldobja a regisztrációkat, nem csöng ki a voip vonal többé.

Google a barátom, Wiki a barátnőm. “Best IOS sip client” és hasonlók hatására letöltöm a Bria Mobile appot.Gyönyörű kliens, szuper tudás, működnek szépen a vonalaim, működik a push alapú bejövő híváskezelés is, AMÉG LE NEM ZÁROM a kijelzőt. Ekkor ugyanúgy eldobja a vonal regisztrációkat, mint a többi.

Most ott tartok, hogy már fizetnék is érte, ha valaki képes lenne rábírni a 12.4 -es iOS -t futtató 8 -as iPhone -om, hogy hajlandó legyen már ugyan használni a két üzleti célú voip vonalamat. Nekem baromi idegesítő, de az Apple -nek meg baromi blama, hogy 2019 -ben egy üzleti felhasználó megvesz egy minőségi terméküket és egy ilyen alap dolgot nem tud használni, mint két üzleti sip vonal. Presztizsveszteségüket növeli továbbá, hogy most egy szakadt 30E Ft -os androidos telefonon futtatom a voip klienst, ami CSULKÓBÓL üzembiztosan kezeli ezt az egyszerű feladatot.
Köszönöm szépen, ha valakinek van ötelete…

ezek az appok akkor ezek szerint nincsenek megfelelően fejlesztve. már talán az iOS 6 óta van erre megfelelő mód, hiszen rengeteg olyan app van, ami alkalmas hívásra, és gond nélkül becsörög lezárt kijelzővel is – ami esetén szintén több iOS-verzió óta van már opció arra, hogy a normál hívások fogadásához hasonlóan lehessen az ilyeneket fogadni a lezárt képernyőn is.

de ennek hátteréről @Czo biztosan pontosabban is tud írni.

mindenesetre szerintem ezt az adott appok fejlesztőinek kellene orvosolni, hiszen mód már nagyon régóta van erre.

Az a baj, hogy en nem hasznalok SIP alkalmazasokat. Azt tudom, hogy az iOS lehetove teszi, hogy egy SIP kliens a hatterben fusson es kapcsolatot tartson fenn. Tehat letezhet olyan app, ami ezt tudja. A push notifikacio erdekesebb dolog, mert ha hivnak teged, akkor elvileg a SIP szolgaltato tudna pusth kuldeni, viszont ahhoz az o appjat kellene hasznalnod (ha van ilyen). Egyeb esetben csak ugy tudhat egy app pusth kuldeni, ha az app fejlesztoje, felcsatlakozik a SIP serverre a sajat szerverevel is, majd ha keresnek teged, akkor inditvanyozza a push uzenetkuldest, amit meg tudsz kapni. Szoval keresgetni kell, mas otletem nincs. Illetve hatha masnak van barmilyen otlete, aki hasznal VOIP szolgaltatasokat. (pl @gunar hasznal, de nem tudom, hogy konkretan SIP-et vagy nem).

A Groundwire app egy általános SIP kliens, amin akár több számot is lehet használni, akár azonos időben, azaz én teszteltem ephone-os számokkal többel 1xre és teljesen jól dolgozott ha az egyiken beszéltem a másik is kicsengett ha hívtak rajta. azaz tartásban volt választhatóan. teljesen kilőve a háttérbl is (multitask) is jön a bejövő hívás. Ergo ha az ephone küldi a push-t akkor sem saját app, hanem univerzális. De az órán ez sem cseng ki sajna, írtam is a fejlesztőinek de eddig semmi válasz ami érdemleges, az apple rendszere a hibás benne, hiszen másik okosóra meg jelzi ezt is.
Amugy én egy általános jelző appra gondoltam ezeknél

Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat.
Közben sokat olvasgattam a témában, bizony ez az iOS alatti voip telefonálás meglehetősen “globális” probléma.
Kísérleteztem különféle kliensekkel is, az egyik most jónak tűnik.
Grandstream Wave az app neve. Bár a push alapú bejövő híváskezelést nem tudja, de a háttérben életben maradást igen. Eddig működik is hibátlanul, a voip vonalaim hívhatóak maradnak, miután zárol a képernyőm. Jobban zabálódik az akksim, ez tény, de azért nem vészes. 100% töltöttségen reggel 7 -kor bekapcsolva, néhány hívást lebonyolítva, déli 12 -kor 82% -on volt az akksi.

Évek óta a Groundwire-t használom igaz fizetős 1x, de utána nagyon perfektül dolgozik minden helyzetben, szinte mindent rá lehet tenni, bármely szolgáltatóét. Alapból fel is lehet vele venni a beszélgetéseket ha akarod pl. stb. Igazi üzleti szintű.

Én is megvettem ezt az appot. Nagyon tetszik, tényleg mindent tud.
Az Ephone -on a PUSH -t is szépen kezeli, mindkét voip vonalam jól megy rajta.
Egyetlen hibája, hogy miután zárol a képernyő, már nem vagyok hívható.
Érdekes: mikor x óra múlva estére lejár a PUSH regisztrációm ideje, az értesítési üzenet megjön a szerverről, felugrik egy ablak a lejárati értesítővel. Érdekes módon ez megjön, de bejövő híváskor zárolt képernyő esetén nem éleszti fel az appot a PUSH funció. Nagyon sajnálom amúgy, mert tetszik maga az alkalmazás.

Nalam simán, minden szögből hívható vagyok ahol van T-mobilnet vagy wifi, ha zárolt ha nem és nem kell fusson az app én a multitaskingból is ki szoktam tolni mindig, enni sem eszi az akkut, ergo ez valóban tesztelve van hosszú ideje és hibátlanul teszi a dolgát, frissül rendszeresen.

Ezek szerint van még mit kísérleteznem, talán valamilyen beállításom nem megfelelő.
Még nem adtam fel, piszkálom még, hátha életre kel nálam is.

Kellene neki, mert nálam eddig mindenen (i4-i5-5s-SE-Xs) és azokon minden beta mindig és ez hibátlanul dolgozott. Főleg mert vmikor 1x beállítottam és ez azóta kerül telóról telóra. Arra emléxem, hogy elsőre elmókoltam elég sokat én is vele, mire jó lett, meg volt benne vmikor vmi átalakítás ami miatt újra kellett vele melózni, de azóta is teljesen jó. Olyan helyeken is vannak benne állítási lehetőségek, hogy elsőre nem is gondolná az ember, főleg ha nem profi ebben és én sem vagyok az.

Ehhez hozzá lehet adni a telekomos voip telefonszámot is? vagy erre külön előfizetés van?

Ha tudod az adatait akkor sztem csak beállítod és megy. Sok előre beállított alap van különböző szolgáltatókhoz és lehet teljesen egyedit is, mi azon kezdtük anno 2012-ben keresni és akkor leltem erre az app-ra, azóta használom. Volt egy saját szerverközpontunk és 4-5 jegyű hívószámokkal értük el egymást. Akkoriban androidon nem volt olyan jó mint IOS-en de azon is remekül futott, csak a push-t nem kezelte úgy mint nálam pl. Ez nem feltétlenül az app hibája lehetett, sztem a droidé volt és talán azóta már jó, nem tudom.

Lehet nem értem, de melyiket vetted meg?

A Ground Wire -t vettem meg. Nagyon profinak tűnik, ezért szeretném mindenképp életre lehelni valahogy.
Végigrágtam magam ezen is:
http://support.ringbyname.com/knowledgebase/articles/656857-groundwire-configuration-guide-for-iphone
Csak sajnos az “Advanced setting - Incoming calls” beállítás már nem így néz ki :frowning:

Konkrétan ez nem így néz ki:
https://s3.amazonaws.com/uploads.uservoice.com/assets/083/662/537/original/g10.PNG?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAJF4UXUF6KJMEJFQQ%2F20190809%2Fus-east-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20190809T151615Z&X-Amz-Expires=1800&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=1812a4b6347e43a9e300f7b32e4ba2e1bf206d153d798951e39a341894190b71

Ez érdekes mert a kisebbnek az ikonja van a képen
Amugy meg most néztem két helyen lehet állítani ezt benne és az egyik az push-on van a másik pedig általánosra van állítva
Most hogy nézegettem felötlött, hogy a fiok beállításoknál van olyan hogy speciális és ott a wifi és a mobil kodekek, amikkel emlékeim szerint kellett sorrendet jól beállítani és akkor indult el rendesen, persze mivel régen volt nem 100% hogy jól emléxem, de rémlik hogy vmit ott mókoltam amitől a végén jó lett

Ezt nem értem. Miből van kisebb?

A Softphone az az olcsóbbik verziója a Groundwire app-nak

Update:
Úgy tűnik, csak az Ephone szívatja az ügyfeleit a PUSH alapú bejövő hívás nem működésével a háttérben. Annyira, hogy még az általuk javasolt Zoiper -en sem működik.
Ismerősöm is elkezdett kísérletezni: Ephone -os szám a Groundwire esetében ugyanúgy nem csörög képernyőzár után, viszont a Fonio -s szám tökéletesen megy alatta. PUSH alapon is. Lezárt kijelzővel is.
Számhordozás lesz ebből…

Mint fentebb írtam vhol, én is ephone-os számot, régebben számokat használtam és teljesen jó volt azokkal is, sőt tudta velük a hívásvárakoztatást is megoldani. Most vagy az app vagy az IOS de jól működött. A hiba a beállításokban vagy a türelmedben lakik. :grinning:
Ebben a percben teszteltem és jó! Írtam neked hogy több helyen kell beállítani ezt.