Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, hátha találkoztatok már ilyennel, esetleg valami működő megoldással.
Új IOS felhasználó vagyok egy iPhone 8 -al. Eddig csak androidom volt.
Van két voip vonalam az Ephone -nál. Eddig androidon használtam a Zoiper programmal, ment minden hibátlanul.
Most IOS 12.4 -n egy 8 -as almán egyszerűen képtelenség VOIP vonalat használni.
Letöltöttem az App Store -ból először a sima, majd a fizetős pro változatát is a Zoipernek.
PUSH alapú bejövő híváskezelés szóba sem jöhet, fel sem regisztrálnak a vonalaim. Pedig VAN push szolgáltatás náluk.
Marad a default normál mód, háttérben futás engedélyezve. Minden tök jól működik, amég megy a kijelző és a program előtérben van.
Kijelző bezárás után két eset lehetséges: vagy kidobja a regisztrációkat és nem csöng már ki a telefon, vagy úgy mutatja, mintha élne a regisztráció, de nem csöng ki a telefon.
Ephone ügyfélszolgálat felhív, mondom mi van, milyen szoftver, verziók, stb.
- Hááát tudják ők, hogy van ilyen az iPhone -nál, de ez nem a szoftver hibája, ha lecsukom a képernyőt elvágja a telefon az adatkapcsolatot a voip klienstől stb stb…
(marhaság, egy napot ültem a telefon és a szoftver beállítasai felett, mobil adatkapcsolat engedélyezve van, semmi tiltás nincs a kliensre)
Mondja egy iPhone -os barátom, tegyem fe a Gruond Wire programot, az tök jó VOIP kliens.
Megvettem valami 3700Ft -ért (Push licensz, full kodekek minden benne)Beállítom a vonalaim, tényleg tök jó kliens, szépen működik, van PUSH, minden fain, AMÉG LE NEM ZÁROM a kijelzőt. Ekkor ez is eldobja a regisztrációkat, nem csöng ki a voip vonal többé.
Google a barátom, Wiki a barátnőm. “Best IOS sip client” és hasonlók hatására letöltöm a Bria Mobile appot.Gyönyörű kliens, szuper tudás, működnek szépen a vonalaim, működik a push alapú bejövő híváskezelés is, AMÉG LE NEM ZÁROM a kijelzőt. Ekkor ugyanúgy eldobja a vonal regisztrációkat, mint a többi.
Most ott tartok, hogy már fizetnék is érte, ha valaki képes lenne rábírni a 12.4 -es iOS -t futtató 8 -as iPhone -om, hogy hajlandó legyen már ugyan használni a két üzleti célú voip vonalamat. Nekem baromi idegesítő, de az Apple -nek meg baromi blama, hogy 2019 -ben egy üzleti felhasználó megvesz egy minőségi terméküket és egy ilyen alap dolgot nem tud használni, mint két üzleti sip vonal. Presztizsveszteségüket növeli továbbá, hogy most egy szakadt 30E Ft -os androidos telefonon futtatom a voip klienst, ami CSULKÓBÓL üzembiztosan kezeli ezt az egyszerű feladatot.
Köszönöm szépen, ha valakinek van ötelete…