iPhone 12 hangszóró háttérzaj

Sziasztok!

Új iPhone tulajdonosként szeretném kérdezni, hogy bárki tapasztalt e hasonlót ezen a modellen vagy más modelleken? A jelenség az, hogy hívás közben statikus háttérzajt lehet hallani a hangszórón keresztül. Ami a furcsasága, hogy ez a zaj nem állandó és konstans. Minden hívásnál más és más. Észrevettem, hogy valamikor ténylegesen hallani beszéd közti szünetekbe a háttérből de van olyan eset is amikor alig vagy egyáltalán nem hallani.

Próbáltam a zajcsökkentés funkció ki be kapcsolásával, hogy változik e de nem befolyásolja.

Telekom-os eSIM-es előfizetés, iOS 14.4.2-es verzió.

Mivel nem reprodukálható feltétlen a jelenség így bizonytalan vagyok abba is, hogy esetleg vigyem el szervízbe vagy várjak, hogy esetlegesen egy szoftver frissítés orvosolja…

Köszönöm a tanácsokat és tapasztalatokat.

István

Nem a tuloldali telefon zajszuroje okozza ezt? Azok alapjan, hogy akkor hallod, ha “csend van”, en arra gondolok, hogy a tuloldali keszulek tekeri fel a mikrofon erzekenyseget, ezert elkezded hallani a hatterzajokat, amiket megprobal ugye kiszurni, majd ahogyan elkezdenek beszelni, minden visszaall a normalis kerekvagasba.

1 kedvelés

érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni:

1 kedvelés

hát jó kérdés… még ugye próbálom minél jobban specifikálni a hibát, hátha sikerül de pl van olyan android-os telefon ahol pl szinte semmi nem hallható és van pl egy iPhone 10-es akivel ha beszélek mindig erősebb ez a zaj. Én mobilhálózatra is gyanakodtam de lehet tényleg a zajszűrés szórakozik és azt hallom,

Természetesen ezeket végigzongoráztam és mivel egzakt megoldást nem mutatott egyik se ezután bátorkodtam itt feltenni a kérdést :slight_smile: Hátha valaki már tapasztalt hasonlót.

ha nem tudod egyértelműen reprodukálni, akkor az sajnos bármi lehet.

ez zavar engem… a bármi IS :smiley:

Szerintem azt próbáld ki, hogy amikor hallod ezt a hangot, akkor megkéred a másik felet, hogy a mikrofonját némítsa le, ezután vagy hallod vagy nem hallod a hangot, de ez az infó segítene a további nyomozás irányában.

1 kedvelés

Köszi! Megpróbálom és jelentkezem!

Egy olyannal sikerült beszélnem ahol halk sercegés hallható. Mikrofon kikapcsolás után a zaj változatlanul megvolt. Nem tűnt el amikor némította mikrofont. Van esetleg valamilyen ötleted? Vagy ez inkább hardveres galibát sejtet a háttérben?

szerintem ne vacakolj, ha megpróbáltad már a restore-t, ami után új iPhone-ként beállítva is csinálja, akkor vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez, ahol ott a helyszínen rögtön ki is tudjátok próbálni, ha olyan valakit hívsz fel, akivel minden alkalommal előjön ez.

Ebből inkább az valószínűsíthető, hogy nem az ellen oldalon van a gond, szóval sanszos, hogy a Te készülékeddel van a probléma.
Szóval szerintem is tedd azt amit @Jadeye írt.