iPhone kamera forgatás

Sok fotózás ötletadó videóban látom hogy állítsd feje tetejére a telefont fotózás közben . iPhone 2020 SE m van de ha feje tetejére állítom a kamera visszafordul. Beállítást nem találok. Van rá opció vagy ez csak androidon működik vagy béna vagyok?

miért lenne fontos a feje tetejére állítani a telefont? mi lenne a cél vele?

Állítólag jobb képeket csinál nyilván nem technika értelemben hanem művészi értelemben szerintem az által hogy a kamera közel van a földhöz. Azt ugyanis elfelejtettem mondani hogy le kell tenni a földre. Szóval jobb a perspektíva

nem értem. attól, hogy a kamera közelebb van a földhöz, és a képernyő tartalma automatikusan érzékeli, hogy milyen irányban van a kép, és így nem fejjel lefelé készíti el a képet, hanem rendesen, miért baj ez? vagy fejjel lefelé akarsz fotózni?

Igen ennek a technikának pont ez a lényege hogy fejjel lefelé fotózol.

Pl:

de hát ez csak a képernyőfelvételen van fejjel lefelé, mert az nem fordul el a kamerával együtt… a fotó ugyanúgy megfelelő irányban készül.

Igen… a végén . De fotózás közben nem korrigál.

de a kamerakép automatikusan elfordul, ahogyan kell, azt láthatod is a nagyítási opciók ikonjai esetén (0,5x 1x 2x), ahogyan elfordul a feliratuk. itt egyedül azért tűnik fejjel lefelének az egész, mert a képernyőfelvétel nem fordul el semerre. próbáld ki, csinálj egy saját képernyőfelvételt, miközben úgy forgatod a készüléket, ahogyan akarod. a képernyőfelvételen fejjel lefelének fog tűnni, de maga a fotó nem lesz fejjel lefelé, mert a kamera automatikusan a megfelelő orientációra vált.

1 kedvelés

Esetleg próbálj meg másik appot használni, pl Halide. Lehet ez tudja, de igazából én nem szoktam így fotózni. :smiley:

de a képet eleve nem fejjel lefelé akarja elkészíteni, ergo mindegy, mit használ, mert bármiben el lehet forgatni.

1 kedvelés

Most forgattam meg az iPadet, a gyári kamera appp is pont ugyanezt csinálja, mint ami a videón van.

mégis mit kéne csináljon?

1 kedvelés

Közben rájöttem Jadeye nek volt igaza. Egy a lényeg, a kamera minél közelebb legyen a földhöz. Egyébként valóban jó képeket lehet úgy készíteni kipróbáltam.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.