Java plugin / NPAPI beépülő modul

Mit tegyek ha az Apple eltávolította az NPAPI beépülő modul támogatását a Safari böngésző 12. verziójában, ezért a Java plugin nem engedélyezhető a Safari böngésző 12. és újabb verzióiban (nálam Safari13.v)

A Java plugin a gyarto szerint is hivatalosan elavult technologianak szamit, probalj meg leszokni a hasznalatarol. A SeaMonkey bongeszobol a 2.49.5 az utolso verzio, ami meg ezt tamogatja, Catalina alatt nekem meg mukodott.

Köszönöm, sajnos ezesetben a leszokás még nem megoldás. A gondom eredete: a NAV által feltételül szabott “ÁNYK-AbevJava program futásához szükséges a Java Runtime Environment működőképes telepítése”, valamely nyomtatvány/kérelem eredményes benyojtásához… :frowning:

Ehhez semilyen Java plugin nem kell, igy ezen a SeaMonkey sem tud segiteni, hiszen nem kell rajta segiteni. Az abevjava mindenfele trukkozes es egyebek nelkul mukodik, ha a Java telepitve van a gepre. Pontosan mit akarsz csinalni, amire ugy gondolod, hogy szukseged volna a Java pluginre?

… Köszönöm a segítőkészséged… Tehát, 2015 óta nincs a gépemen Java alkalmazás (így a NAV AbevJava sem)- lévén, hogy a mai napig már nem volt szükségem NAV-nyomtatvány-feltöltés kapcsolatra. Az idén viszont újra szándékoztam élni a NAV-nál a nyomtatvány-feltöltéssel… Persze az AbevJava újratelepítésének a feltétele a “Java Runtime Environment működőképes telepítése”, valamely nyomtatvány/kérelem eredményes benyujtásához… Nos, minden kisérletemre ez az eredmény: nem támogatott plugin
vagy az általad Catalinára működtetett SeaMonkey 2.49.5 böngésző telepítési kísérletemre ez a válasz:

SEAMONKEY_MACRE
… Ismételten köszönöm a segítő szándékodat… B.U.É.K…

Tovabbra sem ertelek, NINCS szukseg JAVA pluginre az abevjava mukodesehez. Sohasem volt. Egy mukodo 8-as JDK-t kell telepitened innen: https://www.oracle.com/java/technologies/javase/javase-jdk8-downloads.html

Hálásan köszönöm a müködő 8-as JDK- linket… Letöltöttem (nem “tiltakozott”) és az abevjava_install.jar is engedelmesen települt… B.U.É.K… B.U.É.K… :relaxed: :wink: :kissing_smiling_eyes:

1 kedvelés

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.