Jelkód nem megfelelő, az iCloud jelszót nem engedi visszaállítani

Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítséget.
Adott egy iPhone 6 készülék. Szüleim használják, egy gmail címet állítottam be nekik icloudnak és megadtam a saját jelszavamat, legalábbis erre emlékszem.
A jelszót kéri bizonyos beállításoknál, de mivel nem fogadta el többszöri próbálkozásra sem, így gondoltam beállítok egy új jelszót.
Ki is küldte a kódot a telefonra,majd azt beütve kérte a jelkódot. Először nem volt jelkód a telefonon, ezért gondoltam gyorsan beállítok neki egyet. Beállítottam és azt a jelkódot adtam meg neki.
Azt írta ki nem megfelelő.
Gyorsan ráfrissítettem az icloud mentésnél, de az sem segített.
Először azt írta ki hogy túl sokszor próbálkoztam és 24 óra múlva fognak küldeni infot mi a teendő hogy vissza tudjam állítani a jelszót. A 24 óra letelt, újra neki próbálkoztam, erre az első próbálkozás után ahogy kiküldte a telefonra a kódot és kérte a telefon jelkódját, azt írta hogy mivel túl sokszor próbálkoztam, ezért 12 nap
múlva lesz lehetőségem majd új jelszót beállítani.
Az egészben az a furcsa, hogy biztos vagyok benne hogy mi volt a jelszó, majd egy a telefonon működő jelkód amit használunk, de még sem fogadja el, mondván hogy nem megfelelő jellkód.
Ilyenkor mi a teendő? Telefonon tudok Apple szervízzel beszélni vagy be tudok menni valamelyik Apple boltba és ott van jogosultsága szervízesnek ez ügyben segíteni?

mármint milyen jelszót, az Apple ID jelszavát? melyik beállításoknál pontosan?

szerintem nem kellene kérjen jelkódot, csak maximum az iCloud kulcskarika miatt, de az kihagyható. sima Apple ID jelszómódosításnál én nem emlékszem, hogy kéne neki jelkód.

ez biztos, hogy sima jelkód volt, nem pedig mondjuk a korlátozások jelkódja?

mármint mire frissítettél rá?

az Apple Támogatást fel tudod hívni, de azt nem tudom, hogy ezt a 12 napos korlátot ki tudják-e ütni, bár remélhetőleg igen:

mármint milyen jelszót, az Apple ID jelszavát? melyik beállításoknál pontosan?
Beállítások,Apple ID és pl. jelszó és biztonság menüpont. A telefon egy iPhone 6 Plus, nem a legújabb IOS van rajta, hanem a 12.5.5

szerintem nem kellene kérjen jelkódot, csak maximum az iCloud kulcskarika miatt, de az kihagyható. sima Apple ID jelszó módosításnál én nem emlékszem, hogy kéne neki jelkód.
A kulcskarika be sem volt állítva a készüléken. Nem icloud dot com végű account volt,hanem gmail dot com cím, ha ez számít bármit is. Korlátozás kódja alatt mit értesz? Ahogy jeleztem eleve jelkód sem volt a telefonra megadva, de amikor kérte, akkor átléptem a menüben és beállítottam egyet és utána a frissítés alatt azt értettem, hogy az icloud mentés-nél kattintottam hogy frissítse fel a felhőbe az adott állapotot, ha esetleg bármit is befolyásol, hogy előtte nem volt a készüléken beállítva jelkód.

és akkor most ha számítógépen próbálsz az adott Apple ID-val belépni az iCloud.com-on, ott sem fogadja el a jelszót?

van bármi kifejezett oka annak, hogy iOS 12.5.5 van rajta? félreértettem, amit írtál, az iPhone 6-ra értelemszerűen az a legújabb verzió, tehát jelenleg is a legújabb van rajta, ami arra elérhető.

be van kapcsolva rajta az iPhone keresése opció?

1 GB RAM-os keszulekeken az az utolso verzio.

félreértettem a “nem a legújabb iOS van rajta” mondatot. arra a készülékre az a legfrissebb, tehát annál újabb nyilván nem lesz rá.

Próbáltam a számítógépen is,de ott sem engede, sőt próbáltam a másik iPhone telefonon azzal az Apple segítség applikációval is.
Nem volt beállítva az iPhone keresés.
Számomra érthetetlen, nem vagyok épp egy analfabéta,de ez kifogott.
Mindegy létrehoztam egy icloud dot com címet a gmail helyett és azzal beállítottam az iPhone-t és az ipad-et is, miel szüleimé így kb még semmi sem volt az iPhone-on, nem volt nagy vérveszteség.
Azért majd kíváncsi leszek 10 nap múlva, hogy valóban meg lehet-e változtatni azt a fránya jelszót.

Hasonló problémám van ma reggelre nekem is. Annyi a különbség, hogy én semmit nem akartam csinálni a telefonnal, csupán ma reggelre megjelent a Beállítások ikonon egy piros 1-es. Azt hittem, hogy esetleg frissítés van, de nem… Ez fogadott:

Ha beírom a jelszót akkor csak pörög és a világon semmi nem történik… Már a telefont is ki-be kapcsoltam, de ugyanúgy ezt dobálja… Szintén gmail.com végződéső az Apple ID-s e-mail címem. Dehát 2 éve semmi hasonlót se produkált.

Most nézem, redditen is írnak erről:

És itt is:

De én úgy látom a system status oldalon, hogy már megoldották a problémát, akkor miért van még mindig ez a jelenség? Vagy ne törődjek vele és egyszercsak eltűnik?

Csak engem érint ez ezek szerint egyedül itt? :smiley: :roll_eyes:

12 ProMax, nálam minden ok. Ilyet nálam utoljára frissítéskor dobott fel, azt sem minden esetben.

Tele van vele a Twitter, reddit, macrumors fórum. Úgyhogy nagyon nagyon nagyon sok embert érint. Az a fura, hogy nem mindenkit…

ha az Apple-nél lévő, központi hiba, akkor majd úgyis orvosolják. itt közrejátszhat például, hogy kinek milyen Store-hoz tartozó az Apple ID-ja.

Én magyar store-t használok és úgy produkálja ezt. Több ismerősöm szintúgy magyar store és semmi panaszuk. Úgyhogy totál rejtély. De azért “vicces” látni a Twitteres és egyéb őrjöngéseket. Mert tényleg röhej, hogy ennyi idő eltelt és még mindig fennáll a hiba. Ignorálhatnám is akár, de nem elég, hogy a Beállításokon ott a piros 1-es, random még a zárolt képernyőre is feldobja az értesítést róla, az meg már kissé az agyamra megy. :smiley:

15.2 frissítés után a HomePod kérte legalább 10-szer az AID jelszavamat. Jó kis gyakorlás volt.

https://www.apple.com/hu/support/systemstatus/

Most újra elismerték a hibát, de vicces, hogy pont az Apple ID zöld… :smiley:

valószínűleg azért, mert a hiba nem az Apple ID-val magával van, hanem valami mögöttes szolgáltatással.

Asszonynak ma ugyanez a problémája volt, nem oldott fel se Face ID se Touch ID aztán nem fogadta el a jelkódot, iPhone és iPad mind a kettőnél. Telefon Appleval semmi, be utána Apple Store, csak gépre rá és komplett törlés újrarakás oldotta meg.