Kontaktok csoportba rendezése

Sziasztok!

Az a problémám, hogy a kontaktok közül szeretném, ha az egyik csoport ne jelenjen meg alapértelmezetten, csak ha külön bekapcsolom.
Nem megfelelő számomra ezért az “Összes kontakt” funkció, mivel így nem tudom az adott csoportot kikapcsolni. Vannak olyan névjegyeim, amik nincsenek csoportba rendezve, de szeretném, hogy ők megjelenjenek.

Hogyan tudom ezt megoldani?

Ha van Mac számítógéped, akkor ott a Contacts (Névjegyek) alkalmazásban ki tudod alakítani a csoportokat. Ezután a csoportok az iCloud fiókodon keresztül szinkronizálódnak a telefonra.

Ha nincs Mac számítógéped, akkor az icloud.com címen be tudsz jelentkezni az Apple fiókodba. Azon belül, szintén a Contacts-ra kattintva tudod a csoportokat testreszabni.

Ha megvannak a kívánt csoportok és a változások szinkronizálódtak a telefonodra, akkor a névjegyeidet megnyitva, a bal felső sarokban megbúvó Csoportok nézetben tudod állítani, hogy mit szeretnél / nem szeretnél látni, az aktuális csoport neve mellett megjelenő kék pipával.

Image

Szia!

Nem ez volt a kérdésem.

Nem engedi a telefon, hogy az “All Icloud” bepipálása esetén bármelyiket is kikapcsoljam, mert akkor csak az adott csoporté jelenik meg.

Ezek szerint mindenkit be kell tenni valamelyik csoportba, mert a nem csoportosított névjegyek nem fognak megjelenni?

az All iCloud értelemszerűen az összes névjegyet jelenti. ha adott névjegyeket nem akarsz látni, akkor azokat egy külön csoportba rakva az összes többit pipáld csak be egyenként (tehát ne az All iCloud opciót). ehhez minden névjegyet legalább egy csoportba be kell tenni.

Ha nincs más módszer, akkor megcsinálom így. :slight_smile: Köszönöm szépen a segítséget.

Egy olyan kérdésem volna még, hogyan lehet valakit törölni a csoportból, úgy, hogy a kontakt listában benne maradjon? (tehát nem a névjegyet törlöm)

amikor a gépen nyomsz az adott csoportban egy kontaktra egy backspace-t, akkor meg fogja kérdezni, hogy a csoportból, vagy teljesen akarod-e törölni.

Köszönöm.