Lehetséges iPaden a telefonálás a SIM-ről?

Üdvözlök Mindenkit!
Teljesen új vagyok az alma világában, pár napja vásároltam egy iPad-et a Telekomtol, és azért választottam a drágábbat, mert az SIM kártyás, tudok vele telefonálni is -gondoltam.
Miután megkaptam a készüléket szembesültem vele hogy az csak adatforgalomra jó.
Elkezdtem keresgélni, találtam ket szoftveres lehetőséget, de úgy látom már egyik sem el…
(Az egyik egy itteni cikkben volt de mar majdnem 10 éves, nem tudom él-e még, potyán nem szeretnék közel 10 ezret fizetni ezért )
Nagyon örülnék ha tudnátok ajánlani valamilyen megoldást, leginkább olyat amivel a SIM-en lévő ingyenes telefonálási lehetőségemet is tudnám használni, de ha az végképp nem megy, legalább olyat ahol a telefonszámomon tudok (akár neten) hívást indítani és fogadni (Vibert néztem ezügyben, de ott mindkét félnek Viber tagnak kell lennie ha jól értem - vagy más szám hivásához egyeleget venni, de a hívás fogadás telefonszámomra nem viberestol nem tudom lehetséges-e!?
Remelem tudtok tanácsot adni, legjobb lenne egy olyan megoldás ahol használhatnam a SIM-emet.
(Nincs iPhonenom, így annak összerendeléset ipaddal ne ajánljatok.
Nagyon köszönöm, ha időt szantok kérdésemre, szép napot kívánok Mindenkinek! Köszönettel!

nincs iPad esetén hanghívásra lehetőség, se kimenő, se bejövő hívásra. a 10 évvel ezelőtti megoldás a 10 évvel ezelőtti esetben működött, és akkor is jailbreak volt szükséges hozzá. én nem tudok arról, hogy azóta lenne-e ismét ilyen lehetőség.

ehelyett adatkapcsolaton keresztül működő, úgynevezett VoIP (voice over IP) alkalmazásokat tudsz használni, ilyen az általad is említett Viber, de az iOS saját FaceTime-ja is, meg millió másik, Facebook Messenger, Skype, WhatsApp, Google Hangouts, csak hogy párat említsek. ezeknél az ingyenességhez feltétel, hogy a hívott fél is rendelkezzen regisztrációval az adott alkalmazásban, és az le legyen töltve a készülékére, és legyen internetkapcsolata.

ezek az alkalmazások viszont a havi adatforgalmi keretedet használják (kivéve, ha olyan a díjcsomagod, amiben az ilyen alkalmazásokra a szolgáltató korlátlan adatforgalmat ad), tehát nem érinti őket, hogy a mobil díjcsomagban esetleg hány perc lenne a díjmentes beszélgetésed, mert attól függetlenek.

Ehhez csak egy kis kiegészítés, hogy tudtommal mindegyik szolgáltatónál vannak olyan díjcsomagok, amikben ezek nem használják az adatforgalmat. Persze ahhoz mindkét félnek olyan díjcsomaggal kell rendelkeznie.

Mármint úgy értve a nem használják részt, hogy pénzbe nem kerül. :smiley: A mobilnetet természetesen használják. :smiley:

Köszönöm szépen!

kiegészítettem.

Hello, hello.
Ezzel kapcsolatban nekem azt mondtak a telekomnal, hogyha a kartyadat megosztod a simet akkor elvileg tudsz fogadni ipaden is hivast, de azthiszem az ipadnek tamogatni kell az Esimet.

hiába mondtak ilyet, az Apple nem teszi lehetővé a mobilhálózat alapú hanghívásokat az iPaden, kizárólag internetkapcsolatra van benne a SIM lehetősége.