LTE másként: külső mobilinternet modem Apple Watch-hoz (is)


#6

Azonnal.


#7

En evek ota egy E5770s keszuleket hasznalok leginkabb utazaskor, vagy EU-n kivuli nyaralaskor. Ezeknek a cuccoknak az a legnagyobb elonye, ha a megvasarolt kulfoldi SIM-et ebbe helyezi valaki, akkor Te is es a parod is tudja hasznalni a mibilnetet anelkul, hogy a sajat telefonod merulne, vagy rajtakenne a kikapcsolhatatlan kek csik.

Egyebkent a cuccokon Linux (illetve Android) fut, megpiszkalas utan csomagkezelovel sambatol kezdve minidlna szerveren at minden telepitheto. Az E5770 micro SD kartyahellyel is rendelkezik (ezenkivul van rajta ethernet es powerbankkent is hasznalhato), igy smbd/netatalk telepitese utan konnyed/hordozhato NAS-kent is hasznalhato.


#8

A T-nél már müködnek az LTE-s órák.


#9

nem tudod aktiválni az órára az eSIM-et, mert az Apple még nem engedélyezte.


#10

Ha ezt 2 héttel ezelőtt tudtuk volna, akkor biztos nem a TP-Link M7200 mellett döntünk. Sajnos így már marad ez a “gyengébb” eszköz. Még olcsóbb is lett volna…


#11

sajnalom :frowning: vigasztaljon hogy csak 1 hete van meg :wink:


#12

nem lehet visszavinni, nincs próbaidőszak?


#13

Azt esetleg nem tudja vki hogy pontosan mik alapján azonosítja az óra és a teló, hogy azonos wifin vannak-e? Mivel ugye csak akkor műxik a telefonálás óráról ha azonos wifin vannak.


#14

mondjuk a Bonjour segítségével?


#15

Úgy értettem hogy milyen adatokat vesz figyelembe?


#16

nem értem a kérdésedet. azonos Wi-Fi esetén a két eszköz tud egymással kommunikálni közvetlenül.


#17

Igen de ha tudjuk mit azonosít azonos hálózatként, akkor talán át tudjuk verni vmi módon, hogy azt higgye azonos hálózaton van egy másik routeren is máshol. Mikrotikekre gondolok most, azokkal sok okosat lehet csinálni és a rendszergazdánk guruja annak.


#18

mondom, várhatóan Bonjour-on keresztül megy a dolog.


#19

Akkor az lehet a teljes layer2-t beazonositja, ha jol tudom vmi ilyenen fut a wifi szint. Én elég láma vagyok ebben, csak a koszon kívül ragad más is mikor ilyeneken jár az agyunk meló után, hogy mit lehetne okosabbá tenni ami hasznos is.


#20

Egy boltos ismerősömnek állítása szerint sikerült.


#21

Na ma tesztelgettem egy kicsit a watch-iphone telefonálási lehetőségét ha nam egy routeren vannak.
Oda jutottunk eddig, hogy több mikrotik routerrel van egy irodai CAPsMAN (mint a GSM tornyok, a routerek adják az eszközöket tovább a pont aktuálisnak) hálózatunk amin végig működött a telefonálás óráról, ergo mintha azonos routeren lettek volna wifi kapcsolatban. Egészen addig ameddig 1x le nem csatlakozott az óra majd vissza, mert azután már nem ment a telefonálási lehetőség amikor visszacsatlakozott. Csak akkor javult meg mikor megint valósan azonos routeren és hívásindítás után (BT-on). Mintha az kellett volna hogy újra felépüljön a kapcsolat teljesen.
Monitoroztuk az egészet és kiderült (számunkra) hogy hiába vannak azonos routeren, a kapcsolatot mindig az apple vmi szerverén keresztül építi fel, azaz kifelé indul hozzájuk és onnan vissza a telóhoz.
Aki esetleg tud segíteni vmi ötlettel hogy mi lehet az oka, mikor újracsatlakozás van, már nem veszi azonosnak a két eszköz helyét és nem épül fel a kapcsolat úgy, akkor kérem ossza meg velem.


#22

leljetek oromotoket benne, uszodakban kivancsi vagyok mennyire jon be… ezt meg jobban ellopjak talan mert egy iphonerol mindenki tudja hogy eselytelen feltorni max alkatreszkent adhato el toredek aron, csak a tulajnak er 400ezret… raadasul a 2.4giga wifi sztem oran jo szar nem sokkal jobb mint a bt, ora - telefon nekem teljes lakasban mukodik meglepo modon. orara lefedettseghez kell a 8-900Mhz terjedese. foleg ha lemeriti az ember az orat a viz ala, akkor 3cm vizreteg is azonnal kinyirja a 2m tavolsagrol jovo ralatassal biro telefon bt-jet (tapasztalat).


#23

ja!!! valaki irta masik forumon hogy vakami varhato marciusban t iranybol ebben a temaban!


#24

Nem is értem miből gondolod, hogy ezt jobban ellopják, mint egy 400.000-es telefont. Ránézel ott van 1-2 telefon egy helyen, ha elakarod lopni ellopod. Nem gondolkodsz hogy hogyan adható el. Nyilván ezt is ellopod, ha elakarsz lopni valamit, de nekem ez olcsóbb, mint a telefon.

Aztán a 3cm vízrétegről annyit, hogy körülbelül néhány tizedmásodperc alatt csatlakozik vissza az óra a Wi-Fi-re, a 2.4Ghz pedig átlagosan 15-30mbitre képes, a Bluetooth ennek töredéke.

A T-vel én folyamatosan kapcsolatban vagyok egy ismerős által. Talán idén tavasszal lehet valami béta, és talán év vége fele lehet publikus változat. Ez a szomorú.


#25


Ha valaki ilyenben gondolkozna…