Segítséget szeretnék kérni! Nemrég került a birtokomba egy M2 256GB tárhelyű gép. Előző gépemről “átköltözéssel” vittem át mindent rá és most veszem észre, mintha rendkívül kevés szabad helyem lenne rajta.
Okksa, de kimaradt elnézést, hogy semmi video, zene vagy bármi nincs letöltve a gépre csak a rendszer van és pár telepített program:(Az egyik képen, ahol zárójelben az van, hogy közel 86 gb üríthető azt honnan tudnám törölni?
Jó lehet én sem jól kérdezek. Engem az zavar meg, hogy 256gb-os gépen alig másfél hét után azt látom, hogy csak 55gb szabad területet elérhető, amikor nincs rajta semmilyen tartalom.
Mondjuk tegnap teszt jelleggel letöltöttem egy kb 70gb-os tartalmat de azt még tegnap ki is kukáztam. Olyan mintha nem szabadította volna fel utána a tárhelyet
A kukabol is torolni kell. Ha be van kapcsolva a time machine, akkor az is folyamatosan snapshotokat gyart, amik ha bedugod a TM disket akkor atkerul oda. Nem igazan ertem a kerdeseidet. Ahogyan barmilyen mas rendszer alatt, egy filekezelovel vegig tudod barangolni a gepedet es megnezni, hogy mi mennyit foglal. Vannak erre kenyelmesebbek is, en tizenhusz eve megvettem e celbol a Daisy Disket, de letezik erre is free alternativa. A “felszabadithato” terulet merete a szabad terulethez van szamolva, ha elkezd fogyni a tenylegesen szabad terulet , akkor dobalni fogja ki ezeket a tartalmakat es elkezdi hasznalni az igy felszabadult helyet. Pl. az iCloudban levo dolgaid vanank ilyen teruleten.
Persze a kukából is töröltem. Tegnap este óta most ültem le a gép elé és rendbe rakta magát a rendszer visszaálltak a rendes értékek. Olyan, mintha tegnap hiába töröltem ki a nagy méretű anyagot valamiért beragadt és úgy mutatta, mintha továbbra is rajta lenne. Nagyon köszönöm a segítséget!:)))