Mac M2 tárhely probléma?

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Nemrég került a birtokomba egy M2 256GB tárhelyű gép. Előző gépemről “átköltözéssel” vittem át mindent rá és most veszem észre, mintha rendkívül kevés szabad helyem lenne rajta.

Igaz, hogy frissítve lett a 27-es béta verzióra, de ez okozhat ilyen típusú problémát? Vagy csak én nézek be valamit?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!

Annyi helyed van a gepen, amennyi helyet hagysz. Ha telepakolod, tele lesz.

Okksa, de kimaradt elnézést, hogy semmi video, zene vagy bármi nincs letöltve a gépre csak a rendszer van és pár telepített program:(Az egyik képen, ahol zárójelben az van, hogy közel 86 gb üríthető azt honnan tudnám törölni?

Azt torli, amikor eljut oda, hogy elfogy a hely, azt a teruletet szabad helynek szamolja.

Ja értem.Akkor ez így normális, hogy szinte egy üres gépen ennyi foglalt területet mutasson?

Elvesztettem a fonalat

Jó lehet én sem jól kérdezek. Engem az zavar meg, hogy 256gb-os gépen alig másfél hét után azt látom, hogy csak 55gb szabad területet elérhető, amikor nincs rajta semmilyen tartalom.

Dehat, valamit csak tettel ra, hiszen foglalt a hely! Miert nem nezed meg, hogy mi foglalja a helyet?

Mondjuk tegnap teszt jelleggel letöltöttem egy kb 70gb-os tartalmat de azt még tegnap ki is kukáztam. Olyan mintha nem szabadította volna fel utána a tárhelyet

Lehet hogy nagyon naív dolgokat kérdezek, de melyik menüpontban tudnám listáztatni, esetleg törölni ezeket a tartalmakat?

A kukabol is torolni kell. Ha be van kapcsolva a time machine, akkor az is folyamatosan snapshotokat gyart, amik ha bedugod a TM disket akkor atkerul oda. Nem igazan ertem a kerdeseidet. Ahogyan barmilyen mas rendszer alatt, egy filekezelovel vegig tudod barangolni a gepedet es megnezni, hogy mi mennyit foglal. Vannak erre kenyelmesebbek is, en tizenhusz eve megvettem e celbol a Daisy Disket, de letezik erre is free alternativa. A “felszabadithato” terulet merete a szabad terulethez van szamolva, ha elkezd fogyni a tenylegesen szabad terulet , akkor dobalni fogja ki ezeket a tartalmakat es elkezdi hasznalni az igy felszabadult helyet. Pl. az iCloudban levo dolgaid vanank ilyen teruleten.

Persze a kukából is töröltem. Tegnap este óta most ültem le a gép elé és rendbe rakta magát a rendszer visszaálltak a rendes értékek. Olyan, mintha tegnap hiába töröltem ki a nagy méretű anyagot valamiért beragadt és úgy mutatta, mintha továbbra is rajta lenne. Nagyon köszönöm a segítséget!:)))