MacBook Pro 13 2012 HDD csere SSD-re

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni a témában.
Adott egy MacBook Pro 13 2012 MID (2,9 GHz-es, kétmagos Intel Core i7 processzor (Turbo Boost technológiával akár 3,6 GHz) 16GB RAM, 750GB Hdd.
Nemrég vettem, El Capitan volt rajta, frissítettem Catalina-ra. Eddig nem is volt probléma.
Vásároltam egy Kingston A400 2.5 480GB SATA3 SSD-t. Beépítettem, elindítottam a gépet macOS visszaállítással, Lemezkezelő, átneveztem, APFS, GUID partíció, törlés. kb fél óra után ”Sikertelen művelet”. Ezt eljátszottam kb 10-szer. Készítettem usb telepítőt, App Store-ból letöltve Catalina-t, a helyzet nem változott. Kölcsön kértem egy mobil rack-et, beletettem az SSD-t, HDD vissza a gépbe, a rendszer hibátlanul megy HDD-ről. Lemezkezelő, név, APFS, GUID beállítva és sikeresen formázta az SSD-t külső eszközként. SSD-t vissza a gépbe, indítás usb telepítővel, telepítés, a számláló kb 8 órát mutatott még másfél óra múlva is. kb 3-szor megismételtem, dátumot is átállítottam Terminal-ban mégsem sikerült. Próbáltam formázni az SSD-t belső eszközként, nem sikerült. Visszavittem a boltba az SSD-t, rendesek voltak kicserélték. Hoztam egy Samsung EVO 870 500 GB-ot. Ezzel szintén végigjátszottam az imént leírtakat, sikertelenül. Készítettem High Sierra telepítőt, azzal sem sikerült. Próbáltam SSD mobil rackbe, HDD a gépben, rendszertelepítés SSD-re, sikeresen, szépen futott, gyors volt, beépítettem az SSD-t a gépbe és be sem tölti a rendszert. Ezután a HDD-t mobil rackbe, SSD a gépben, rendszerindítás HDD-ről sikeresen, Lemezkezelő, SSD formázás sikertelen (Nem nyitható meg az eszköz 69877, 69888 hibakód). Próbáltam SMC resetet, NVRAM, PRAM resetet, nem változott semmi. Apple diagnosztika sem mutat hibát.
A lényeg, hogy az SSD-t nem tudja kezelni belső eszközként, de miért nem ???
Valamit be kell állítani?
Ha tud valaki segíteni nagyon megköszönném!
Kb 2 hete szenvedek vele.

ha külső házba kirakva gond nélkül tudod kezelni az SSD-t, belül meg nem, akkor az eléggé valószínű, hogy SATA-kábel hiba.

A HDD-t tökéletesen kezeli, lehet ilyen hibája a kábelnek, hogy csak az SSD-t nem kezeli?

szerintem ha a HDD-t próbálnád meg ugyanígy leformázni, azzal is képes lenne vacakolni, de az is lehet, hogy a gond az, hogy az SSD full sávszélességgel tudná használni az adott SATA-portot, a régi HDD meg nem. ki kéne próbálni egy másik SATA-kábellel, szerintem az lesz a ludas. de látatlanban ez nyilván csak tipp.

Esetleg meg lehet probalni mas, markat is, mert abban a minosegkategoriaban, ahol a Kingston SSD-k fociznak, ott hemzsegnek az eszkozok a Firmware hibaktol. Sajna, pont a Kingstonrol es pont az A400-as sorozatrol derult ki, hogy a pozitiv reviewk utan egyszeruen silanyabb minosegure cserelik akar a NAND chipeket, akar a kontrollert magat.

Amikor megvettem El Capitan volt rajta, formáztam, gond nélkül telepítette a Catalina-t HDD-re.

A Kingston-t cserélték Samsung Evo 870-re, ezzel sem működik.

SATA kábelt honnan érdemes vásárolni?
Jó az utángyártott 5-6 ezerért vagy gyárit érdemes 16 ezerért?

én nem biztos, hogy vacakolnék utángyártottal, mert ki tudja, milyen a minősége. olyan helyről vedd, ahol adnak jótállást rá, hogy ha esetleg nem jó, akkor ki tudd cseréltetni (például Intercell).

Köszönöm a segítséget!

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.