macOS Catalina és iMessages probléma

Sziasztok!

Tegnap reggel ugye települt a Catalina első javítócsomagja, így a gépem OS verziója 10.15.1-re emelkedett. Nem sokkal később az iMessages ezen a gépen megállt működni, melynek jelei voltak a:

• az összes kontakt neve az egyes beszélgetésekben piros hátteret kapott és a tooltipben közölte a gép, hogy az adott személy adott elérhetősége nincs regisztrálva iMessages-ben.
  • Megállt a Messages on cloud (megálltak érkezni az üzenetek)

Ezekután egy klasszikus kijelentkezés - bejelentkezést próbáltam, de folyamatosan authentikációs hibával elutasít az iMessages. A FaceTime app nem utasít el bejelentkezési hibával, csak a végtelenségig pörög a progress bar, az iMessages egy idő után visszaadja a bejelentkezési ablakot és/vagy hibaüzenetet is.

A két telefonomon, az órámon és tabletemen továbbra is működik a szolgáltatás.

Mindezek után az alábbiakat próbáltam meg, minden egyes próbálkozás után egy teljes újraindítás volt, de továbbra sem akar működni és kezdek felrobbanni.

1. Megpróbáltam másik hálózatra (wifi és vezeték is volt) csatlakozva bejelentkezni.
  2. A gépen csináltam egy teljes iCloud / iMessages / FaceTime ki- majd bejelentkezést de az iCloud-on kívül egyik sem sikerült.
  3. Újrabootoltam safe módban és megpróbáltam úgy bejelentkezni.
  4. Töröltem az iMessages és FaceTime cache fájlokat.
  5. Töröltem a KeyChain-ből az összes IDS:XXXX bejegyzést, kulcsokat, mindent.
  6. Reseteltem az NVRAM-ot.
  7. Reseteltem az APNS fájlomat.
  8. Fohászkodtam Istenhez és Tim Cook-hoz.

Van még valakinek ötlete, hogy mit lehetne megpróbálni?

Köszönöm!

Jelszovaltoztatas? Azutan sem enged be?

Hülye válasz, de hívd fel az Apple-t, ott elvileg tudnak resetelni id/gép bármit és akkor újra belépsz.

Az lesz, mert sajnos az sem oldotta meg, amit @Czo javasolt, pedig még azt is megtettem, hogy a jelszó cserével együtt az összes többi eszközömet kijelentkeztettem.

Apple Support megoldotta.

Az ügyintézés patent, a hölgy összesen 43 eszközt látott az iMessage szolgáltatáshoz beregisztrálva, a Macbook önmagában volt 24 darab… :smiley:

Szóval teljes újrainicializálás, mindenhol sorban ki/bejelentkezés, meg Apple oldali magic és megjavult.

24 lol :smiley: Hát sejtettem ez lesz a megoldás. Legalább sikerült!

1 kedvelés

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.