Sziasztok!
Tegnap reggel ugye települt a Catalina első javítócsomagja, így a gépem OS verziója 10.15.1-re emelkedett. Nem sokkal később az iMessages ezen a gépen megállt működni, melynek jelei voltak a:
- az összes kontakt neve az egyes beszélgetésekben piros hátteret kapott és a tooltipben közölte a gép, hogy az adott személy adott elérhetősége nincs regisztrálva iMessages-ben.
- Megállt a Messages on cloud (megálltak érkezni az üzenetek)
Ezekután egy klasszikus kijelentkezés - bejelentkezést próbáltam, de folyamatosan authentikációs hibával elutasít az iMessages. A FaceTime app nem utasít el bejelentkezési hibával, csak a végtelenségig pörög a progress bar, az iMessages egy idő után visszaadja a bejelentkezési ablakot és/vagy hibaüzenetet is.
A két telefonomon, az órámon és tabletemen továbbra is működik a szolgáltatás.
Mindezek után az alábbiakat próbáltam meg, minden egyes próbálkozás után egy teljes újraindítás volt, de továbbra sem akar működni és kezdek felrobbanni.
- Megpróbáltam másik hálózatra (wifi és vezeték is volt) csatlakozva bejelentkezni.
- A gépen csináltam egy teljes iCloud / iMessages / FaceTime ki- majd bejelentkezést de az iCloud-on kívül egyik sem sikerült.
- Újrabootoltam safe módban és megpróbáltam úgy bejelentkezni.
- Töröltem az iMessages és FaceTime cache fájlokat.
- Töröltem a KeyChain-ből az összes IDS:XXXX bejegyzést, kulcsokat, mindent.
- Reseteltem az NVRAM-ot.
- Reseteltem az APNS fájlomat.
- Fohászkodtam Istenhez és Tim Cook-hoz.
Van még valakinek ötlete, hogy mit lehetne megpróbálni?
Köszönöm!