MacOS Catalina GM - Észrevételek

Hello mindenki!

Van már valakinek tapasztalata az új rendszerrel kapcsolatban? Működő, nem működő appok, kissebb bugok…stb. Olyan dolgok, amik a “fő” rendszer érkezéséig hasznos infó lehet, hogy ne essen pofára az ember fia…
(Márcsak’ azért is, mert hétvégén olvasgattam külföldi oldalakat és nem igen lettem elragadtatva…)

segítséget kérek: ezt a filmet, innen mivel lehet lehúzni?

Adobe programok, VMware, Transmit, Little Snitch…stb. Úgy olvastam van/volt baj velük bőven. A torrent a legkevesebb.

@kubli: mégis milyen filmet? honnan? a Transmission torrent egyébként például továbbra is hbátlanul teszi a dolgát.

@raddle: a legfrissebb Adobe verziókból a Photoshop biztosan rendben működik, de szerintem a többi is. a Little Snitch esetén nekem a 4.4.2 van fent, az újabb nightly nem akart rendesen települni. a VMware-t és a Transmitet nem használom.

1 kedvelés

Köszönöm, igen ilyenekre gondolok. A nightly-nak nem örülök, de csak megoldják.
A másik: nem tudom az olyan appoknál, ahol “nem azonosítható a fejlesztő”, de 64 bit, ott mi a helyzet…

⌃ + kattintás (ctrl+klikk), és megnyitás módszerrel most is megy az ilyenek futtatása, de azért ezekből már nagyon elvétve akad csak.

1 kedvelés

Ez nem igaz. Igy azokat az appokat is megfogja, amiket alairtam a Developer ID hivatalos tanusitvanyommal, de nem kuldtem be notarizalasra az Applenak. Szoval, lesz ilyen app szep szammal :frowning:

@Czo: mármint mire gondolsz? szerintem ezeket eddig is megfogta alapból a GateKeeper, nem? mármint tudtommal ezzel kapcsolatban nem változott semmi, nem lett még szigorúbb. vagy igen?

De, sokkal szigorubb lett. A Maces fejlesztoknek korabban eleg volt a “Developer ID” kulccsal alairni az alkalmazasukat, az egy kerdes utan (internetrol toltotted le, akarod-e futtatni) mukodott is. 10.15-tol kotelezo attolni minden leforditott binarist az Apple notarize szolgaltatasan, igy ezentul nem csak az alairt, de csak a notarizalt appok tudnak futni. (ez azert “jo”, mert igy minden binarist at kell tolni az Applen, igy o le tudja tiltani majd barmelyik appot. De pl. az ellen is ved, hogy ha ellopjak tolem a “Developer ID” kulcsot, akkor azzal hiaba irnak ala valamit, az nem fog elindulni masnal).

de ettől még ezek ugyanúgy futtathatók maradtak a ctrl-lal, nem?

Ez egy nagyon jo kerdes.

Ah kozbe most talaltam, hogy lazitottak: https://developer.apple.com/news/?id=09032019a