Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

#220
#221

Sziasztok,

A K&H- tól kaptam e-mailben:

A K&H Bank folyamatosan figyeli a piaci trendeket és az ügyféligények változását, fejlődését is. Szolgáltatásainkat is ezen változások figyelembe vételével fejlesztjük, hogy ügyfeleinek innovatív, gyors, könnyű és gördülékeny, igényeiknek megfelelő kiszolgálást biztosíthassunk. Ezek alapján járunk el az Apple Pay rendszer bevezetésével kapcsolatban is, ennek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a nyilvánosságot.

Elég sablon szöveg, de én reménykedem!

#222

Meg sohasem kellett PIN kodot hasznalnom, pedig 2 zsemletol a tobb heti szalloda dijan at, autoberlestol kezdve, macbook pron at, mindent fizettem mar Apple Pay hasznalataval.

#223

Vásárlási Limit Apple Pay esetén!

Alapjában véve 5.000Ft felett kéri a PIN kódot, ahogy azt az érintésmentes vásárlásoknál megszokhattuk. Egyes országokban, például az USA-ban ez kikapcsolható, tehát akár több milliót is fizethetsz vele PIN kód nélkül.

Nekem például USA kártyánál nem kér UK kártyánál kér X összeg felett.

Gondolom ez beállítható lesz az adott banknál.

#224

Watch esetén érintés után feldobja a billentyűket, mint pl. amikor jelkódot kér?

#225

mármint? a PIN kódot a terminálon kell megadod, ahogyan azt fizikai kártya esetén is tennéd.

#226

Igen, közben rájöttem mekkora balgaságot kérdeztem :joy: Köszi :blush:

1 Like
#227

A Rafi??? Ott még csak kb 3 hete vezették be a mobilbankingnál az ujjlenyomatolvasós azonosítást. Nemigen haladnak az informatikai fejlesztésekkel…

#228

Valszeg még szkennelni se kell. A Simple is a kártyaszám alapján felismeri a Mastercard fajtáját és automatikusan vizualizálja. Valszeg ez lesz az Apple Pay-nél is. Csak a Mastercard-nál. A Visa-t a Simple se ismeri fel, de azért hozzárendelhető.

#229

Tamástól kaptuk ezt a két képet, ami a CIB mobil alkalmazásában mutatja, hogy bele került a Wallethoz adás gomb – de természetesen még hibát dob:

#230

A Gránit Bankot is megkérdeztem ok ezt válaszolták :slight_smile:

#231

Ez nem újdonság, 1 éve nyitottam náluk számlát és már akkor is ott volt ez a gomb, természetesen semmire se volt jó, ugyanezt a hibaüzenetet dobta fel ha rányomtam. Érdekes, hogy nem a bankkártya, hanem a bankszámla “részlegen” található meg az appban.

#232

hát akkor aztán tényleg semmi értelme, hogy ott volt ez a gomb már régóta. de remélhetőleg akkor hamarosan már működni is fog.

#233

Igen, nekem is fura, csak amikor rakerdeztem, nagyon zavarba jott az ember, bar oszinten szolva, nincsenek nagy elvarasaim…

#234

A cib appban mar nagyon regota benne van a wallet tamogatas de ennek semmi koze sincs az apple payhez. Ez egyszeruen csak a szamlainformaciokat exportalja a walletbe mint egy jegy. Szoval a bankkartyahoz es az apple payhez semmi koze nem volt eddig.

#235

Nekem a Cib-nél van számlám és nekem anno működött ez a gomb és hozzá is tudtam adni a wallet app-hoz arra jó hogy tudjam a számla számot egyenlőre…

#236

macOS-en átírható a config-beta.json-ra az Apple Pay:
defaults write com.apple.stockholm ConfigURL https://smp-device-content.apple.com/static/region/v2/config-beta.json

Visszaállítás:
defaults delete com.apple.stockholm ConfigURL

De sajnos úgy néz ki, hogy amíg az egyes kártyákat nem engedélyezi a Bank, nem fog menni. Mivel így már engedi hozzáadni, csak a szokásos hiba, hogy bank nem engedélyezte. Remélhetőleg az indulásra egységesen aktiválja az OTP az összes használható kártyát.

Egyébként ez iOS-en is aktiválható lenne így, profillal, csak épp mindig hibát ír, ha ilyen profilt próbálnék hozzáadni.

2 Likes
#237

Mikor értitek már meg, hogy amíg az Apple nem aktiválja a szolgáltatást a produkciós (éles) környezetben, addig nem fogjátok tudni felvinni a kártyákat?

Ez nem csak arról szól, hogy bescanneled a kártyát azt cső, ennél sokkal de sokkal több van a háttérben. Nem véletlenül van ez ennyire “védve”.

Plusz a bank is nagyon védi.

1 Like
#238

Igen 99,9%, hogy MasterCard és Maestro kártyák lesznek csak az induláskor.

#239

Diplomatikus válasz az MKB-tól…