Okosotthon kamera, ajtócsengő

Új helyre költözöm, a gangra néző konyhaablakon nincs rács. Szeretnék otthonra pár kamerát, ami rámszól és mutatja, ha valaki bemegy. Esetleg egy kamerás ajtőcsengőt. Ár érték arámyt figyelve, mit ajánlotok? Logi circleview kicsit sok, de szimpi, van, ami megközelíti?

Eufy, első körben ár, értékben sztem jó, itt írtam róla. Kapucsengőre is Eufy, de az nem HomeKit-es viszont még mindig 10/10-es, itt írtam róla. Sokan Netatmo-t ajánlják ha HomeKit kell kapucsengőre is.

A most bemutatott aquara? Nert kellene okos plug is, olvasom ezek a zz… miatt megbízhatóak, nem úgy mint amik nekem vannak, fibaro

Most bemutatott AQARA nem rendelkezik kapucsengővel. :slight_smile: A kamerát pedig még nem bontottam ki, így nem tudok nyilatkozni róla. Jövőhéten fogom megtenni, csak még van más előtte.

1 kedvelés

Szóval ha akarok megbízható aljzatot, akkor várjam meg az aqara kamera tesztet? Mert ha jó a cucc, akkor érdemes rendszerben vennem, smart pluggal együtt, hisz a zigbees kommunikáció megbízhatóvá teszi.

Eufy persze sötétben is lát van rajta IR, és smart pluggal automatizálható a HomeKit-en belül. Külön appjában nincs erre lehetőség mert nincs okos konnektora.

Szóval ha akarok megbízható aljzatot, akkor várjam meg az aqara kamera tesztet? Mert ha jó a cucc, akkor érdemes rendszerben vennem, smart pluggal együtt, hisz a zigbees kommunikáció megbízhatóvá teszi.

1 kedvelés

Igen, lényegében ennyi. :slight_smile: De igazából nem kötelező megvárnod, mert mindenki csak jót mondd erről.

Ha jól gondolom, ezekez az eszközöket érdemes a 2.4GHz-es wifi hálózatba besűríteni és akkor a többi telefont stb. Inkább az 5-ösre?

Hát alapból a legtöbb csak 2.4Ghz N-et tud. Szóval ez igazából mind1. :slight_smile:

De akkor a központot, pl. iPad 2.4en kell tartanom? Eddig csak fibaro plugjaim voltak, és ott csak ennyit tudott mondani a support, de szinte se így se úgy se amúgy nem volt stabil a működés

Dehogy is :slight_smile: a router tudja ezt kezelni. De azért ne egy iPad legyen a központ.

Mi az micro sd kártya szerepe a kameráknál? Probléma, hogy kezdetben csak ilyen fiókban talált 4Gb-os kártyákat teszek be?

Valaki tud válaszolni az sd kártya szerepére? Köszi!

Arra is tudod menteni a felvételeket, nem csak felhőbe hanem a kártyára is. Nekem például nincs is benne kártya.

Itt amúgy megtalálsz szinte minden lényeges dolgot a eufy kameráról.

Köszi. Valamiért az aqara ismertetőben kerestem. Azt hittem azért kell az sd kãrtya, mert akkor több funkcióra képes, de ha csak adattárolásra, arra tényleg felesleges.

Ezt hogy erem el? Homepod mini a központ. Panaszkodik ha az irányító eszköz (pl. iPhonnal akarok kapcsolni) másik sávon van, Homeban nem látom távolról az aqara és eufy kanerák képeit, csak a saját appjukban. Ráadásul eufy nem enged pár beállítást, mert integraltam homeba a kamerákat

Simán a Otthon appban eléred, nekem működik, illetve több helyen is működik. Ha panaszkodik akkor a routeren kell állítani, azt így távolról pedig passz. Google.

Köszi, szuper! Az eufy mozgást érzékelve csak eufy felhőbe vagy sd kártyára rögzít? Direktbe felvesz fotókba, ugye. Riasztott ejjel a kamera kétszer, de nem tudom mire, mindig be van fordulva a fal felé. A hűtő tetején van, nem tudom, hogy arra reagálhat, amikor elindul a hűtő, vagy esetleg csótányt láthat?