Philips HUE, scene beállítása filmezéshez

Más témában mint legutóbb…
Adott a nappaliban 17db spot, van arra valami megoldás, hogy hogyan lehet olyan scene-t létrehozni ami a 17-ből csak 3 lámpát kapcsol be azokat is minimum fényerővel? Filmezéshez használnám vászon mögött világítanának. Így Siri kisasszonyt is meg lehetne kérni, hogy kapcsolja be ezt a scene-t. Nem kellene kikapcsolgatnom a felesleges 14 spot-ot a telefonnal.
Próbáltam de csak a teljes szobára vonatkozóan tudok scene-t létrehozni. Köszik

és ha csinálsz egy új szobát, amihez hozzáadod a kívánt izzókat? ha egy adott izzót több szobához is enged hozzárendelni, akkor ez megoldás lehet.

Jo otlet ez megoldas lehet…

Most lehet én értelmezem rosszul, de nekem van itthon Movie Scene. Ami lekapcsol minden villanyt és felkapcsol 3db-ot 20%-on lila / kék színnel a TV mögött.

Ez kell nekem is. Mi a konfigja?
Külön szobában vannak ezek a lámpák?

Na várjá, de nekem ez egy szoban belul van. Tehat valoban nem
kapcsolja le mondjuk konyha fenyeit. Illetve nekem igen, mert nem a Hue appal csinalom, hanem a Logitech Harmony kapcsolgatja le oket.

Szia. Más szoba fényeit nem is kell lekapcsolnia. Csak a nappaliban lévőket azokból is 14-et. De akkor neked a nappaliban csak ez a 3 van ami a TV mögött van?

Nappaliban van 5-6 világítás de hát ezt simán scene-ben beállítod. Lekapcsolod ami nem kell felkapcsolod ami kell és elmented.

Jaaaa hogy ez igy van? Lekapcsolok 14-et a 3-at meg atallitom 20%-ra es ha csinalok egy uj scene-t akkor az csak a 3-ra fog vonatkozni? Na ezt igy nem vágtam…

Igen :slight_smile:

Király vagy! Köszi!

Update:
Ééés működik, már csak egy Logitec Harmony kell és a többi eszközt is be tudom kapcsolni hanggal. :slight_smile:
Olyan megoldásról nem tudsz, hogy ha elindítok az Apple TV-n egy alkalmazást mondjuk az infuse-t akkor átállítja a fényeket mozi beállításta? IFTTT szerű dologra gondolnék. Az még nagyon cool lenne… Akkor hangparancs se kellene.

Btw: alza.hu-n elég olcsók a HUE cuccok, érdemes körülnézni.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.