Philips HUE, scene beállítása filmezéshez


#1

Más témában mint legutóbb…
Adott a nappaliban 17db spot, van arra valami megoldás, hogy hogyan lehet olyan scene-t létrehozni ami a 17-ből csak 3 lámpát kapcsol be azokat is minimum fényerővel? Filmezéshez használnám vászon mögött világítanának. Így Siri kisasszonyt is meg lehetne kérni, hogy kapcsolja be ezt a scene-t. Nem kellene kikapcsolgatnom a felesleges 14 spot-ot a telefonnal.
Próbáltam de csak a teljes szobára vonatkozóan tudok scene-t létrehozni. Köszik


#2

és ha csinálsz egy új szobát, amihez hozzáadod a kívánt izzókat? ha egy adott izzót több szobához is enged hozzárendelni, akkor ez megoldás lehet.


#3

Jo otlet ez megoldas lehet…


#4

Most lehet én értelmezem rosszul, de nekem van itthon Movie Scene. Ami lekapcsol minden villanyt és felkapcsol 3db-ot 20%-on lila / kék színnel a TV mögött.


#5

Ez kell nekem is. Mi a konfigja?
Külön szobában vannak ezek a lámpák?


#6

Na várjá, de nekem ez egy szoban belul van. Tehat valoban nem
kapcsolja le mondjuk konyha fenyeit. Illetve nekem igen, mert nem a Hue appal csinalom, hanem a Logitech Harmony kapcsolgatja le oket.


#7

Szia. Más szoba fényeit nem is kell lekapcsolnia. Csak a nappaliban lévőket azokból is 14-et. De akkor neked a nappaliban csak ez a 3 van ami a TV mögött van?


#8

Nappaliban van 5-6 világítás de hát ezt simán scene-ben beállítod. Lekapcsolod ami nem kell felkapcsolod ami kell és elmented.


#9

Jaaaa hogy ez igy van? Lekapcsolok 14-et a 3-at meg atallitom 20%-ra es ha csinalok egy uj scene-t akkor az csak a 3-ra fog vonatkozni? Na ezt igy nem vágtam…


#10

Igen :slight_smile:


#11

Király vagy! Köszi!

Update:
Ééés működik, már csak egy Logitec Harmony kell és a többi eszközt is be tudom kapcsolni hanggal. :slight_smile:
Olyan megoldásról nem tudsz, hogy ha elindítok az Apple TV-n egy alkalmazást mondjuk az infuse-t akkor átállítja a fényeket mozi beállításta? IFTTT szerű dologra gondolnék. Az még nagyon cool lenne… Akkor hangparancs se kellene.

Btw: alza.hu-n elég olcsók a HUE cuccok, érdemes körülnézni.


#12

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.