SE 32GB ledobja a saját otthoni wifimet


#1

Sziasztok! A néhány hónapja vásárolt készülékem rendszeresen elveszíti a wifit, még otthon is. Az még hagyján, hogy alvás után eltart egy ideig, amíg rácsatlakozik a wifire, de nethasználat közben is képes elveszíteni a jelet. Mit állítottam be rosszul? Előtte ugyanezzel a szolgáltatással az 5S simán ment, a laptopomon sincs gond. UPC netem van. Előre is köszi!


#2

Szia, valószínűleg a router nem szereti a telefont. Ilyenkor nem a telefonja dobja a Wi-Fi-t hanem a router a telefont. Máshol működik rendesen?


#3

a szolgáltatótól kapott routert használod, vagy van valami rendesebb is?


#4

A kérdéshez nem tudok hozzáfűzni igazán megoldást, ellenben a kérdés címéhez igen.
Sztem ez így megfogalmazva a laikusnak aki csak ide téved olvasni kicsit és végigfut több címen, azt sugallhatja, hogy ez a hiba lehet az SE egyik típushibája is, hogy dobálja a wifi-t, pedig ez nem jellemző a típusra.
Ha úgy lenne megírva hogy, " Miért dobálhatja el az otthoni wifimet is a telefonom? (SE 32Gb) " teljesen más megvilágítást ad a problémának és nem sugall semmit ami nem állja meg a helyét a többi azonos vasra. Persze lehet ez csak az én egyéni látásmódom. Nem tudom.
Csak azért jegyeztem meg ezt mert régebben is volt pár ilyen téves következtetésekre okot adó kérdés címzés.


#5

Nekem van egy 3 éves 4S telefonom, amit a lányom használ. Az sosem veszíti el az otthoni wifit. Viszont az én SE 128 Gb készülékem az utóbbi hetekben állandóan (ő 1 éves). Sőt utána nem tud visszacsatlakozni, és azt írja ki: hibás jelszó…de kb 10-15 próbálkozás után, úgy, hogy a jelszó kérésre mindig a mégsem választ adom, egyszer csak újra csatlakozik…egy időre. Nálunk Fritzbox-hoz kellene csatlakoznia. Nekem is gyanús…


#6

Gergő és Dzsedi, a UPC pofás kis fehér álló routerét használom. Szerintem nincs vele semmi baj, eddig mindenen futott. Nincs rendesebb, mert nem értek hozzá. :confused: @ekso, köszönöm, hogy kifejtetted, gyakorlatilag ugyanezt játszom én is. Naponta többször kell ki-be kapcsolgatnom a wifi-csatlakozást, hogy az SE ráakadjon a saját hálózatomra. Ahogyan mondtam, a laptopom és az 5S remekül megvolt vele.
Megköszönöm, ha próbáltok segíteni. :slight_smile: Thx


#7

hát pedig sajnos az a tapasztalat, hogy a szolgáltatós router általában a ludas. azt megteheted, hogy újraindítod a routert, illetve elfelejteted az SE-vel az adott hálózatot, majd újból csatlakozol rá. az is lehet, hogy automatikus csatornaválasztáson van a router, és oda-vissza ugrál a csatornák között, ezért nézd meg valami szkennelő appal, hogy milyen hálózatokat és milyen csatornákon lát mondjuk a laptopod, és állítsd át a routeren olyan csatornára, amelyikből a legkevesebb van a környezetedben. de a legjobb az lenne, ha nem a szolgáltató routerét használnád a Wi-Fi-re, mert azokkal sajnos tényleg elég sokszor csak a gond van.


#8

Az a baj, hogy nem csak azokkal lehet, mi a cégnél és otthon is kizárólag mikrotik routereket használunk és azok közül is a jobbakat, újabbakat, de nálam is volt hogy vmiért nem akart, de akkor semmi módon nem is ment fel adott routerre. Eddig nem jöttünk rá miért is, mert később meg megjavult, gondoljuk vmelyik frissítés javított rajta, de mivel folyamatosan frissítek én is és a mikrotik is, ezért talán volt olyan pár ezekből amik nem kedvelték egymást. Másra nem tudok gondolni, szinte mindent kizártunk amikor ez előfordult és csak nálam, mert csak én használok a csapatban iphone-t, de az 5S-en is és az SE-n is volt ilyen abban az időszakban.
Mi 1xűen áthidaltuk, ahol éppen nem akarták egymást oda bedugtunk másik routert egy régebbit amivel hiba nélkül dolgozott, ment a kettő együtt és el is volt intézve.


#9

Elnézést kérek, elfelejtettem megköszönni a segítséget! Köszönöm! :slight_smile:

Kábé a 3. sorig még mindent értettem. :smiley: De legalább elengedtem ezt a problémát. :pray: