Új iPad Pro 2021: M1 chip, Mini-LED kijelző és még sok más

Eredetileg itt jelent meg: Új iPad Pro 2021: M1 chip, Mini-LED kijelző és még sok más - Szifon.com

Az Apple sűrű estét tartott ma, hiszen rengeteg új terméket kellett bemutatniuk. Elég az AirTagre, az új lila iPhone 12-re, a frissített Apple TV 4K-ra, a teljesen újratervezett iMac-re vagy jelen cikkünk tárgyára, az új iPad Pro családra gondolni. Az új iPad Pro megkapta a tavaly novemberben bemutatott Apple M1 chip-et, melynek segítségével a teljesítménye…

Nekem tetszik. Valószínűleg egy 12,9-es lesz a következő iPad. De mintha azt hallottam volna, hogy keveset fognak egyenlőre gyártani alkatrész hiány miatt. Amennyiben ez igaz, nem a jövő hónapban fogom lecserélni.

1 kedvelés

Piszok jó lett, de a macOS futtatásának a hiánya fájó pont. Akkor lenne az igazi :smiley:

1 kedvelés

Ami viszont kivagyok akadva hogy vettem egy kék iPhone 12 pro-t gyári kék bőr tokkal, egy kék iPad airt gyári kék tokkal és ez négy féle kék! Nincs két egyforma kék!!! És az iMac kèk tetszik :face_with_symbols_over_mouth: Meg is veszem. 🤷🏼

2 kedvelés

O, en ugyonezt eljatszottam a Product Red-vel. Ki voltam borulva hogy az iPhone 8-hoz vett Product Red szilikon hatlap, nem ugyonaz a piros, mint a korabbi “Product Red” szinu Watch szij vagy Air 2 smart cover vagy a 6s szilikon hatlap.

1 kedvelés

Ezzel valahol egyetértek :slight_smile:

@expa pont erre várok évek óta. Emiatt nekem is kuka az iPad addig ameddig nincs macOS rá.

1 kedvelés

Köszönöm az infót! Mert arra gondoltam, hogy a közeljövőben én is a Product redre pártolok dehát így maradok kék bármit is jelentsen a szifonos nevem. :rofl:

1 kedvelés

Remélem most már jó helyre posztolom. :rofl:

“ Vajon végre elég lesz a 8gb ram a több app futtatására, hogy ne frissítsen mindig amikor átváltok az appok között? :joy:
Vagy éppen, hogy végre elbírja a safari a 4 megynyitott lapot? :smiley:

Mit ér egy 450k-s gép vagy mit ér az M1 ha ezt nem tudják orvosolni? :rofl: :rofl:

1 kedvelés

Az érintőképernyő a kritikus pontja ennek a kérdésnek. Amíg nem tudja optimálisan megcsinálni az apple a touch-enabled macOS-t, addig nem fogja megtenni (Craig F. mondta egy interjúban).
DE! az M1 chip iPadOS-en egy reménysugár: valaki rebesgette, hogy akár az idei WWDC-n lehet ennek (a szerintem brutális overkill-nek) egy olyan folytatása, hogy néhány eddig csak mac-es alkalmazás érintőképernyőre is megoldható lesz. valami ilyesmi támogatást hozhat a wwdc. pl. final cut vagy photoshop… idővel lehet h full macOS…

  • Ez az irány elképzelése nélkül szerintem ez az M1-es iPad Pro az extrém pró júzereknek szól (árban is) - brutális overkill, nem tudnám nagyon kihasználni…

Nem hinném hogy hivatalosan lesz a Pro-ra macOS az kicsit a saját lábukba lövés lenne, inkább csak átjárhatóság appok terén ami meg fejlesztő függő ahogy látom. Talán majd pár év múlva jobban összemossák őket, majd még idővel teljesen. Az iPadOS is elég friss még, hagynak neki időt gondolom, esetleg ha már látják mégis félresiklottak vele, vagy fölösleges a további fejlesztése a komolyabb hardver miatt. A mostani gárda az Apple-nél sokkal rugalmasabbnak tűnik a felhasználók felé mint a régi direktor volt.