Watch 4 GPS problémák és alvásfigyelés

Sziasztok!

A segítségeteket kérem, mert teljesen tanácstalan vagyok. Vettem egy ilyen órát, igyekeztem minél több mindent átböngészni rajta, de vannak kérdéseim.

  1. Nem működik a gps normálisan. HW hibára gyanakodtam, miután végigzongoráztam a webet, most cseréltek ki, de az új is ugyanezt csinálja, így nem ott lesz a gond. Egyáltalán nem méri a távolságot, hiába van bekapcsolva rajta. Eleve azt sem értem, hogy ha van benne, akkor a telefonnak miért van szüksége rá? Ha kikapcsolom a telefonon a watchnak az engedélyét akkor is mérnie kéne?

Olyan képeket kapok, hogy nincs elérhető gps, nem menti az adatot. Ezt eljátszotta stravaval is, nem csak a beépített örvendeztet meg ezzel. Ha sétálok, akkor meg pusztán hülyeségeket ír, pl, hogy 26km/h a sebességem. Azért az elég erős lenne…

Amik történtek eddig: apple-watch-not-tracking-steps című cikk az igeeksblogon.
Amit itt írnak az kompletten, beleértve a watch újrarakását is, mivel most cserélték ki, így teljesen újra is lett párosítva. Egyetlen egy dolgot nem csináltam meg eddig, a telefont nem reseteltem ki, de nem is szeretném. Többszöri újraindítás ott és a watchon is megvolt. Most raktam át mindkettőt angolra, hogy hátha…holnap teszt, de nem igazán fűzök hozzá sok reményt.

Bárkinek bármi ötlete van, ne tartsa magában.

  1. Alvást nem monitoroz semmilyen módon csak külső programokkal? Ha így van, mit ajánlanátok hozzá? Néztem a sleep cycle-t, de nonszensz, hogy egy éjszaka alatt lekap 20%ot az óráról és még 40% aksit elhasznál a telefonon is. Az éves előfizetési modell sem jön be ennél a témánál. A telefon önmagában képes monitorozni az alvásom, akkor az óra miért nem? Nem egy űrtudomány szerintem :confused:

a nyelvnek nem kellene köze legyen ehhez. kalibráltad az órát? ezt elvben automatikusan megteszi alapból, de nem minden esetben:

alvást még a watchOS 6-tal sem monitoroz. esetleg nézd meg ezt:

Köszönöm a segítséged :slight_smile: Nem tudom, hogy végül melyik trükk oldotta meg, mert mindet végigcsináltam sorban (a nyelvet is), de azóta működik.

Ezt az autosleepet meg megnézem, csak számomra ez olyan fura, hogy a telefon alapból követi az alvást meg minden másik eszköz (volt már gear s2 meg garminom, meg polar meg jó pár cucc), de ez meg nem.

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.