Sziasztok!
A segítségeteket kérem, mert teljesen tanácstalan vagyok. Vettem egy ilyen órát, igyekeztem minél több mindent átböngészni rajta, de vannak kérdéseim.
- Nem működik a gps normálisan. HW hibára gyanakodtam, miután végigzongoráztam a webet, most cseréltek ki, de az új is ugyanezt csinálja, így nem ott lesz a gond. Egyáltalán nem méri a távolságot, hiába van bekapcsolva rajta. Eleve azt sem értem, hogy ha van benne, akkor a telefonnak miért van szüksége rá? Ha kikapcsolom a telefonon a watchnak az engedélyét akkor is mérnie kéne?
Olyan képeket kapok, hogy nincs elérhető gps, nem menti az adatot. Ezt eljátszotta stravaval is, nem csak a beépített örvendeztet meg ezzel. Ha sétálok, akkor meg pusztán hülyeségeket ír, pl, hogy 26km/h a sebességem. Azért az elég erős lenne…
Amik történtek eddig: apple-watch-not-tracking-steps című cikk az igeeksblogon.
Amit itt írnak az kompletten, beleértve a watch újrarakását is, mivel most cserélték ki, így teljesen újra is lett párosítva. Egyetlen egy dolgot nem csináltam meg eddig, a telefont nem reseteltem ki, de nem is szeretném. Többszöri újraindítás ott és a watchon is megvolt. Most raktam át mindkettőt angolra, hogy hátha…holnap teszt, de nem igazán fűzök hozzá sok reményt.
Bárkinek bármi ötlete van, ne tartsa magában.
- Alvást nem monitoroz semmilyen módon csak külső programokkal? Ha így van, mit ajánlanátok hozzá? Néztem a sleep cycle-t, de nonszensz, hogy egy éjszaka alatt lekap 20%ot az óráról és még 40% aksit elhasznál a telefonon is. Az éves előfizetési modell sem jön be ennél a témánál. A telefon önmagában képes monitorozni az alvásom, akkor az óra miért nem? Nem egy űrtudomány szerintem