Xs dual sim hogyan használja a netet?

A terv az, hogy e-simnek az előfizetésemet használom, míg mivel máshogyan nem is lehetne, egy dominót fizikai sim-nek és mindkettőn van net.
A kérdésem az lenne, aki esetleg már próbálta, hogy ha van benne 2db sim akkor pl egy kliens app hogyan használja a netet, lehet-e választani melyiket használja mikor mindkettőn van internet szolgáltatás. Ha az egyiken használom a netet akkor a másikon mit nem tudok csinálni? Ez függ-e melyik kártya az e-sim és melyik a fizikai?
Köszi előre is a válaszokat!

Maga a telefon választ netet, nem az adott app. Így, ha a telefonon kiválasztod az X sim kártya netét, akkor minden azt fogja használni.

Akkor pl egy voip app esetében már nem lehet kiválasztani melyik netet használja, ott nem ajánl fel lehetőséget? Csak mert olvastam a hívások esetében meg is jegyzi, hogy azt melyikről hívtam és azzal fog dolgozni utána ameddig nem változtatom meg manuálisan. Reméltem pl egy viber stb esetében is opcio ez, mert jó lenne.

Sztem nem, ehhez az appok nem férnek hozzá. Nyilván tesztelni kell, de sajnos nekem nincs eSIM-képes készülékem.

Fogom, csak gondoltam vki hátha már túl van ezen és tud némi felvilágosítást adni.
Az apple supporton egészen jól leírják ( https://support.apple.com/hu-hu/HT209044 ), csak hát nem találtam igazán ezekre választ. Azt ahol a mobilnetet írják nekem kicsit ellentmondásosnak hatott.

Az appoknak lovese nincs, hogy hogyan van internet. Azt meg meg tudjak allapitani, hogy cellular, de azt mar nem, hogy ha tobb simes a keszulek, akkor ez melyik. Azon megy a net, amit kivalasztottal a preferences/cellular alatt.

Köszi ettől féltem, hogy ez lesz, mert nálam a speciális használat miatt jó lett volna ha tudja, hogy pl adott 3db app használja voip/sip -ra a fizikait és a többi összes pedig a fő sim-et. Esetleg abban bízok még, hogy mivel hívásra használom, talán ott választhatóvá teszi a sim-et, de akkor sem biztos, hogy a választott kártya netjét fogja használni is. Max ha mást használok akkor átállítom majd ala manuale. :roll_eyes:

O, ezt igy nem tudod megoldani. Kb ugy lehetne ezt megoldani, ha minden app fejlesztoje mellekelne az app melle, hogy milyen IP cimekre akar csatlakozni az adott app (meg igy is elofordulhat, hogy 2 app ugyonazt hasznalna (pl bkk info es bkk futar), tehat egyutt tudnad allitani oket), majd ha adott appot inditod, akkor fel kellene venni egy utvalasztasi szabalyt, hogy adott internet cim iranyaba adott atjaron kell forgalmazni. Mivel az IP cimeket nem tudod, igy szerintem ha jailbreakelsz is (a route szabalyok modositasahoz root jogosultsag szukseges) es azt is el tudod erni, hogy mind a ketto simen at letrejojjon a kapcsolat, meg az app IP cimeit is ismerned kene, hogy az iranyitasi szabalyt letrehozd. Nem beszelve az olyan peer-to-peer forgalomrol ami jellemzoen a VoIP, ott vegkepp nem tudhatod a tuloldali vegpont cimeit.

Hát azt mondjuk meg tudjuk nézni melyik app merre indítja el a kapcsolatot, mert amikor monitoroztuk pl az apple watch és az iphone hogyan látják egymást wifi-n a rendszerünkben hogy a hívást fogadni lehessen az órán, akkor láttuk mi merre hova tart, bár azzal ott félbe is szakadt a dolog a mikrotik-es gurunk időhiánya miatt, majd 1x azzal is tovább lépünk.
Itt viszont sztem ha magán a telón nem ad lehetőséget a választásra melyik kártya netjét használja akkor hiába, marad a manuális kiválasztás gondolom. Vagy igen a JB is egy lehetőség lenne, mert akkor le lehetne programozni (aki ért hozzá) hogy pl a Signal az csak a 2. kártya netjén indítson bármit is és azon is figyeljen ki a netre kap-e vmirt a szerverétől.
Ellenben amit írtál, abból kiindulva ha adott egy app amiben az általunk beállított szervert akarja elérni (Groundwire kliens) és ott egy szintén saját szervert talál (egy asterix központ) akkor azt mondod esetleg lehet hogy az csak adott sim netjét akarja? Én csak “műkedvelő” szinten vágom ezt.

Shortcutsban nem lehet módosítani, hogy melyik SIM-et használja a telefon? Igaz ez csak a kimenő forgalomra lenne megoldás és nem kicsi gányolás, de megoldásnak megoldás lenne :smiley:

Mint “műkedvelő” nem tudhatom, de legkésőbb a hét végén ki tudok majd próbálni pár dolgot, az asterix még nem lesz meg, de amit anélkül tudunk megnézünk majd, hátha lesz vmi okos megoldás erre.
Addig nem akarok e-sim -re váltani, hátha lesz vele vmi bibi a váltás után.

Nem fogod tudni kiválasztani, hogy melyik simről kapja a netet a voip hívás. Tapasztalat… Sőt hiába van kiválasztva kontaktonként, hogy adott kontaktot melyik számodról szeretnéd hívni ezt csak akkor fogja megtenni ha nem a híváslistából indítod a hívást hanem belelépsz az adott kontaktba és a számára rápöttyintve indítod. Egyébként a fő számodról fog kicsörögni

A rendszer automatikusan lezárta ezt a bejegyzést 2 nap után. Több hozzászólás nem engedélyezett.