2.4GHz/5GHz problémák szolgáltatói routerrel?

Sziasztok. Állandóan összekeverednek az eszközeim, nem érik el egymást, vagy nem tudom kezelni pl. hp minit telefonról, már az iPad sem jelzi, ha hívnak, nem tudok vele telefonálni. Mi lehet elcseszve?

azt ugye te is érzed, hogy ennyi információ alapján ez kb megállapíthatatlan? :slight_smile: ennek várhatóan nincs köze az Apple eszközeidhez. de az biztosan sokat segítene, ha lehetne tudni, például milyen router, ellenőrizted-e a beállításait, visszaállítottad-e rajta a gyári beállításokat, azonos SSID van-e a 2,4-re és az 5GHz-re, vagy különböző, stb.

Persze, a routerrel van a félreértés, ez biztos
Egy hete kaptam, most költöztem
Sagemcom F@st 3890V3
Azonos ssid

és ellenőrizted a beállításait? visszaállítottad a gyári beállításokat, és megpróbáltad újból beállítgatni? ha ugyanazt az SSID-t használod, amit a korábbi router esetén, és amit így már ismernek a készülékeid, megpróbálhatod elfelejtetni a készülékeken, majd újból csatlakoztatni őket, esetleg hálózati beállítások visszaállítása. a sima szolgáltatós routerek helyett jellemzően nem szokott ártani egy rendes router. ha a fentiek nem oldják meg, akkor jelezd a szolgáltató felé, hátha egy firmware-frissítéssel orvosolni tudják.

Milyen beãllítãsokat kellene elkenőrizni? Csak átneveztem a wifit, ennyi történt, majd utãna rendeltem csak hozzá minden kütyüt

passz, nem ismerem az említett eszközt, de nézd meg az összes beállítását, hátha találsz valamit, amit átállítva megoldódik. vagy hívd fel a szolgáltatód technikai ügyfélszolgálatát, van-e valami ötletük.

Ez az álló sagecom a telecomtól? Ha igen ezeket most kezdik el kirakni nálam 4 napig volt és közöltem velük vigyék a picsaba és vissza hozattam a régi huawei eszközt ami előtte stabilan működött pedig csak egy sima bridge módban kellett volna működnie. Gyanítom ez eszköz sw probléma lesz a routerben.

1 kedvelés

Nálam az új Wi-Fi 6-os Telekom volt, egészen addig tökéletesen ment, ameddig nem nyúltam bele és nem kezdtem rá érdemben aggatni eszközöket.

  1. ott kezdett széhullani amikor saját nevet állítottam be. Komolyan semmi baja nem volt, amint beállítottam saját nevet, akkor elkezdett a 2.4Ghz akadozni. Aztán nyilván elkezdtem rá aggatni termékeket, na ott meg tényleg véget ért a dolog.

Szóval vegyél egy rendes routert, például Synology-t van is itt cikk róla. De vehetsz bármilyen TP-linket is.

Na igen a saját router mindig jobb és akkor csak bridge módban kell a szolgáltatói, azt be tudják állítani azok is akik kihozzák. Amugy én is hasonlóképp jártam a diginél az újabb routerrel mint @szorian és kértem egyet a régiből. Igaz nálam évek óta Mikrotik teljesít hibamentesen (nem én programoztam csak pár alap dolgát tudom beállítani) és sehol antenna de wifi mégis van bőven mindenhol még udvaron is ami 2x40cm téglafal és kb 20m távolságot jelent pl a watch-nak és ott is jó, pedig a kütyü csak 2doboz cigi méret.

Fokozódik a jókedvem, lányom laptopja CSAK a 2.4GHz hálózatot látja, Isten tudja miért, természetesen egész nap netes játékokat tol, amivel. gyakorlatilag minden ellehetetlenedik 2.4GHz-en. Mi a fenéért nem látja a nyomorult windows a router közvetlen közelében sem az 5GHz hálózatot, ahol bőven lenne sávszélesség játszani?

Milyen tipusu a kartya a gepben? Biztos, hogy tamogatja az 5 GHz-t?

Na, megnézem, nem tegnapi gép, de basszus!

Nem akarok kábelt áthúzni az egész lakáson, mi van, ha kap egy extender routert a szobájába és abból kap egy kábelt?

Olyan szinten bonyolítod ezt az egészet :smiley: Fogod és veszel egy AC-ra képes Tp-link USB-s Wi-Fi sticket.

1 kedvelés

felesleges routerem meg kábelem épp van itthon :slight_smile:

Próbáld meg és majd számolj be az eredeménnyel. Az enyém 100% mukodne.

1 kedvelés

nem lehet, hogy a routereden az 5GHz az csak ac-ra van állítva, és az ő gépe esetleg nem tud ac-t, csak mondjuk n-et?

sajnos ezt nem találom a router beállításaiban

Egyébként a szolgãltatói routeren csak akkor működik az auto dual mód hibátlanul, ha mindkét bandnek ugyan az a neve és a jelszava? Mint alap beállítãsban?

passz, én nem a szolgáltató eszközét használom routernek.

1 kedvelés