2021-ben jöhetnek a véletlenszerűen generált sorozatszámok az Apple készülékei esetén

Eredetileg itt jelent meg: 2021-ben jöhetnek a véletlenszerűen generált sorozatszámok az Apple készülékei esetén - Szifon.com

Az Apple hamarosan megváltoztatja a jövőbeni termékei sorozatszámának formátumát, és ezzel együtt néhány, az eszközre vonatkozó információ is kikerül a sorozatszámból. A cég saját tervei szerint 2021 tavaszától kezdődően áll majd át a véletlenszerűen generált sorozatszámokra az eszközeinél. A héten a MacRumors által megszerzett belső AppleCare e-mailben az Apple vázolja, hogy az új sorozatszám formátum…

Ez tök jó lesz, aki meg tudni szeretné mit mikor stb, az fizessen az infóért?

a checkcoverage oldal megmondja, hogy mikor jár le a jótállás vagy az AppleCare, illetve ezt sok esetben már maga a készülék is kiírja, illetve a Támogatás appban is láthatod. mi egyebet akarsz megtudni épp a sorozatszámból? a gyártási időpont például pont mindegy, mert a jótállás az értékesítési dátummal indul, ami nyilván későbbi, mint a gyártás. de bármi kérdésed van, felhívhatod az Apple Támogatást, vagy bebattyoghatsz egy hivatalos szervizpartnerhez.

A kerdes, hogy ez kinek es miert lesz jo?
Eddig volt egy jol bejaratott rendszer, ami meg informativ is volt (meg ha csak foleg az Apple szamara is).
Ehelyett jonnek a random SN-ek, amik 0 informaciot rejtenek magukban, valtozo hosszusaguak lehetnek es mindenkeppen le kell ellenorizni a rendszerben.

Jobb lesz?!

Ha azt mondjak, hogy elfogytak az SN kombinaciok, azt meg megertenem.
A magyar rendszamok se mindig 3 betu, kotojel, 3 szam formatumuak voltak, es lassan-lassan ezek is elfogynak.

Ez félig szerintem azért is van, hogy ne lehessen könnyen AirPods sorozatszámokat hamisítani. Mert ugye emiatt voltak hamis AirPods-ok jó sorozatszámokkal, amikkel be lehetett csapni a vevőket.

ha bármit ellenőrizni akartál a sorozatszám kapcsán, azt eddig is a rendszerben kellett megtenned, ez pedig nem változik semmit sem azzal, hogy mostantól más a sorozatszám generálásának metódusa. az Apple is a rendszerbe beütve ellenőrizte a sorozatszámot. a gyakorlatban semmi nem fog változni.

kereken kettő alkalommal számított a sorozatszám, amikor a gyártási dátum alapján el lehetett dönteni még évekkel ezelőtt, hogy melyik jailbreaket lehet használni, vagy hogy az adott készülékre felrakható-e a függetlenítéshez az iPad baseband, vagy sem. én most semmi más esetre nem emlékszem, amikor bármit is számított volna, hogy tudni lehessen a sorozatszámból bármi adatot.

(aki meg sorozatszámot akar hamisítani, az egyszerűen lemásolja egy valódi készülékét, nem kell generálgatnia.)

**[SzifonAdmin]
Még most is gyártják a hamisakat. Csak nézz szét marketplacen.
10-ből 9 vevőnek fogalma nincs honnan jött az bontatlan airpodsa. kapta, külföld, stb, de számla vagy bármilyen vásárlást igazoló dokimentum nyista.
Ilyen szintű 1:1 hamisításhullámot rég láttam.

Köszi, erről lemaradtam. 1st gen. AirPods-om van 2017-ből, de azt is Apple Store-ban vettem.

ugyan, évek óta megy ez. ameddig ráugrik az egyszeri vásárló, csak mert olcsóbb, lesz is, aki eladja neki.

Az jó, de mit csinál a majom ha ott mikor veszem azonnal aktiválni akarom? Vagy megy az is esetleg? Kétlem.

mármint mit akarsz aktiválni?

A hamis AirPods-ot vagy azt nem kell?

aktiválni csak az iOS/iPadOS eszközöket kell. egyik AirPods-t sem kellett soha. párosítani kell, de ott meg még a párosítási képernyőt is feldobja a kamu AirPods esetén is az iOS, mert eredeti AirPods-ként mutatja magát a készülék felé.

Jó akkor hogy lehet kiszúrni vásárláskor? Sehogy?

nagyon egyszerűen: ha valami túl olcsó, az gyanús (bár vannak pofátlanok, akik közel eredeti árban adják a filléres kamut). de egyébként a jellemzően pontatlanabb illesztések, az olcsóbb érzetű kialakítás azonnal szembetűnő, ha már láttál eredetit, és még a tömege is jellemzően érezhetően kevesebb. ha nem láttál még eredetit, akkor ne vegyél ismeretlentől, ilyen egyszerű.

Biztos helyről kell venni :wink:

Köszi az infót! Akkor valóban csak az véd meg ha rendes boltban veszem. Szomorú, inkább ezt oldották volna meg rendesen almánál és nem variálni a számokat. Pl: párosításkor a teló online ellenőrzi a számot és kidobja ha ezzel volt már párosítás.

ehhez semmi köze nincs annak, hogy az Apple hogyan generálja a sorozatszámokat. sem a régi módszer, sem az új nem változtat ezen semmit. az a vásárló felelőssége, hogy honnan vásárol.

Egyebkent az Airpods firmware updateknel nem buknak ezek ki? Bar az en elso generacios Airpodsom se kap mar evek ota updatet.

nem frissül a firmware-jük.