2024-ben érkezik az RCS üzenetküldési szabvány támogatása iOS-re

Eredetileg itt jelent meg: 2024-ben érkezik az RCS üzenetküldési szabvány támogatása iOS-re - Szifon.com

Az Apple tegnapelőtt bejelentette, hogy az iOS 2024-től egy verziófrissítéssel támogatni fogja az RCS szabványt. Így hamarosan nem kell majd SMS-ben vagy ne adj isten MMS-ben kommunikálnunk azokkal az ismerőseinkkel, akik még nem voltak hajlandók iPhone-t venni. De miért is döntöttek így? Az RCS (Rich Communication Services) egy olyan, nyílt szabvány, ami lehetővé teszi, hogy…

Az EU erőlteti. Nem Apple erény. Mindenki megcsinálta már. Kullogunk hátul. Amúgy a könnyebb lehallgatás miatt erőlteti az EU.

Na igen, emiatt aki nem szereti a “publicitást” használjon SimpleX -t talán azzal meggyűlik majd a bajuk.
Nekem bevált eddig, 1x talán vki majd lefordítja magyarra is nekik a GitHub-on

@White64GB @gunar mivel nem ez lesz az alapértelmezett, és az Apple-ös felhasználók egymás között továbbra is valószínűleg az iMessage-et fogják használni, így ez nem hoz majd érdemi változást ezen a téren.

az SMS-eidet és MMS-eidet (küld még manapság valaki MMS-t…?) a mobilszolgáltató pedig jelenleg is naplózni tudja, hiszen az mind átmegy az SMSC-n/MMSC-n.

az iMessage mint protokoll már akkor titkosítással működött, amikor mindenki más még xmpp-vel meg SMS-el nevettette a felhasználóit. Ott van még a Google kanosszajárása a különféle chat megoldásai kapcsán. Most ezzel ekézi az Apple-t, hogy támogassanak már szabványt, ugyanakkor az RCS-ben nincs titkosítás ahogy írtad is, de a Google Pixel készülékeken még is van jóféle Google proprietary titkosítás. :smiley: Most akkor szabványosodjunk vagy ne? :smiley:

Az egésztől én amúgy azt várom, hogy ha már az Apple megcsinálja, akkor a szabványt is kireszelteti a résztvevőkkel és a szabvány részévé válik az E2E titkosítás.