30 éves a számítógépes Pasziánsz

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/12/22/30-eves-a-szamitogepes-pasziansz/

Mit csináltak az emberek a számítógépekkel, amíg nem volt internet? Erre a kérdésre lehet azt válaszolni, hogy „dolgoztak”, de ennél sokkal valószínűbb, hogy a Pasziánsz játékkal foglalkoztak inkább. A korábbi Windows-ok egyik beépített játéka óriási rajongótáborral rendelkezett és a mai napig is rendelkezik, így érdemes megemlékezni a számítógépes verzió 30. születésnapjáról. A pasziánszról már 1788-ban…

Nekem a Solitaire City van letöltve már nem is tudom mióta ios-ra. Az egyetlen játék ami leköt :grinning: Szerintem kb azóta játszok vele mióta megjelent, valahogy 7-10 között lehettem, de nem tudom biztosra már. Nekem biztos, hogy Nr.1 játék. :grinning:

Hm, ez a cikk kísérteties módon emlékeztet a Retroland áprilisi írására ugyanebben a témában; mintha annak egy zanzásított változata lenne.

Nem onnan van :smiley: De tény magyar oldal ihlette a cikket, de nem az, amit mondasz. Lehet akkor azaz oldal meg onnan ihletődött na :smiley:

Azt hiszem megtaláltam azt az oldalt, amire gondolsz – esélyes, hogy akkor őket ihlette meg az általam említett, mert az egész írás struktúrája nagyon hasonló.

De hogy valami haszna is legyen az írásomnak (és véletlenül sem ékeskednék idegen tollakkal – a már említett áprilisi cikkben olvastam én is), érdekesség: nem “akármilyen” profi designert talált a Microsoft a kártyalapok megtervezésére; azt a Susan Kare-t bízták meg a feladattal, aki korábban az Apple-nél dolgozott, és neki köszönhető többek között az eredeti mosolygós Mac ikon, a Command billentyűzet ikonja, és az eredeti Mac OS UI elemeinek egy jelentős része (ikonok, betűkészletek).

1 kedvelés