Ezt megírod nekünk emailben nagyvonalakban, mert lehoznánk ezt is.
En uvegfoliat es tokot hasznalok. Ha megis eltorne szerviz, ahol 1-2 napon belul megcsinaljak. Apple care-t en nem tartom egy jo dolognak pont ezert, mert el kell kukdeni a telefont nekik, stb.
Ha eltorom nekem az a fontos, hogy minel hamarabb meg legyen csinalva es legyen a kezemben a telo.
nekem meg az hogy ne valami gagyi kijelzőt rakjanak bele hanem eredetit. De mindenkinek más a fontos. Én pl ezért tartok meg mindig egy telefont az egész családnak backup-nak ha valakinek baj van a telefonjával vissza áll backup-ból és a Szervíz meg cseréli a készüléket AppleCare+ miatt.
Sziasztok!
Ennek a cikknek az olvasása nyomán úgy gondoltam megosztom én is a történetemet az Apple-UPS “duóval”.
Ausztriában (élve) rendeltem az Apple Store -ból egy Apple TV -t és egy Macbook Pro -t 2 nap különbséggel. Leadtam a rendelésem a Macbookra ('22 január), de már akkor tudtam, hogy várnom kell közel 2 hónapot a gépre. Ezután megrendeltem ugyanúgy az Apple Store -ból egy Apple TV -t ami akkor volt raktáron, így azt írták 4-5 munkanap amíg hozza a futár (ami Ausztriában nem a legjobb, mert az Osztrák posta elképesztően profi és gyors). Direkt a munkahelyemre kértem, hogy 100% át tudjam venni (ez később fontos lesz!).
Lényeg a lényeg, hogy eltelt a 4-5 nap, de az Apple TV sehol. Úgy voltam vele, hogy semmi baj, csúszik pár napot. Végülis ők is emberek, plusz legalább 1m hó esett pár nap alatt, így tényleg érthető volt ha késik. Eltelt még pár nap, pont dolgozom a munkahelyemen, egyszer kapok egy üzenetet, hogy a futár következő nap érkezik az Apple TV -vel.
Másnap a de-i órákban kaptam egy üzenetet, hogy köszönik a vásárlásomat, a csomag átadva. Abban a pillanatban majdnem megállt a szívem, mert én bizony nem vettem át!
Egyből gyorsan minden kolléga a recepciótól a helyemig kikérdezve, hogy ki mikor látott UPS futárt, de sajnos senki nem látott semmilyen futár abban az időszakban.
Ekkora már azért kezdett emelkedni a vérnyomásom, és egyből felhívtam a UPS -t, hogy legyenek szívesek elmondani, hogy ki vette át a csomagomat és pontosan mikor és hol, illetve küldjék el az aláírást az átvételről. Mondták, hogy utánanéznek, 1-2 nap.
Másnap felhívtak, illetve elküldtél a kért adatokat, és közölték hogy egy Nataly nevű kollégám vette át a recepción, és percre pontosan megmondták mikor. Ezzel csak 2 probléma volt: 1. Nem volt Nataly nevű kollégám. 2. a munkahelyem kamera felvételei alapján nem járt a jelzett időpontban semmilyen futár.
Ezt jeleztem is a UPS -nek, hogy se Nataly, sőt a jelzett időpontban (de még azon a napon se) járt futár a munkahelyemen. Ekkor már a UPS -es emberke is meglepődött.
Mondta, hogy hivatalos kivizsgálást fognak csinálni, mert ez több mint furcsa, illetve én is igényt tartottam a csomagomra (akkor még), így jeleztem hogy keressék meg.
Ekkor kezdetét vette egy közel 4 hónapig tartó kálvária aminek a végén a UPS közölte, hogy a csomagomat valószínüleg elhagyták. Mivel ők hagyták el, ezért mondtam hogy térítsék meg a költségeimet. Ezt jeleztem az Apple -nek is, hogy mi lett a csomagommal, amit nem kis meglepődéssel hallgattak végig. De akkor már úgy voltam vele, hogy nekem már mindegy mit küldenek a pénzt vagy az Apple TV -t, de valamit most már küldjenek.
Itt már felgyorsultak az események, mert néhány nap múlva a számlámon volt a pénz.
Tanulság: Inkább utaztam volna 200km -t a következő Apple Store -ba, mint hogy ezt még egyszer végigcsináljam. Nyilván nem tudhattam, hogy mi lesz, ahogy az Apple sem tehet erről az egészről. Még azt sem merném kijelenteni, hogy a UPS az egészet végig rosszul kezelte, mert akármelyik ügyintézővel beszéltem készségesen segíteni próbáltak és megértették a probléma mértékét.
A napokban akarom az Airpods -omat cseréltetni (Magyarországon) Apple Care+ keretén belül, de már most gyomoridegem van, hogy mi lesz a vége…Mennyi ideig fog tartani? Kezdődik nekem is egy újabb “Keresd meg a csomagod” című project?!
Remélem, hamar megkapod a telefonod, és megoldódik végre számodra is ez a kellemetlenség!!! Nagyon szomorú volt ezt az egészet olvasni, mert megerősít abban, hogy sajnos az a fajta és minőségű szolgáltatás amit az Apple nyújt, már kezd Európában kuriózum lenni
Szerintem az Apple igen is tehet róla. Nem te vagy én vagy a fenti esetben a kolléga választotta magának az UPS-t partnernek, hanem az Apple. Válasszon magának normális futárcéget partnernak. Amennyiben ez nem sikerül, akkor járjanak el legalább előzékenyen a problémával kapcsolatban.
Régebben egyébként a DHL-lel szállított az Apple, nem tudom mikor lett ez a szolgáltató
en ezt a “elveszett a csomagom, majd en intezkedek a futarcegnel” dolgot nem igazan ertem.
teljesen lenyegtelen, hogy ki van fizetve vagy sem, addig annak a tulajdona a csomag, aki feladta.
amig nem veszed at, nem a tied.
ilyen esetben a kuldonek (uzeletnek, apple-nek, stb.) kell szolni, hogy ez a problema, nekik kell mindent intezni a futarceggel.
nem a futarceg fog teged kompenzalni, hanem a felado. persze utana majd maguk kozott valoszinu elrendezi.
elvileg ennek ez lenne a menete.
Nekem már kb 5-6 éve is UPS hozta-vitte az órát, amikor még Storeban nem vettek át a Watchot szervízelésre.
Hú ez rázós sztori van arra valakinek naprakész infója, hogy most átlag mennyi idő AC+ keretein belül cseréltetni egy iPhone-t és mit érdemes mondani, hogy a készüléket cseréljék ne szervizeljék? 14 proról van szó, a kereten van egy annyira szerencsétlen ütés, amivel konkrétan minden nap megvágom magam/kiszakítom a ruháimat…meg az akksi is egyre rosszabbul teljesít, egyszóval teljes cserének örülnék.
ez mindig a szervizközpont döntésétől függ, de korábban például betört kijelző és hátlap esetén az Apple egyszerűen teljes készüléket cserélt, ehhez pedig ugye nem kellett mondani semmit, hiszen látható volt a sérülés. most viszont már a jelek szerint minden moduláris cserét megoldanak inkább, hiszen nyilván így az olcsóbb nekik.
értelemszerűen a szervizközpont meg fogja vizsgálni a készüléket, tehát “bemondásra” nyilván nem fogják kicserélni, és a fenti cikkben leírtak alapján már az sem garantált, hogy teljes készüléket cserélnek.
az akkut 80%-os kapacitás alatt biztosan cserélik, a kereten lévő sérülés viszont nem akadályozza a tényleges működést, így az nem biztos, hogy cserét eredményez. hívd fel az Apple Támogatást, és kérdezz rá, ők remélhetőleg pontosabb információkat tudnak adni, illetve egyúttal el is tudják indítani érte a futárt.