41 napja nincs telefonom - így vált valósággá a rémálmom

Eredetileg itt jelent meg: 41 napja nincs telefonom - így vált valósággá a rémálmom - Szifon.com

Szeretek vigyázni Apple eszközeimre, de tudom, hogy az ördög sosem alszik, ezért mindig kötök rájuk AppleCare+ biztosítást, hogy ha mégis bekövetkezne egy baleset, akkor nyugodt lehessek. Augusztus 28-án leejtettem az iPhone 12 minimet és akkor még azt hittem, hogy az a tragédia, hogy összetört, de sajnos a valódi tragédia az az, hogy azóta sincs telefonom.…

Az eset azért tanulságos! Ezt az Apple már talán csak fájdalom díjjal tudná kompenzálni kicsit, pl egy 15 pro-val az én véleményem szerint, bár az eltelt idő kellemetlenségeit az sem fogja semmissé tenni.
Keress rá egy amcsi Apple oldalra v ha van az Apple sajátjára, ahol lehet kommentelni és tedd fel oda a story-t, hátha olvassák ők, de legalább elegen ahhoz, hogy foganatja lehessen.

1 kedvelés

Csak részben vág a témába:
iPhone 15 bolti megjelenését követő szombaton bementem a Szegeden jelenlévő APR-hez, ahol rákérdeztem, hogy mi a helyzet az AC+ szolgáltatással, ha megkötném a nem létező iPhone 15 Pro-mra.

Azt a meglepő választ kaptam, hogy az iPhone 15-től kezdve már nem tudom itthon érvényesíteni, hanem csak abban az országban, ahol meg lett kötve.

Erről tud valaki valamit? Esetleg volt már ezzel kapcsolatos tapasztalat?

pontosan melyik APR volt ez? iSTYLE?

mi sehol nem hallottunk még erről, megkötésnél sem ír ilyesmit az Apple, és most gyorsan átfutva a szerződési feltételekben sem szerepel ez. az Apple ugyanakkor bármikor korlátozhat bármit, de erről tájékoztatnia kell a vásárlóit.

Ha ez igaz, akkor az mekkora szívás, pl az amcsi itt dolgozik és eltörik a telója, haza kell küldje, mert az Apple ezt találta ki? Szvsz ez az igazán nagy hülyeség, ha így van!

Ez jó ötlet! A kálvária pedig fájdalomdíjért kiált!

Igen, az. Én is csak pislogtam… Lehet ezzel próbált meg lebeszélni.

vagy csak a saját biztosításuk felé terelni. :stuck_out_tongue:

Ez olyan multis.
Egy jól dolgozó multinál esetek mondjuk 99%-ban olajozottan mennek a dolgok, de ha valami kilóg a standard folyamatokból ott megáll minden.
Ezzel szemben egy jól dolgozó családi jellegű cégnél mondjuk 95%-ban jól mennek a dolgok, de a kilógó 5% is meg lesz oldva, mert előbb utóbb tudsz beszélni egy olyan emberrel aki tud is tenni konkrétan valamit.
Vajon melyik a jobb, döntse el mindenki…

Nekem is van egy kb. ennyi ideje elveszett UPS csomagom, mondjuk az enyémnek Németországban veszett nyoma…
Az is érdekes benne, hogy szeptember 4-én jeleztem a UPS-nek, hogy nem kapta meg a címzett a csomagot, kitöltettek velem egy űrlapot, ami alapján el(kellett volna)rendel(ni)ték a csomag keresését és úgy tájékoztattak, hogy ez 8-10 munkanapot fog igénybe venni.
Letelt a határidő, semmilyen választ nem kaptam, érdeklődtem, kérték a türelmemet.
Vártam egy újabb hetet, újra érdeklődtem, majd kivertem a balhét, kb. ekkor jelent meg a csomagkövetési linken, hogy elrendelték a csomag keresését. Ezt több mint 3 héttel azután történt, hogy először jeleztem, hogy nincs meg a csomag. Valószínűnek tartom, hogy addig nem is kereste senki…
Azóta eltelt újabb 9 nap/6 munkanap és semmi hír a csomagról…
Az sem vigasztal, hogy az elmúlt egy évben több száz csomagot küldtem a UPS-szel és ezen kívül mind odaért.
Tartalma kicsit nagyobb összeget képviselt, mint bármelyik iPhone, ja és 65x60x26 cm-s, 29 kg-os dobozról van szó.
Aki nem hiszi, járjon utána: UPS csomagkövetés (részletek megtekintése/küldemény állapota!)

1 kedvelés

Az egyik cégünknek 2 raklap áruja tűnt el náluk (UPS) karácsony előtt és utána, mikor kiürült egy rohadt nagy raktáruk, meglelték és odaadták, csak már addigra pótoltuk a hiányt és az pont nem kellett már. Mivel semmi kártérítést nem akartak adni, kb “örüljünk hogy megvan” című show részesei lettünk, hát lassan eladtuk azokat is.

Tok felesleges az AppleCare+ szerintem csak penzkidobas vagyis reszemrol.
Mellesleg a Mo.-i torvenyek kimondjak, hogy 30 napon belul vissza kell kapd a keszuleket ellenkezo esetben uj keszulek vagy penzvisszafizetes jar meg az Apple reszerol is meg a viszonteladok es szervizek reszerol is ervenyes a torveny. Szerintem fordulj a fogyasztovedelemhez es ok be fogjak hajtani toluk a telefonod.

Amennyire tudom a fogyasztóvédelem mint szervezet megszűnt v nem dolgozik már. Ergo semmi nem védi a fogyasztót csak max bíróságon tudja érvényesíteni a jogait, ha megéri.

az AppleCare+ az olyan esetek ellen véd, mint ami a cikkben is szerepel: amikor betörik a kijelző és mellé még a hátlap is. a cikkben leírt eset alapból egy elég drága javítás lenne, bőven 200.000 felett, ha a javítás esetén felsorolt alkatrészek árát összeadod, az AppleCare+ miatt viszont díjmentes, mert itthon az Apple még az egyszeri esetdíjat sem számolja fel.

Na igen, feltéve ha lesz megint készüléke. Nagyon kíváncsian várom ezek után, mi történik majd. Pláne mert pl nekem nem is volt semmi biztosításom, csak a gari lejárt S1 órám mikor 1 frissítésben ragadt anno és simán cserélték mégis, pedig még beta is volt rajta. Ergo az én tapasztalatom nagyon pozitív volt az Apple ügyintézése kapcsán.

Attol fugg, hogy pl. nala az erintokijelzo is serult vagy csak az uveg, mert pl. engem hidegen hagy ha betorik az uveg vagy a hatlap attol meg boldogan hasznalom tovabb.

mert esetedben szoftveres hibáról van szó, az meg semmiképp sem lehet a saját hibádból. bár ilyen esetben nem kellene teljes órát cseréljenek, mert csak rádugják adatkábelre, és visszaállítják a szoftverét.

itt betört a kijelző (tehát nem csak az előlapi üvege) és a hátlap, illetve ahogy olvashattad, az akkumulátort és a hátlapi kamerát is cserélték.

Persze vágom, hogy nem egyforma a két dolog, csak nálam, igaz pár éve volt ( az alma is megromlik ennyi idő alatt), de amit írtak, hogy ez az is cserélve lett, addig csak egy utópia, ameddig meg nem kapja a jogos tulajdonosa és némi kártérítést, a kellemetlenségek miatt, ami kijárna neki bőséggel.

S6 óra kb 40 napnyi kálvária. Bootloopban maradt 1éves korában, normál frissítéssel, konkértan minden tapasztalatomra szükségem volt (szakmába vág), hogy 3 irányból fenyegetve több nyelven elérjem, hogy méltóztattak megjavítani (fődarab cserével) az órát. Hozzáteszem utána az 5 munkanap alatt meglett.

1 kedvelés

Nem tudják rádugni, mert már kb 4 generáció óta még az is hibás, így a szervízek teljesen elengedték a témát, a központi EU szervíz pedig fődarabcserét eszközöl ilyenkor. Borzasztó volt átélni azt, hogy mennyire hülyéreveszik az embert, és merem állítani 100-ból 99-en elengedték volna a dolgot, de több héten át tartó hülyítés után már csak dacból sem voltam hajlandó engedni, végül cserélték a készüléket 3000 ft postaköltség ellenében … , röhelyes de kifizettem, rohadjanak meg!

2 kedvelés