9 éve vezeti Tim Cook az Apple-t

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/08/31/9-eve-vezeti-tim-cook-az-apple-t/

Múlt héten volt 9 éve, hogy Steve Jobs visszavonult rossz egészségügyi állapota miatt és átadta az Apple vezetését Tim Cooknak. 2011. augusztus 24-én még sokan úgy gondoltuk, hogy Jobs betegsége csak egy ideiglenes állapot lesz és ha visszaszerzi az erejét, visszaveszi majd a cég vezetését is Cook kezei közül. Aztán persze nem így lett és…

Te vissza olvasod a cikkeidet? Borzasztó a fogalmazásod.

Most minden kötözködés nélkül kérdezem, mióta változott meg a magyar helyesírásban az, hogy az és elé mindenhol vesszőt írnak a cikkírók? Lemaradtam volna az újkori nyelvújításról?

hol van a cikkben mindenhol vessző az és előtt?

Itt van, de mivel többesszámban írtam, a mindenholt ne vedd csak magadra, mert ez mintha divattá vált volna sajnos, pedig tudtommal nem helyes. Azonban itt az oldalon is egyre többször találkozom ezzel, míg máshol is rendszeres régóta és csak kíváncsi lennék mi az oka. Mint írtam én nem kötözködési szándékkal írtam. Pl a Boxutca magazinban minden cikkben szinte mindenhol így van már egy ideje, de ott nem szoktam írni. :crazy_face: Gondoltam hátha itt szinte baráti környezetben, valaki felhomályosít, hogy miért is terjed ez el a mediában.

🤦🏻 Az élet nagy gondjai…
Az a baj , hogy Tim, Jobs árnyékában él. Az emberek minden évben valami forradalmi újítást várnak el tőle. Pedig Jobs se mutatott be minden évben valmi hatalmas újdonságot.
Steve egy zseniális marketinges volt, eltudott adni mindent. Ilyen vezetők ritkán bukkannak fel, lásd Musk egy jó technikát el tud adni horror áron egy katasztrófális csomagolásban, de ott is megtorpant a fejlődés. A lényeg, hogy szerintem jól csinálja a dolgát, a mai világban amúgy is nehéz vagy szinte képtelenség már valami egetrengetőt mutatni a népnek.

1 kedvelés

Kedves Gunar!
Akkor kell „és” elé vesszőt tenni, ha tagmondatokat választ el.
Felsorolás esetén nem kell.
Úgy tűnik, javították is…

Jó ok. Csak mivel sok helyen mostanában, sajnos elvadult módon szórják az és elé a vesszőket, itt-ott mind elé, hát gondoltam megkérdezem már, mi is ez az irányzat és nem bántó jelleggel szólt a cikkírónak.
Attól mert javítva lett, a kérdésem még nem fogom törölni, mivel látom itt jött rá válasz és legalább most már tudja aki eddig nem, bár én nem szoktam elé írni sosem, lehet hibázok időnként, majd kapok érte. :roll_eyes: