9to5Mac: 6,9 colos kijelzőt kap az iPhone 16 Ultra

Eredetileg itt jelent meg: 9to5Mac: 6,9 colos kijelzőt kap az iPhone 16 Ultra - Szifon.com

Még meg se jelent az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro, de a pletykaoldalak már az iPhone 16 családról szivárogtatnak. Ha hihetünk a 9to5Mac-nek, akkor az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max kijelzője nagyobb lesz és utóbbi még egy új nevet is kap: Ultra. Nézzük meg a részleteket! Még május idusán számoltunk…

Ezeknek teljesen elmentek hazulról! Megszüntették a kis méretet, mert állítólag nem vették, persze ha mellé kidobálták az SE-ket, majd hoznak a 6,7 mellé 6,9-et. Nagy okosság lesz!

“Megszüntették a kis méretet, mert állítólag nem vették, persze ha mellé kidobálták az SE-ket”.

Az SE nem a Mini vasarloit kannibalizalta. Akinek tenylegesen a “normal” iPhone kellett kis meretben, az megvette a Mini-t. Aki viszont a legolcsobb iPhonet akarta, o nem vette meg a Minit, mert volt nala olcsobb peldany. Olyan ez, mint a Max, azt valszeg veszik elegen, azert nem szunik meg.

Amikor kijött a 12 mini előtte tavasszal jelent meg az aktuális SE és ugye aki aki nem várta meg a minit az sok esetben nem cserélte már le. Erre gondoltam. Tavaly meg már nem jött mini ugye. Most a mini-sek csak abban reménykedhetnek, talán az Apple-nek lesz annyi esze, hogy abba a házba dobja össze a következő SE-t és nem amit jósolnak itt-ott.

Azert nem cserelte le, mert nem arra a keszulekre vagyott, hanem csak egy olcso iPhonera.

Japp. Nem szabad osszenezni a SE-t a minivel. A mini egy fullos telefon az adott generacioban csak kompakt csomagolasban.

A SE meg egy jol arazott, elfogadhato telefon, amely 1-1,5 evvel van elmaradva a kurrens hardver verziotol.

Szerintem, ugyonez lathato az iPad Mini eseteben is. Miota nem az iPad Mini a legolcsobb iPad, tuti kevesebben veszik. Mert addig a pontig azt vette, akinek a legolcsobb kellett, illetve mostantol viszont veszi a sima iPad-et. Igy a Mini-t most tenyleg, csak az veszi meg, akinek a merete fontos.

Az első SE volt a maga idejében a leggyorsabb és azért is vették sokan, na meg a mérete miatt is, majd jött a nagyobb verzió az SE2 és eltűnt a kicsi gyors teló, csak lett egy olcsófon. A kis méretet sokan várták pár évig, de az első elavult mire kijött a minivel az Apple és szvsz rosszkor időzített a tavaszi SE kiadás utánra, mert akik nem hittek benne vettek mást, v nagyobbat, v az új SE-t akkor és ősszel meg kiadta 12 mini-t, aki SE-t vett pár hónappal előtte, az sztem a 13 minire váltot talán ha fontos volt a méret, ha nagyobbat vett akkor azért nem váltott mert simán bukta volna az ár egy részét.
És nem mostam össze a mini-t az SE-vel, csak mivel az első csúcs hardvert adott kicsiben ezért is volt a hasonlat. Azóta változtattak belül és az ára maradt “kicsi”.

Az elso SE, a megjelenesekor aktualis, akkori “nagy” iPhone hardveret kapta kisebb hazban. A masodik SE, szinten ugyonazt a hardvert kapta meg, amivel a “nagy” iPhone ment, csak kisebb hazban, majd ugyonigy tett a harmadik is. Mire gondolsz azon, hogy mar nem cucs hardver?

A méretet elcseszték, csak az árra koncentráltak, pedig akkor is és most is lehetne, két legyet egy csapásra megoldás. Jelenleg a mini házába kellene a következő SE-t tenniük és mindenki jól járna. Nem a 6,7 fölé pozicionálni egy 6,9-est. Sokkal több fogyna egy SE+13 mini kombóból, jó áron.

A legolcsobb telefonbol fogyna sok. Ha az a Mini lenne, akkor abbol. Most van olcsobb a Mini-nel, igy a Mini keves embernek kell. Az SE azert fogy jol, mert az a legolcsobb. Ha 3.5"-es lenne, de uj es olcso, akkor is jol fogyna.

Részben van csak igazad. Az első SE megkapta valóban az akkori processzort, de memóriában kevesebb volt, a kijelző is LCD volt “csak”, ill. a TouchID szenzorból az eggyel korábbi generáció volt benne.

Ugyanez volt igaz a későbbi SE modellekre is, tehát FaceID helyett Touch ID, gyengébb kamera, kevesebb RAM és LCD kijelző. Csak a proci volt mindig a kurrens.

Az utolsó SE modellben is azért kellett az újabb chip, hogy megkaphassa az 5G támogatást.

Nezd meg jobban :slight_smile:

Az elso SE ugyonugy 2GB RAM-ot, A9-et tartalmaz, mint a 6s. GPU, CPU, orajelek ugyonazok. A CPU benchmarkokban ugyonugy teljesit, a GPU benchmarkokban pedig egy picit jobban, mert az elavult keszulekhazzal jaro, elavult kijelzo (4") kevesebb keppontot tartalmaz, igy azt konnyebb animalni. Az elavult hazzal jott az elavult touchid. De ez senkit sem erdekelt, mert az vette meg, akinek occso telefon kellett.

Ugyonezeket a jegyeket (modern belso, elavult kulso, olcso ar) viszi tovabb az SE vonal. Szerintem a 2020-as verzional tovabb csavartak a csavarhatot, es azert van rajta “3GB RAM”, a tobbi A13-as keszulek 4GB-jehez kepest, mert valojaban az ott a 4GB RAM lenne, csak mondjuk tartalmaz egy ket hibas sort/oszlopot, de ezt, csak ok tudjak. Szoval a CPU/GPU ott is egyezik a “nagytesoval”, minden mas meg az iPhone 8-bol oroklodik tovabb. Ami a hazhoz valo hozzanyulas nelkul beletolhato volt, abbol raktak bele, ami nem, az el lett engedve. Ha megnezed a 2022-es verziot, ott is egyezik a CPU/GPU/RAM viszont a korites, LCD meg TouchID, az maradt a regi (itt raadasul elengedtek a RAM-on valo sporolast).

Pl. az uj SoC hozza magaval az ujabb radiot, igy belekerul az ujabb radio. De, az UWB-t mar nem kapta meg, mert ahhoz nem eleg a chip csere a nyakon, hozza kell nyulni az antennahoz, ahhoz hozza kell nyulni a keszulekhazhoz, majd az egeszet ujra kell tanusitani. Ez egy olyan folosleges kiadas, ami nem eri meg, tehat, ez nem kerult bele. Szerintem, UWB majd akkor lesz, ha olyan keszulekhazba kerul at az SE vonal, amiben az antenna mar benne van.

Az SE nem akar mas lenni, mint a belepo, olcso, eldobhato iPhone, amit cegek is nagy mennyisegben vasarolnak, mert ezert az arert kb ingyen van, egy heti atlagfizubol tudsz venni ketto darabot.

Ez a trend is visszafordul egyszer, addig meg marad a mini :frowning:

Inkabb nem mondok semmit! Borzaszto!! Elkeserito!!
Miert nem pakoltak mar az iPad mini-be egy gsm funckiot , nem kellene ennyit b@sz@k0dni!!!
:-/

Na igen azt kellene levinni 8 collra, minimális káva mérettel és lenne átmenet a méretek között, na ennek lenne értelme, sőt választhatóan megoldani az OS-t is, ha akarom akkor iPad OS-t, ha akarom IOS-t használok, persze váltásnál teljes törléssel egybekötve, mert amugy lenne aki képes ide- oda váltogatni, ha megmaradnak az adatai.