9to5Mac: az iPadOS lenne a csökkenő iPad eladások oka?

Eredetileg itt jelent meg: 9to5Mac: az iPadOS lenne a csökkenő iPad eladások oka? - Szifon.com

Április 28-án az Apple közzétette az év márciusában zárult, második üzleti negyedévére vonatkozó eredményeinek jelentését. A cég március elején dobta piacra az új, M1 chippel szerelt iPad Air modelljét, mely Center Stage és 5G támogatással is rendelkezik. A számok azonban azt mutatják, hogy az iPad kevesebb pénzt termel, és évről-évre csökkenek az eladások. José Adorno,…

Szerintem az is komoly “probléma”, hogy túl jók az iPadek. Az iPad Pro 9,7-em, amin most is írok és minden nap használom, mostanában lesz 6 éves, ebből közel 3 évet munkára is használtam napi 8 órában az itthoni használaton túl. Nem érzem, hogy le szeretném cserélni, még az akksit se. Pontosabban le szeretném cserélni egy Airre, de azon kívül, hogy tetszik semmi sem indokolja, és ha cserélném, akkor is valószínűleg a sima iPadre.
Az már egy következő és valós gond, hogy valószínűleg nem kapja meg a következő iPadOS-t, de jó eséllyel nem is lesz olyan tulajdonsága ami miatt hiányozna.

1 kedvelés

Nálam a következő okok adják, hogy még mindig nem váltottam a 4 éves iPad Pró-mat:

 • Minden fut rajta rendesen, ahogy a kezdetekkor, nem érzek lassulást, se akadozást.

 • Ameddig az Apple nem engedélyezi a teljes hozzáférést az USB-C-hez, addig jó pár professzionális bevetés kizárt, így nincs indok újabbra

 • Az 5G miatt még váltottam is volna, de nem adott annyi többletet a gép a végén, hogy váltsak

 • így amire használom, arra pont jó

Ugyanez. Egyszerűen a 2018-as iPad Pro-m teljesen jó. Gyors, használható. Nem ad semmi újat generációk óta. Az ilyen fiszfaszom 120Hz meg ilyesmi miatt nem költök el 400k-t váltásra.

Teljesen igazatok is van és nagyon valószinű, hogy ilyen okok miatt vesznek kevesebben és nem feltétlenül az OS a hibás. Aki most pl venne egy M1 procist annak is kb 4-5 évre szvsz elég is lesz. Az ilyent szokták úgy nevezni, hogy saját magukat lőtték lábon a jó cuccokkal.

Sziasztok,
iPad vásárlás előtt állok, 6. generációs Mini és az új Air között vacillálok: előbbi mellett a mérete szól, utóbbi mellett az M1 csip.
Két kérdésem volna hozzátok, ami segítene a döntésben:

 1. várható-e még idén, hogy új Mini érkezik M1 csippel?
 2. az ismert kocsonya-görgetést javította az Apple?
  Köszönöm előre is.
 1. nem
 2. nem

Miért nem veszel akkor egy kisebb 21-es pro-t? ott van M1 és nem is túl nagy.

Probaltad mar osszehasonlitani a kijelzo meretek tekinteteben a kerdezo altal emlegetett “uj Air”-t es az altalad emlegetett “kisebb 21-es pro”-t?

Ja tényleg valamiért nekem úgy hirtelen fordítva jött le a mérete, mert a kettő kb egyforma. Igen félre értettem. :kissing_closed_eyes:

Pontosan.

Az Air nekem is annyira jó, hogy szinte már csak azt használom a telefon mellett.
Céges gépen eleget “gépezek”, a macbook air-t a múltkor vmi 200 nap felett fel sem nyitottam. Privát dolgokat mindent el tudok intézni az ipad-en. Ennyi.
Néztem egy újat, de rá kellett jönnöm “hogy minek?” amir használom az Air-t, arra minden overkill.
Azért hogy a gyerek kapjon egy másik újabbat?!

Telefont is csak azért váltok 2 évente hogy ne maradjon rajtam és jó áron el tudjam adni egy új miatt.

Mondjuk abban már pont volt 120Hz. Sőt a 2017-es 10.5"-es home gombos iPad Pro-ban is.

Biztos? :slight_smile: Sztem az 60Hz és a ProMotion tudja a 120Hz-et csak. :slight_smile: De lehet én nézem be, majd utána nézek én is.

Biztos. Nekem 2017-es iPad Pro-m van és 120Hz-es.

iPad Pro (10.5-inch) - Technical Specifications

Display

 • Retina display
 • 10.5-inch (diagonal) LED-backlit Multi-Touch display
 • 2224-by-1668 resolution at 264 pixels per inch (ppi)
 • ProMotion technology