A 12,9 colos iPad Pro a Magic Keyboard tokkal nehezebb, mint a MacBook Air

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/04/21/a-129-colos-ipad-pro-a-magic-keyboard-tokkal-nehezebb-mint-a-macbook-air/

Amikor előző hónapban megjelent a 2020-as iPad Pro, (amit teszteltünk is ebben a cikkben) a LiDAR szkenner mellett talán a legnagyobb újdonság a trackpades Magic Keyboard volt, amire egészen eddig várnunk kellett. A 11 colos modellhez 117.990 forintba, a 12,9 coloshoz pedig 137.990 forintba kerülő billentyűzettel és trackpaddel ellátott tok szinte laptoppá varázsolja az iPad Pro-t,…

Szerintem az iPad Pro egy óriás tévút kivéve ha rajzolsz. Az iPad az oké azt értem. :man_shrugging:t3:

Most nem azért, de komolyan 60 grammokról beszélünk, akinek ez komoly problémát jelent, az valóban megérett a szelektálásra. Ha egy óráról lenne szó akkor ok, de már telónál is neccesnek tartanám, főleg ha az pl az akku mérete miatt lett több (valamit valamiért) Azonban ilyen kombót az vesz akinek kell v aki megteheti hátha kell párszor és legyen nála vmi használható ketyere. Főként mivel ilyen méret erős hiánycikk androidos fronton, de még a kisebbek is eléggé elmaradottak hardverben és sok esetben szoftverben is. (10.8"-nál van olyan ami használható)
Az ára meg hát persze sok, de ha abból indulunk ki, hogy a billentyűzetet a következő ipad pro-hoz is lehet majd használni (talán), meg ha jól tudom az előzőhöz is, akkor ezt a cserét nem próbálnám ki egyik macbookkal sem :slightly_smiling_face:

Biztos én vagyok a hülye de nagyon nem értem ezt az iPad irányt.
Ha tabletek akarok, akkor azt veszek. Ha laptopot, akkor azt. Miért akarnék egy vagyonért egy tabletet átalakítani egy rossz laptopra? Ez nekem fából vaskarika. Ráadásul sosem lesz jó laptop, csak valami ami kicsit olyan, de mégsem. Egyszerűen a tablet nem munkára való. Szerintem.

Azért van pár dolog a mindennapokban amire teljesen megfelel egy tablet főleg ha van normális billentyűzete. Nekem volt egy 12-os Lenovo-m (androidos) és táblázatot meg számlákat stb simán csináltam azon, ami meg jó volt benne, hogy lecsuktam és 1 hétig elvolt egy feltöltéssel napi kicsi munka mellett, de ezek mára kikoptak ezért is szemezek egy ilyen méregdrága pro-val és magic bill.-vel hozzá, mert használhatónak tűnik hosszútávon. Persze nem noti helyett teljesen de vmennyire mégiscsak.

@gunar Osztom a véleményed, én egy 10,5-es iPad pro-t használok a gyári billentyűzettel és most már a magic mouse-al. Azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet használom a macbook air-emet… Szerintem egyre használhatóbb lesz az iPad OS, munkára is.

Azért az összehasonlítás nem egészen korrekt, mert teljesítményben és kijelzőben nagyon nem egy liga a két gép!Még az i5-te szerelt gépnél is jelentősebb teljesítmény külömbség van az ipad javára.Egyedül az appok lehetnek a szűk keresztmetszet.