A GeForce NOW révén hamarosan visszatér a Fortnite az iPhone-okra is

Eredetileg itt jelent meg: A GeForce NOW révén hamarosan visszatér a Fortnite az iPhone-okra is - Szifon.com

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, az Apple és az Epic Games között felettébb elmérgesedett a viszony. A konfliktus az úgynevezett In-App Purchase (alkalmazáson belüli vásárlás) rendszerben alkalmazott részesedési ráta körül robbant ki. Engedni senki sem akart, súlyos pénzekről volt szó, emiatt hosszas pereskedés következett. Akkor az Epic húzta a rövidebbet, hiszen a sikertelen egyezkedés…

Az Apple-t se tudom sajnálni, megérik a pénzüket a mocskos politikájukkal. Én nem vagyok egy nagy játékos, de a hócipőm tele van azokkal a programokkal, amik azonnali előfizetést kérnek, anélkül kipróbálni se lehet. Értem én, hogy 3 nap, de akkor majd 3 nap múlva kérje az előfizetést.
Annyit ír az App Store, hogy “Appon belüli vásárlások”, de ebből nem derül ki, hogy az extrákért kell fizetni, vagy mindenért! Az lenne a korrekt, ha oda lenne írva a havi/heti/ éves előfizetési díj, illetve, hogy van-e az appnak ingyenesen elérhető funkcionalitása, avagy csak az x napos demója.
Aztán pl. ott van App Store-ban ingyenesként szereplő játék (konkrét példa: Bridge V+), ami állandóan feldobálja a fizetési panelt, holott az adatlapon nem szerepel a “Appon belüli vásárlások” kitétel. Ráadásul a fizetést erőltető panelról még az se derül ki, hogy miért fizetek. Egyszeri összeg, heti?, havi netán napidíj?
Szóval az Apple ugyanúgy a zavarosban halászik, s csak látszólag védi a felhasználók érdekeit, miközben röhög a markába és szedi a busás százalékot. Persze, hogy így annyira nem rohan leleplezni a stikliket. Persze az más, ha nem ő kotorászhat a mi zsebünkben, hanem az övébe nyúl bele valaki.

Ha ez a “Bridge V+ bridge card game”, amire célzol, akkor nekem egyértelműen írja az App Store, hogy IPA. Ha meg lejjebb görgetek az adatlapon, akkor le tudom ezt a szekciós még nyitni, és látom, hogy mennyi “Ticketz” vásárolható, és mennyiért.
Olyannal már én is találkoztam, hogy itt annyi féle variáció volt (heti/havi/éves, pro/extra/full…), hogy valóban nem tudtam meg az adatlapon, hogy mennyibe is kerülne. De - gondolom - megvétel előtt ki lehetett volna választani a nekem tetsző opciót.
Lehet hogy van technikai oka, hogy a free demo előtt már “elő kell fizetnem” egy-egy appra, de ezt én sem szeretem. Azonnal beírom a naptárba előző napra, hogy gondoljam meg a felmondást. :wink:
Amúgy is boomer vagyok, nekem ez az előfizetős modell valahogy sohase tűnik jó vételnek…

Akkor az lehet, hogy nem ugyanazt mutatja nekünk az App Store. Valószínűleg azért, mert amikor én letöltöttem, akkor egyáltalán nem volt fizetős a program. Gondolom közben modellt váltottak, s valamelyik frissítés során bejött nekem ez a fizetős változat. Egyébként működik, csak mindig el kell hessinteni. :slight_smile:

Ez a sok előfizetős app fájdalmas. Nem is az zavar h fizteni kell, ha jó fizetek, de amikor egy csöves időjárás app pl 17.000 Ft egy évre meg ilyesmi, az már azért felveri az idegrendszerem :smiley:

Esetleg érdemes megemlíteni hogy a Geforce NOW szolgáltatásban három ‘membership’ szint van:

  • FREE: ingyenes, max 1 órát lehet egyhuzamban játszani, nincs RTX
  • Priority: 10 USD /hó, max 6 óra, van RTX, de max 1080p felbontás
  • RTX3080: 17 USD /hó, max 8 óra, akár 4K felbontás

Link a részletekhez: NVIDIA GeForce NOW Membership Account

Hát ezért kár volt hozzászólni. Ott van minden programnál leírva, mi, mennyi, melyen időre. Ha meg nem in app purchases, akkor annyi az ára, amennyi…:man_shrugging:

Ez inkább rád vonatkozik. Nem érdekel a beszélgetés, csak, hogy oszd az észt. Olvasd el mégegyszer.

Itt sok minden kavarodik. A játékgyártó politikája szabja meg, hogy hány hónap az ingyenes próba, ennek semmi köze az Apple-höz… Ez, ha jól emlékszem subscription típusnál max 3 hónap lehet és IAP esetén csak utólag charge-ol.
Olyan nincs és technikailag sem lehetséges, hogy az IAP az appban benne van, de a Store-ban nem látszik. Mindig látszik, mert ahogy implementálod a funkciót az Appodhoz ez teljesen automatikus lesz. Nem a fejlesztő állítja be.
Ha pedig az App Store-ba bemész és lejjebb görgetsz, ott láthadot, hogy miket és mennyiért árul az app.

Nem kizárt, hogy valami átcsúszott az Apple alkalmazás ellenőrzésén, de valami itt nagyon zavaros az általad leírtakban.