A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen

Eredetileg itt jelent meg: A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen - Szifon.com

Az Apple sosem díjazta, hogy egyesek illetéktelenül megosztják a fejlesztői béták esetén nem csak a béta profilokat, hanem az egyes szoftverek IPSW-fájljait is. A külföldi médiumok most arról adtak hírt, hogy több ilyen oldal is elérhetetlenné vált, köztük például a BetaProfiles.com és az IPSW.dev is. Az Apple Firmwares egyelőre még él, bár kérdés, hogy meddig.…

Tudom hogy sok volt ezzel a nyűg, mert nyakló nélkül tette fel boldog boldogtalan és mikor elakadt akkor jött sok esetben a vergődés, mert ez sem volt és az sem volt neki. Hiszen ezért születtek a leírásaitok is, hogyan tegye vissza a delikvens és mikre figyeljen. Persze akik még a beta profilok előtt kezdték el a beta-zást tudják mi a módi, többnyire. Ettől függetlenül nem biztos hogy szigorítani kellene, csak talán aláiratni velük akik mégis szeretnének fejlesztői beta-t használni anélkül hogy fejlesztők, hogy ez meg az lehetséges és ne reklamáljon senki, mert nem tud róla, ezt akár egy Apple ID-hez is hozzákötve és talán még küldhetnének visszajelzést is arról amit tapasztalnak, csak más elbírálás alá esne mint a fejlesztőké, mert hát ugye ők nem feltétlenül értenek annyira a dolgokhoz.
Elég sok az utóbbi időkben a bug és ez lehet segítene szűrni jobban.
Pláne a beta profillal 1xűbb ugye a dolgunk, mint régen amikor nem volt és csak gépről tehettük fel az újabb betakat. Persze ez az én véleményem, mivel évek óta csak és kizárólag dev beta-t haasználok, holott nem vagyok fejlesztő, de ez az én bajom.

de hát a béta profil telepítésekor külön figyelmeztetés ugrik fel erről, hogy mit is takar a béta. az is le van írva a weboldalon, hogy az Apple nem javasolja napi használatú készülékre feltenni. és azt is megemlíti az oldal, hogy a béta felrakásával az adott személy vállalja, hogy visszajelzéseket, hibákat is beküld az Apple-nek, amit már egy ideje magán a készüléken is megtehet a Feedback appban. de láthatóan ezt a bétázóknak csak a töredéke teszi meg.

Plusz tök érthetően bevételkiesést is generál, mert az ilyen proxi oldalak miatt sokaknál nincs kifizetve a 100 dolláros dev account.

Hogyan tud vki fejleszteni dev acc nélkül? Mert aki csak használja annak ha van visszajelzése az segítheti a munkát az Apple-nél, ha nincsen legalább nem káros ha jól tudom.

Ez mind ok, de ki olvassa el ezeket, főleg aki pl nem beszél angolul, v nagyon gyengén csak. Én irkáltam be ezt azt ,de sosem jött rá semmi reakció, hát így ami hiábavalónak tűnik, leszokik róla az ember.

a nyilvános béta mellett értelemszerűen fejlesztői fiók nélkül is megy a Feedback app, de bárki más is küldhet visszajelzést az Apple-nek, még csak bétázni sem kell hozzá:

már bocsánat, de az a saját problémád, ha nem tájékozódsz megfelelően, teljesen mindegy, milyen okból. a fejlesztői béta továbbra is a fejlesztőknek van, akik esetén meg elvárható, hogy tudjanak angolul, hiszen a programozási nyelv is angol kifejezéseket használ.

aki nem fejlesztő, és így a nyilvános bétát használná, azt a fenti cikkben leírtak sem érintik, hiszen ő eddig is a hivatalos oldalról töltötte le a béta profilt, ahol pedig szintén le van írva minden, és ha más nem, akkor Google fordító segít több mint a 60%-át megérteni.

visszajelzést csak a Feedback appban fogsz nagyobb valószínűséggel kapni, a webes feedback űrlap esetén pedig még írja is az oldal, hogy nem biztos, hogy egyáltalán kapsz bármi visszajelzést. nyilván ahhoz, hogy bármivel érdemben foglalkozni tudjanak, azt angolul célszerű leírni, hiszen az Apple egy amerikai cég. ugyanakkor ha szépen, részletesen leírod nekik magyarul, akkor szerintem van rá emberük, akik lefordítja, főleg ha az súlyos problémának tűnik, mert akkor magasabb a prioritása. de ha már felfedezel egy súlyosabb problémát, akkor annak a valószínűsége is magasabb, hogy tudsz angolul.

Ezt most komolyan mind leírtad nekem? Köszi, de évek óta használom a fejlesztői beta-kat és semmi komoly problémám nem volt velük 1-2 eset kivételével, amit írtál mindet tudom is, szóval nem nekem kellenek ezek, hanem a beta-kat nem értőknek, én tudom mit használok és miért. A feedback appban sem jeleztek vissza, így nem annyira szoktam már jó ideje időt pazarolni rá, mert minek is. Amugy azt majd ha lesz valami megint, lehet letesztelem, mit lépnek a szépen magyarul megfogalmazott jelzésre, mert eddig a google-val fordítottam ha írtam, nem mostanában volt az sem, a miérteket már leírtam.

Az előbb rákerestem a beta profile-ra és lám már 17 beta profile is tölthető innen onnan, vicces.
Azért gondoltam feldobom a témát hátha valami átverés és akkor jobb tudni róla.

de most úgy őszintén, szerinted mégis miért ne lenne ez átverés? mármint szerinted van olyan, aki beveszi, hogy mikor még az iOS 16 sem jelent meg, és hír sincs az iOS 17-ről, de valakinek már megvan az iOS 17-es béta profil…?

azt meg, hogy az adott profil mit csinál, fel fogja dobni a telepítésekor. ismeretlen forrású, pláne aláírás nélküli profilt meg nem telepítünk. soha.

Van tutira, lehet nem itt, de ki tudja. Mint tudjuk az emberi hiszékenység határtalan és még azt a határt is vannak akik képesek átlépni ami ugye nincs is.