A macOS Tahoe 26 lesz az utolsó macOS-főverzió az Intel processzoros Mac-ekre – ezért váltottam most egy M3-as MacBook Airre

Eredetileg itt jelent meg: A macOS Tahoe 26 lesz az utolsó macOS-főverzió az Intel processzoros Mac-ekre – ezért váltottam most egy M3-as MacBook Airre - Szifon.com

Ahogyan az a WWDC-n a Platforms State of the Union videóban elhangzott, és korábban már említettük is: az idén ősszel érkező macOS Tahoe 26 lesz az utolsó macOS-főverzió az Intel processzoros Mac-ekre, és így a jövő nyáron bemutatásra kerülő macOS 27 már csak az Apple processzoros gépeket fogja támogatni. Ez teljes mértékben várható volt, hiszen…

Azért megemlíteném az új gép akkus üzemidejét is, mint pozitívumot.

ez is igaz, főképp, hogy a névleges kapacitásánál jelenleg még magasabb is a tényleges kapacitása, viszont nekem általában mindig töltőn van, így még nem próbáltam ki, mennyit bírna. a régi gép a felfújódott cellák miatt már töredéke, amikor a GeekBench teszteket csináltam, zuhanórepülést produkált akkuról.

Nem tudom neked/nektek mennyire működik a gyári optimalizált töltés nekem egyáltalán nem!(Hallod Apple?) Ezért vettem egy szoftvert amiben beállíthatom, hogy mennyi legyen a maximális töltöttség (Apple megint rád nézek!!!) és így nem főzöm meg az aksit azzal, hogy nagyon sokat van töltőn a gép.

Nem tudom pontosan mire gondolsz, nekem még ha töltőn van is a gép egész nap, csak a használati szokásaimtól függően ( csak este 7 után tölt 100%-ra) 80%-on tartja az akkut.
A gép jelenleg 1 éves, Akku health: 98%, 89 töltési ciklus.
Szoftver esetében az AIDente Pro-ra gondolsz? Brokenstones-on megvettem, kipróbáltam, aztán archiváltam.