A Samsung bemutatta az új Galaxy Fold kinyitható kijelzős telefonját! (videó)

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/22/a-samsung-bemutatta-az-uj-galaxy-fold-kinyithato-kijelzos-telefonjat-video/

A Samsung odacsapott az asztalra és 2019-ben a világon elsőként mutatott be használható, modern, összehajtható-kinyitható kijelzővel rendelkező telefont, ami tulajdonképpen egyben táblagép is! Amennyiben az Apple tette volna ezt meg, azonnal rányomunk a rendelés gombra. A Samsungnál pedig emelem a kalapom, hogy meg merték tenni ezt a lépést, és most nem egy másik céget követtek.…

Nagyon olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy itt nem a termékhez kerestek technológiát, hanem a technológiához terméket.

Milyen szépen megfogalmaztad. :blush:

Véleményem szerint egy újabb technológiai zsákutca. Se nem telefon, se nem tablet. De mégis mindkettő. Zsebbe nem nagyon fér, meg kíváncsi leszek mi károsodik a 3. 4. Leejtés után. Kicsit olyan “mutassuk meg ilyet is tudunk” eszköz. Nem hiszem hogy el fog terjedni.

Jópofa meg minden, de probálja ki bárki:
Fogj össze 2 telefont és rakd zsebre, szerintem mindennapi használatra nem praktikus. De az ötlet jó. :+1:t2:

Szerintem, mivel a szamszung csinálta így semmiképpen nem jó. Majd ha az epölünk is megcsinálja, na akkor lesz ez egy jó termék/irány és még a 4500$-os árcédula sem fog érdekelni engem. Pont.

Nem tudom. Tény, hogy nagy áttörés a megjelenítők területén. De, kell még neki egy pár év szerintem.

A megjelenítés területén maximum az az áttörés, hogy tömeggyártásba tudták küldeni. Ha 15 éve nincs az ilyenekről techdemo akkor sose volt. Más kérdés, hogy értelmét tekintve ez most is csak egy tecdemo amit beleröltettek egy termékbe, hogy el tudják adni.

Egy dologra biztos jó lesz ez ha kiforr és elterjed (a verseny miatt is), hogy lesz egyben (végre újra) egykezes telefon és nagy kijelző. Én leragadtam az SE-nél és amíg nem lesz utód addig felőlem jöhet X(Y)… akármilyen újítással (bár ezek sem kényeztettek el minket az utóbbi időben…) nekem (és sokaknak) nem kell a tepsi. Persze az is odébb van még, hogy mondjuk egy SE, optimális esetben egy 4S méretet hajtogassunk nagyobbra…

1 kedvelés
  1. Az első kijelző baromi kicsi szinte fele a telefonnak. (miért nem lett teljes kijelzős?) (alul - felül üres rész)
  2. kibaszott vastag. (ugye a 2 db telefon rész miatt, az Apple biztos nem dob ilyet a piacra amíg meghaladja a 8mm vastagságot. :smiley: )
    Megy ugye a sok kérdés, meddig bírja majd a hajlítgatást amíg meg nem reped. stb…

Galaxy buds avagy airpods copy? :smiley:
De utálom a fülbedugós fülhallgatókat.

És azóta kijött a Huawei Mate X is, ami sokkal vékonyabb, kívül hordja a kijelzőjét, és sokkal szebbnek is tűnik:

Csak még egy szösszenetet ide, hogy copy.
Amikor anno az apple kijött az i6 és i6+ párossal érdekes módon a következő samu S modell is duplázódott egy nagyobbal, s azóta is így ment ez, egészen mostanáig, mivel ősszel az apple kiadott egy 3. “csúcs” modelt is az Xr elnevezéssel és lám minő véletlen egybeesés a samunak is lett tavaszra egy 3. modellje az S kategóriában. Azt nem is igazán említésre méltó, de ki nem hagynám, hogy az i6 és az azt követő samu S alsó nézetből pont a lyukak számában és a csatlakozóban különbözött csupán. De hát még ezt ők megfejelték egy se nem kicsi, se nem olcsó hajtogatóssal is, amit a hüvely kicsivel később kinézetben már überelt is, bár számomra kérdés jobb lesz-e a kijelzőnek kívül, vagy a használónak, vagy egyiknek se lesz jobb, majd kiderül 1x.