A Tap to Pay-jel érintéses fizetési terminálokká változnak majd az iPhone-ok

Eredetileg itt jelent meg: A Tap to Pay-jel érintéses fizetési terminálokká változnak majd az iPhone-ok - Szifon.com

Az Apple hivatalosan bejelentette az új Tap to Pay funkciót iPhone készülékekre. Ez az év végéig megjelenő funkció lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy iPhone-jukkal zökkenőmentesen és biztonságosan fogadják el az érintéses fizetést. A funkció érintéses hitelkártyákkal és betéti kártyákkal, valamint más digitális pénztárcákkal is működni fog. Az új funkció legérdekesebb része az, hogy a…

Ez nagyon érdekes! Vajon lesz majd olyan is, hogy magánszemélyek is használhatják, pl én pénzt tudok elfogadni az iPhone-omon ha a haverom pénzt akar adni nekem, vagy ez csak a vállalkozások számára lesz elérhető?

1 kedvelés

nalunk majd 10+ ev utan fog ez a feature elerni.

@rXc az elso mondatban ott a valasz, ha olvastad a cikket:

…a vállalkozások számára…

gondolod, hogy itt az olvasok kozul barki tudja, mi az apple terve a kovetkezo x evre?
vajon fog az apple az iphone melle ferrarit adni? kb. ennyire van ertelme.
kar azon rugozni, hogy “vajon”.

Erre van a BLIK

1 kedvelés

Ez tulajdonkeppen a QR kódos fizetési igény megoldással itthon most is működik.

1 kedvelés

Revolut, digitális wallet - qr kód. Nyírjuk ki a kereskedelmi bankokat. Eleget zsírosodtak rajtunk és szüleinken

Aztan a nap vegen csak orulsz, hogy talalsz egy mukodo ATM-et, vagy eppen meg van szamlad (Revolut: megszűntek a magyar számlaszámok – Kiszámoló – egy blog a pénzügyekről).

Nem vedeni akarom a kereskedelmi bankokat, de a fintech cegeknek meg nagyon sokat le kell tenni, hogy megbizhatosagban ott legyenek mint a hagyomanyosak.

Ez a “cikk” elegge sok “faszsagot” tartalmaz. Pl senkinek sem szunik meg magyar “szamlaszama”. Egyetlen egy dolog szunik meg, az “osztott” kozos forint gyujtoszamla, ami a kartyara torteno penzjuttatas egyik modja volt. De pont amiatt, hogy nem volt soha egyedi magyar szamlaszama az embereknek, nem hiszem, hogy ezt a featuret tul sokan hasznaltak. Ugy kellett ide utalni, mint ahogyan az ember a sajat neptun szamlajara is fizetett be penzt. Tehat utalsz a kozos szamlaszamra, es a comment mezobe irt specialis karaktersorozat azonositja a tenyleg celt.

Köszi, az év legarrogánsabb hozzászólása cím máris a tied, pedig még csak február van. Mindenesetre köszi a kioktatást.

Valóban, sőt akár készpénzt is adhat a haverom. Tényleg nem érti senki a kérdésem?
Sok év után itt a nagy bejelentés, hogy az Apple megnyitja az iPhone NFC chipjét, én annyit kérdeztem hogy vajon ezt engedélyezni fogja minden telefon tulajdonosnak vagy csak vállalkozások számára.

1 kedvelés

A készpénz meg a QR kód nagyon nem ugyanaz… De mivel ezt a fejlesztőknek (gondolom jellemzően a bankok lesznek) kell implementelni, semmivel nem is lenne kényelmesebb, mint a QR kód. Ráadásul a kártyatársaságoknak járó sápot ilyenkor te vagy a haverod fizetné?

Erre van már az Apple-nek egy megoldása az USA-ban anélkül, hogy “terminállá kellene alakítani” a készülékedet:

hát igen, de ez csak USA jelenleg, és egy külső szolgáltató (a Green Dot Bank) biztosítja. ha meg csak odaérinthetnéd a kártyádat vagy a telefont/órát egy fizetési kérésnél a másik fél készülékéhez, és át tudnád így adni a pénzt (sokadik felek közreműködése nélkül), az kényelmesebb lehet, mint utalgatni. kérdés még, hogy milyen tranzakciós költségeket jelentene mindez, mert nyilván lenne költsége, így meg ugye nem tudni, hogy egyáltalán megérné-e.

Jó ez a része igaz, de attól még mint jogi entitás egy jelenlegi kereskedelmi bankkal szemben több lehetőséged és eszközöd van bármilyen vitás eset kapcsán, mint egy Revoluttal.

És az elérhető infrastruktúra kapcsán is jobban teljesítenek. Szóval továbbra is azt mondom, hogy egyáltalán nem baj, hogy vannak, csak ésszel és arra kell ezeket használni, amire valók.

Például nálunk a HR rendszerben külön figyelmeztetés van kirakva, hogy Revolut/TransferWise/PayPal-os számlaszámot NE adj meg a “hova kéred a fizetésed” mezőbe. Nem véletlenül…

Gondolom a minősített / validált fejlesztők megkapják a szükséges entitlement-et (mint ahogy a Zoom is megkapta a split screen-hez) az alkalmazásukhoz és akkor azokon fog működni, egyébként meg senki másnak out of box.