A tesztek alapján az elődjénél lassabb az SSD a 2023-as MacBook Pro-ban

Eredetileg itt jelent meg: A tesztek alapján az elődjénél lassabb az SSD a 2023-as MacBook Pro-ban - Szifon.com

Mindig csalódás, ha egy Apple termék rosszabb lesz a generációs ugrással, és most, a 2023-as MacBook Pro-nál pont ez történt. Anno fájt, amikor kikerült az iPhone-ból a 3D Touch, vagy amikor eltűnt az összes gomb az iPod shuffle-ről, de ezek mind olyan változtatások voltak, amiket az Apple oldalát böngészve észrevehettél. Most azonban sunyiságot követett el kedvenc…

“Ez egy fajta aremeles Apple modra.” :smiley:

Több nem alap modellt akarnak eladni és/vagy rávenni a user-t,hogy kevesebb ideig használja a terméket. Iphone-t kivéve mert az általában pörög.
Van egy 2015-ös macbook-om ami az akkuján kívül teljesen korrekt. Gondoltam veszek egy újat egy air-t m2 procival. De szemét módon az m1 procival ellátott gyorsabb és hosszabb távon jobb mint az új,. Viszont a design az újnál jobb. Így valószínüleg vagy asus lesz vagy egy használt m1. Így most velem eldobtak 600k-t.

Miert lenne hosszabb tavon jobb? Az M1-es modellbol mar elketyegett 2 ev, mig a masik 0-rol indul.

Sokat olvastam utána. És mind a kettő 8gb-os és 256 ssd. És a weblapok fejlődésével és normál használatnál is egyre kevesebb a 8gb memória ami után az ssd-t használja ami az m2-nél fele olyan gyors. Tehát mondjuk 3-4 év után már bizonyosan kevés lesz a 8gb. Így messez nem érhető el az 5-7év használat. És 600k nem kevés összeg azért ,hogy egy termék lassabb legyen mint az elődje. És azzal akarnak csak eladni valamit ,hogy jobban/máshogyan néz ki.