A vicces pillanat, amikor Siri nem értett egyet az időjárás-jelentéssel

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/12/01/a-vicces-pillanat-amikor-siri-nem-ertett-egyet-az-idojaras-jelentessel/

Ahogy azt valószínűleg tudod, Siri az Apple Watch-on képes időzítők beállítására, hívások indítására és még sok minden másra, valamint az időjárással kapcsolatos kérdésekre is felel. Néha akkor is, amikor igazából senki se kérdezte. Legalábbis erre jött rá Tomasz Schafernaker, amikor csütörtökön a BBC-n az aktuális időjárást vázolta fel és az óráján futó Siri közbeszólt, hogy…

Ez nekem inkább már ijesztő, mármint, hogy mennyire mindent lefedett a technológia és a jóisten se tudja már megmondani, hogy mi lesz ennek a vége.

A minap olvastam, hogy becslések szerint 2045-re az ember ki fog tudni lépni a testi létből és lehetőség lesz digitalizálni a tudatot.

Ez egy vicces szitu volt, de szerintem semmivel sem kínosabb, mint átlagos meetingen a hangosan felejtett telefon.

Siri nálam is kissé túlbuzgó. Normál esetben az iPhone-nal szépen tudom kapcsolgatni a konnektoraimat a Home appon keresztül, csak az kapcsolódik be, amit szeretnék. Azonban az utóbbi időben ha ugyanerre Siri-t kérném meg, az egyik kapcsoló bekapcsolásának kérésére minden feldefiniált kapcsolót beindít, pedig a kiírás szerint értette, amit mondtam. Ha kikapcsolnám, akkor is minden kapcsolót lekapcsol, ha pedig az állapotát kérdezem, akkor az egyik lakásbeli szenzor állapotát közli.

Nem lehet, hogy ugyonaz az eszkozok Siri neve?

1 kedvelés

No igen, az történhetett, hogy amikor próbálgattam az iOS 11 új funkcióit, akkor valószínűleg azt is megnéztem, hogy mit csinál a “megjelenítés egy lapkaként” menüpont az Otthon appban (Home). Azt csinálta, hogy ugyanazon a néven, mint a kiválasztott kapcsoló, létrehozott egy lapkát, amiben benne volt a híd összes kiegészítője (kapcsolók, termosztátok, szenzorok). Aztán persze megint szétszedtem megint külön lapkákra, mert úgy áttekinthetőbb. De felteszem, hogy az összesítő lapka neve megmaradt, és a Siri innentől ezt a “kiegészítőt” találta meg a kapcsoló helyett. Tehát azt csináltam, hogy megismételtem az egy lapkára összevonást, átneveztem a lapkát, és újra bekapcsoltam a külön lapkákon való megjelenítést. És már meg is oldódott a Siri-s probléma. Köszönöm a tippet, Czo! :smile: